Plātsmaize
Sveikas! Man te dažādas mīklu receptes. Īsti nepatīk garša. Daudzus gadus atpakaļ bija recepte, kad sataisa raugu mīklu, ieliek iesietu marlītē aukstā ūdenī. Sanāca baigi labā, garšīga mīkla, maizītes, bulciņas. Recepte pazudusi. Varbūt kādai tāda saglabājusies?TROJA Es rauga mīklu lieku uz stundu ledusskapī uzrūgt, par ūdeni gan dzirdu pirmo reizi.
mirga Vai ledusskapī apsedzi to vai nē?
TROJA Mazliet uzkaisu miltus , ar visu bļodu lieku iekšā, apm pēc st mīlka uzrūgusi. Un viss, ņem laukā un veido ko vēlies.
mirga Paldies! Izmēģināšu ar ledusskapi. Inetā arī atradu recepti ar turēšanu ledusskapī.
miglainaa_plava
1
Vai tad mīklu nevajag sasegt siltu, lai uzrūgst? Pirmoreiz dzirdu, ka ledusskapī....
Mīklai jāpieliek karote eļļas, tad būs mīksta.
Margrietinja Labprāt pamēģinātu, bet kāda mīklai ir atšķirība ja raudzē ledusskapī?
JurisK 1 3 Kaa mehaanikjis un kaa kandzhas speciaalists pateikshu skaidri un gaishi - miikla ledusskapii pie apm. +5 celsija graadiem neruugst!!! Tas nav iespeejams! Iespeejams taa procesa pamataa ir kaut kaads knifs ar ruugshanas apstaadinaashanu un maiziishu cepshanu ar pusruugushu miiklu.
TROJA 1 1 Knifa nav nekāda, es arī nesaprotu kā mīkla uzrūgst ledusskapī. Bet tā tiešām ir ! Es Ziemassvētkos vēl cepu pīrādziņus no šīs mīklas , ideāli sanāk. 2 k eļļas arī vajaga..
Vilkabele Mūspusē no šādas mīklas gatavotās magoņmaizītes sauca par "slīkoņiem". Pameglējot googlē, ir varianti, piemēram, no mana virtuve - ļoti līdzīga recepte.