Pilngraudu maize

Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc šķiedrvielu daudzuma, krāsas...? Nosauciet kādu šķirni!

Lugareecija_Darela (2012-09-26 15:17)      ´´vizbulīte´´ vārdu sakot no tās tēmas ...... bet ātruma aizmirsu ražotāju

fargo (2012-09-26 15:27)      vizublīte ir veselīga maize? tu palasi to, ko uz pakām raksta?(nu tā, tīri interes pēc) tad labāk parastu baltmaizi, nevis "vizbulīti".

Lugareecija_Darela (2012-09-26 15:32)  1   fargo......tas bija tikkai piemēra pēc , vispār es pa retam pati uzcepu baltmaizīti :)
ja grib pa īstam veselīgi, tad tikkai rudzu maize jālieto :)

Deisa (2012-09-26 15:41)      Ne vienmēr pilngraudu vajag, arī vecā labā kliju maizīte ir laba. Kādreiz neatzinu, bet tad vienreiz ar biezpienu sagribējās un tagad jau pērku regulāri. Iegaršojās un ir veselēgāk par balto. :)

fargo (2012-09-26 16:01)      lugrēcij, tev nav jāatvainojas vai jābīstas no sava viedokļa, tas bija tavs. tā maize ir slikta. liekas laba dēļ ķimijas.
pilngraudu maizes ir citas, dārgas diezgan, kilogramā... nav vecas pat pēc nedēļas. skābas rupjmaizes. mmm. sierun un tomātu uirsū un ama/jama.

wolands (2012-09-26 16:05)    2 Pilngraudu maizi cep no pilngraudu miltiem. Pilngraudu milti tiek malti no neslipētiem graudiem - tobiš ar visiem apvalkiem. Tur arī rodas papildus šķiedrvielas un vitamīni. Veikalā "pilngraudu" bieži lieto kā marketinga nosaukumu. Vismaz reti kuras "pilngraudu" maizes sastāvā esmu redzējis pilgraudu miltus. Varbūt vienkārši neraksta ...
Visdrošākais - cep pati. Arī sāls un taukvielu būs mazāk :). Tik rupjai ar maizes mašīnu nepiiks - tur jau maizezs krāsni vajag :(

Vucis (2012-09-26 16:42)    1 Šitās, tipa, pilngraudu maizes ir viens liels mārketinga trix: piepiļī sauju graudu maizes mīklai, paceļ cenu un nosauc par nenormāli veselīgo produktu, uz kuru babuļi panesās. Lai nodzītu celulītu, babuļi neskopojās pērkot 3 lietas: jogurtus, pilngraudu maizi un pretcelulīta krēmus. Visi 3 ir pilnīgi garām produkti, kam nav īpaši nekā kopīga ar veselīgu dzīvesveidu un skaistumu. Tas viens.

Otrs: maizē ne jau no tiem graudiem ir labums, bet no kviešu miltiem ir sliktums. Tas pats attiecas uz diedzētiem kviešu graudiem, baltmaizēm, rupjmaizēm (jo arī tajās, lai cik tas dīvai nebūtu, sastāvā ir kviešu milti) un visu to staffu, kur klāt tiek sperti kviešu milti. Arī tās sēkliņas t.s.pilngraudu maizē ir kviešu graudi.
Esmu no tiem dīvainiešiem, kam no kviešu miltiem ir diezgan pamatīgas problēmas, esmu izķidājusi visu veikalā pieejamo sortimentu un varu teikt: dažas maizes IR ēdamas. Bet tikai dažas.

Tessa, neapēd visu, atstāj man arī gabaliņu!

black_swan (2012-09-26 16:49)      Esmu satriekta lupatu leeveros, LV esot vienmeer pirku "izslaveeto" vizbuliiti, dammn..... Nu kapeec viss, kas ir garshiigs labaakajaa gadiijumaa ir neveseliigs, sliktaakajaa gadiijumaa pat kaitiigs! Pfffff.....

kudala (2012-09-26 17:41)  2   Ķelmēnu rupjmaize, ļoti garšīga, var nopirkt Rimi veikalos, vai Top. Dārga gan ,bet tas ir to vērts. Vēl , laikam, Kurzemes pusē Zelta kliņģeris cep, arī laba. Cik zinu , tad pilngraudu var būt tikai rupjmaize. visām kviešu maizēm ir pievienoti visādi graudi un sēkliņas.
Vuci, skaidri zinu , ka Ķelmēni neko tur nepiepiļī, pašī audzē bioloģiskos graudus , paši cep. Nevajag taisīt visus par žuļikiem.

