Bekām švammi jāizņem jeb nē?

Mana māmiņa teica,ka bekas ar visu švammi gatavojot,mērce kļūst gluma....tad kā darīt? Izņemt to,jeb nē?

[never]      skaidrs, ka jaanonjem, iipashi lielaaka izmeera seeneem.

riks      vēlams īsi pirms gatavošanas.

Land_of_Dreams  2   var arī neņemt- īpaši baravikām, sviesta bekām, apšu bekām un pārējām, ja jaunas. Sēņu mērcei, manuprāt ir pat jābūt mazliet glumai - nu kas katram garšo! :)

selnija_  1 1 Jaunām var neņemt, vecām jānoņem. Vispār jau gaumes lieta, var arī jaunajām noņemt, tad nebūs gluma.

Bucis31      Tiem kam japerk tirgu senes par bargu naudu, tie lai nenjem nost...bet ta jau normali cilveki tomer attira to "shvammi".

Rennee    2 Protams ka ņem nost, jo es glumas sēņu mērces ciest nevaru. Iedomājies vēl tanī mikstumā kāds tārps arī var būt....

lirica      / ienāk lielā sēņu speciāliste ar sēņu bībeli kabatā/;DDD
Mazām ,stingrām baravikām, ar cietu micēliju, tas nav jādara. Ja ņem lielās, tad gan jāņem. Bet tā kā uz doto brīdi baravikās un apšu bekās var peldēties, tad lielās var atstāt ,lai izsējas micēlijs.

meenestins  1   es tieši,vakar,mammai zvanīju šajā pašā jautājumā:) ir jāizņem. nu ja garšo gluma mērce,tad noteikti neņēm ārā:))

Kamija      Es apvemtos, ja būtu ar to švammi jāēd! :ppp

Plaanpraatinjsh      Jāizņem,cepot taukos bekas ,baravikas glumas nepaliek,nevajag cept eļļā,bet jāvāra visas sēnes sālsūdenī,tad glumas nepaliek.

antaalija      Zem švammes mēdz būt tārpi, pat tad, ja citur sēnē nav.

Eivisa9    1 Micēlijs ir sēnes kātiņš, kas atrodas zemsedzē, baravikām cepurītes apakšpusē ir lapiņas, kas sakārtotas stobriņos, kuros atrodas sporas, sporas izsējas. gailenēm,bērzlapēm, mušmirēm - cepurītes apakspusē lapiņas. Tā, ka zināsiet kā sauc sēnēm to "švammi".

lirica      Eivisa9, paldies..es bik kļūdījos..laikam būšu grāmatu pārlasījusies.;DD
Taisnība Tev.:))
Bet nu visumā ,skaidrs, ka tikai mīksto ņem ārā, ne cieto.;DDD

lapsu_aacis      man garsho , jo glumaaka jo labaak.
paareejo gjimenes loceklju preferenchu deelj, njemu nost lielseeneem, mazajaam , protams, ka ne.
seenes necepu, taa ir drausmiiga cuukaashanaas par boletae -ieelljot taas! prieksh tam ir sutinaashana savaa sulaa un meercei tad ir mezha un seenju, nevis kaut kaadas tizlas elljas piegarsha. ja dikti gribaas, var piepilinaat paaris pilienus kvalitatiivas oliivelljas, pashaas beigaas, kad meerces katlinch no ugunC nonjemC.

peksene1      (c)Micēlijs jeb sēņotne ir sēņu organisma paslēptā daļa, kas var atrasties zem sūnām, zem koku mizas, vai vienkārši zemē. Tas ir smalks tīklveida veidojums, veidots no ļoti smalkām pavedienveida hifām, kas izplešas tālu prom no sēnes augļķermeņa.
Un nevis kātiņš, un nevis "švamme"! :))

Eivisa9      peksene1, rakstīts sēnes kātiņš, kas atrodas zemsedzē, tātad paslēptā daļa kā Tu raksti, jāmāk lasīt vienkārši. Nekā personīga. Rakstīju vienkāršoti, lai saprotams. Un "švamme", tas bija par sēnes stobriņiem teikts.
Vai tad nav skaidrs, ka "švamme" nav domāts kā termins? Bet ne jau par to diskusija.:)))

sindzell      bekām jā, beciņām var neņet , vienkārši švammīte dot glumumu( nepārproti situāciju) , mērce būs vijīga, marinētās tik un tā pa ziemu glumumu atradīs , slīd pašas lejā `tāpēc griez mazos gabaliņos , lai nav jākošļā.. Ja neptīk , ka glumas , tad ziemā pirms likšanas galdā var nomazgāt :)

Lucy       foto Tavā ta vecuma tik dumu jautajumu:))
Protams ņem arā to šmami,kā Tu to nosauci.

marmorakaraliene      Noņem lielajām, kurām "švamme" kļuvusi mīksta, mazajām neņem. Vispār -ņemt vai neņemt - kad pārgriežu uz pusēm un redzu, vai gaļa neložņā pa sēni:)

Līdzīgi jautājumi
Apsu beku gatavosana (10 atbildes)Apsubeku pagatavosana (3 atbildes)Vai mezos bekas un baravikas tagad ir? (14 atbildes)Senu zupa (11 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu