Murkeļu mērce ir indīga?
Iztaisīju pirmo reizi mūzā murkelu-kervelu mērci,tagad baidos barot savu gimeni, esot indīgas ko jūs sakāt?speele (2008-04-28 16:48) Ja kārtīgi novārīji, tad var ēst. Esmu ēdusi, vēl dzīva. :)))
dajena (2008-04-28 17:56) 1 Jā ir kārtīgi novārītas, droši var ēst - vienmēr esmu ēdusi un nav ne vainas. Un pa TV Mārtiņš Sirmais tos murķeļus pat nevārītus gatavoja un baroja draugus, tā kā viss kārtībā.:)
tiritomba (2008-04-28 18:39) ņjama! es parasti novāru minūtes līdz 10 un tad sacepu omletē! mēli var norīt! /sieķis saskrēja/
sorrel (2008-04-28 19:38) 1 ...pirms n-tiem gadiem ēdusi..bet man domāt tomēr vairākreiz jānovāra...
meija15 (2008-04-29 01:59) ...eed drosi....:)) viss buus kaartiibaa...
Nichil (2008-04-29 11:05) Ja tās ir bisītes, ko pie mums nepareizi iedēvējuši par murķelēm, tad jābūt piesardzīgākai, jo arī novārītas tās nav 100% drošas visiem ļautiņiem (acīmredzmu saindēšanās pazīmju gan pašai nekad nav bijis), bet, ja tie ir īstie "murķeļi" t.i zinātniski lāčpurni (Morcheln), tad novārot un nolejot vārāmo ūdeni, droši var taisīt salātus vai mērcītes.Man vairāk uztrauc smiltis, kuras tik grūti izskalot.
Nichil (2008-04-30 14:16)
Starp citu, nekādai vairākkārtējai vārīšanai nav jēgas, jo zinātniski tagad esot pierādīts, ka tā kaitīgā viela, ko agrāk tur domāja esam, nemaz tajās bisītēs (tautiski nepareizi-murķelēs) neeskistē.Toties ir cita, no kuras var atbrīvoties tāz izžāvējot un lietojot tikai pēc pusgada.
Tas nu tā... jo pati arī lietoju ik pavasari un dzīva esmu joprojām.
garinaiz1979 (2010-05-20 22:55) murķeļi Francijā skaitās delikatese un maksā 120 EUR/kg
caress5 (2013-03-29 22:44)
Var jau apeest un palikt dziivs, ... Jautäjums par cik % DziiVS.
Seenes gatavot ir jäprot arii tautai, kura dziivo kokos un pärtiek no Seeneem! :)
Par smiltiim - elementäri Watson - lasu täs, kas aug sünäs!!!