Saldaa_Brunete (2012-09-26 18:43)      Rankas Ķelmēnu rupjmaize - ne tikai pilngraudu, bet arī no rupja maluma graudiem un gatavota nevis ar raugu, bet ieraugu.

arnisb (2012-09-26 18:43)      Vopščim tā, visas pārējās maizes tad ir tukšgraudu maizes, tobiš no tukšiem graudiem taisītas, kā semuškas apvalks ir bet iekšā tušs.
Graudus priekš miltiem neslīpē kā rīsus, tikai notīra sēnalas un tad valčos spaida kamēr viss izspaidīts un paliek pāri klijas kas ir graudapvalks kurā ir visi labie vitamīni, to sauc par lopbarību, un reizēm to liek klāt pie miltiem un cep garšīgu pelēcīgu maizi.

selnija_ (2012-09-26 20:31)      Tessa, varētu arī padalīties, nevis tautu kārdināt!:)

Labāk vispār bez maizes. Tā mana nostāja. Bet jau ļoti sagribas siļķi vai speķi, tad gan bez rupjmaizes nevaru iztikt. Ņemu ar graudiem ""mellā fazer"" /precīzi nosaukumu neatceros/.

piparbecinja (2012-09-26 20:56)      ierauga maizi vajag ēst.

piparbecinja (2012-09-26 22:05)      http://veseligamaize.jimdo.com/dabiski-raudz%C4%93tas-maizes-uzturv%C4%93rt%C4%ABba/dab%C4%ABgi-raud
z%C4%93tas-maizes-ietekme-uz-vesel%C4%ABbu/

fernfahrer (2012-09-26 22:16)      dikti daudz un nekā lietderīga... Mūsu iekšām ir vajadzīgas gan putraimu putras, gan rupja maluma miltu maizes. Var ēst arī riekstus. Tam visam nav nekāda sakara ar vitamīniem, kurus te kāds jau pelavās teju vai atrod, bet gan vienkārši ar iekšu patīrīšanu, jo viss ar laiku apliekas ar biezu kārtu, kurā vairojas visāda herņa, tajā pašā laikā nenotiek normāla barības vielu uzņemšana, notiek vēdera pūšanās, burkšķēšana utt.
Vitāmīni bļin! :D

raima (2012-09-26 22:19)      Kamēr pati necepu, pirku Centrāltirgū "Lāču" maizes doniņas (lētākas, lielāka izvēle gan no rīta)- garšo labi, sātīgas, pat pēc mēneša pacietīgi graužamas.

babyjag (2012-09-26 22:42)      yey, es vsp maizi gandrīz neēdu. nu ļooooti reti.. negaršo. īpaši vizbulītes un visas citas, kur sabērtas saulespuķu sēkliņas.. yaiks. ķelmēnu arī varēja ēst tikai pašā sākumā (pirms kādiem gadiem 5-7), tagad vairs nav tik garšīga.

Bibine (2012-09-26 22:59)      mjaaa, pa lielam palasot iepostētos komentārus var secināt, ka komentētāji dzīvo tālu no reāliem laukiem. cepās te par sīkumiem - pilngraudu maizēm, kliju karašām ut.t.t.t ja vien zinātu, ka pie šādām lietainām vasarām, lai graudi vienmērīgi nogatavotos pirms kulšanas tiek migloti ar dažām labām nezāļu ķimikālijām, visticamāk izdzirdot vārdu klijas - vemtu....
bet kā jau tai izsenā teicienā "ko tik nevar apēst, ja gribas ēst!"

p_p (2012-09-27 10:06)      pievienojos Vucim - tas viss ir viens liels mārketinga burbulis,
tāpēc maizi, tiesa maz, ēdu tādu, kura garšo, t.i. kuršu sadskābmaizi un vizbulīti

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu