Sēņu marinēšana

Gribu garšīgi un oriģināli iemarinēt sēnes, kāds zina labu sēņu marinēšanas recepti?
Jautā pelupele 2010-09-14 14:09

saahy (2010-09-14 14:31)  1   Nezinu cik oriģināla recepte.Sēnes jāpavāra kādas 2o minūtes.Marināde jauzvāra( cukurs, sāls, pēc garšas smaržigie pipari, melnie pipari, lauru lapa beigās pivieno etiķis arī pēc garšas.Marinādē liek izvārītas sēnes un vēl vāra 15- 20 min. Liek burkās.Es tā marinēju baraviku cepurītes un cūcenes.

verso (2010-09-14 14:39)    2 Es sēnes novāru 20 min., nosmeļu putas un tad nokāšu. Tās pašas vārītās sēnes ielieku marinādē, kur uz 1 l ūdens ņemu aptuveni 2 ēd.k.sāls, 3 cukura, 2 esenci. Pāris krustnagliņas, smaržīgos piparus un kanēļa mizas gabaliņu ap 1 cm nolaužu. Cukuru, sāli un esenci mēdzu proporcijās mazliet pamainīt, pēc noskaņojuma. Šājā marinādē vel 10 min. pavāru un leju burkās un taisu ciet. Lai labi garšo!

verso (2010-09-14 14:39)  1 1 Lauru lapu arī kādu pievienoju :)

psychobitch (2010-09-14 14:42)  1 2 1l ūdens 3 ēdamkarote sāls 1 ēdamkarote cukura krustnagliņas parastie melnie pipari smaržīgie pipari dilles kanēļstandziņas ķiploki 2 ēdamkarotes etiķa esences...

Mezhavecis (2010-09-14 14:46)      Ja negribi noindēties un vēlies lai sēnes ilgi uzglabājas,etiķi ņem divas reizes vairāk nekā rakstīts receptē.Tad turās ilgiun ir droši.Ja 9%,cik ūdens,tik etiķa.Pārējais,kā saahy teica.

nekjer_krenkji (2010-09-14 17:22)      etiķis nemaz nav obligāts! -vārītām bekā murciņā pārlej sālsūdeni /20g sāls uz 1l ūd/..+garšvielas..tikai stundu tās burkas jāpavāra

violinn (2010-09-14 17:38)    1 Marinādi jau var nogaršot...īstās garšas, lai saprastu. Es daru līdzīgi kā te aprakstīja.
Pēdējais, ko izmēgināju, bija marinēt mazas alksnenes. Tur parastai marinādei vēl klāt stipri vairāk ķiplokus, sinepju graudiņus un pavisam aso papriku, drusciņ. Interesanti kopā ar alksneņu pasūro garšu.

Pepija1963 (2010-09-14 21:13)      vai obligāti tai marinādē jāvāra vēl tās sēnes? Ja uz 2 l ūdens ņem 100ml 9% etiķi?

tejkarote (2010-09-14 21:38)    1 Labāk nedaudz vēl pavārīt sēnes marinādē, lai labāk iesūcās:)

peksene1 (2010-09-14 21:44)      Nu gan Mezhavecis dod! Tik daudz etikji nevajag! Tad jau taam seeneem vairs nav seenju garsha! :)) Marineeju gandriiz kaa verso, tikai vaarot marinaadee pielieku veel kaadu diljlju kaatu, upenju lapu un kjiplokus, ko veelaak izmakshkjereeju aaraa! Garsha ljoti interesanta! Vislabaak man garsho marineeti podinji! :)

verso (2010-09-14 22:55)  1   ķiplokus ar ielieku burkā, pirms sēnes tur ar visu marinādi ieleju :)

lirica (2010-09-15 10:11)    1 Nu man izcili padodas baravikas savā sulā. Mazas ,smukas baraviciņas notīra, kārtīgi nomazgā un liek nelielā H2O daudzumā vārīties. Noputo . Vāra 10 min, tad liek klāt sāli, cukuru ,proporcijā 1:2, piparus ,smaržīgos piparus, sīki sagrieztas dilles, sasmalcinātus sīpolus un esenci. Lai garša bik stiprāka, kā gribētos, jo atdziestot un ievelkoties būs maigas. Tad 5 min pavāra un lej izkarsētās burkās,kurām dibenā liek sagrieztu ķiplokdaiviņu.
Izcila garša.
/ skrien uz pagrabu pēc sēnītēm/;D

67karamele (2010-09-15 16:13)  1 2 Šī gan nebūs marinēšanas recepte, bet gan drīzāk kā salāti ziemai burciņās.
700g baravikas, apšu bekas, 300g tomāti, 2 sīpoli, 2 ēd. kar. sāls, 1 ēd kar. cukurs, 2 lauru lapas, 5 gab smaržīgie pipari, 3 ēd. kar. eļļa.
Sēnes un visu pārējo, izņemot tomātus, samet katliņā un sautē 10 min. Tomātiem nobrucina mizu, liek katliņā pie sēnēm un sautē vēl 15 min. Tad izņem lauru lapas un ja garšo, var pieliet etiķi. Lej burciņās un karsē: 0,5L burciņas 45 min, 1L - 1 st.
Iznāk baraviciņas savā sulā, tādā, kā receklītī. Garšīgi, nudien!

Līdzīgi jautājumi
Sēņu marinēšanas recepte (5 atbildes)Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2 atbildes)Ziemas ķiploku marinēšana (3 atbildes)Baraviku marinēšana (11 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu