Maizes recepte un cepšana?

Gribu iemācīties cept maizi... Varbūt kāds var palīdzēt?
Starp citu, ļoti mīļa dāvana Ziemassvētkos.

Jons_Plunts_v2 (2007-11-22 13:57)      Redzēju vienā žurnālī jaunu rīku - maizes cepjamo, par 130 Ls. Laikam Santā bija. Neticu, ka kas vairāk par vienkāršu baltmaizi sanāk.
Maizei vajag maizes krāsni, kā minimums.
Laba maize - tas ir liels retums un māksla arī, savā ziņā.

Jons_Plunts_v2 (2007-11-22 14:18)      Jaa, un vel dargas izejvielas.
Es ar patiku perku tikai labu rupjmaizi. Un tadu, kas ir pacietaka pec strukturas. Miksto baltmaizi lai apviljaa un zele VCP.

Peaneta (2007-11-22 15:25)      balto vai rupjo?...jautāju, lai uz pusi saīsinātu atbildi...:)

ieveens (2007-11-22 15:46)      Es nu gan gribētu saņemt sakarīgu dāvanu ziemassvētkos... nevis maizi....

Bet vispār paskaties

http://www.edimdoma.ru/

man liekas, ka vienreiz pa TV redzēju, ka arī maizi cepa.

Laimonis (2007-11-22 15:55)      Nevajag jau uzreiz uzburt mākslas darbus.
Iesākumā pietiek ka uztaisi raugu mīklu un uzcep kaut ko.

Pēc tam var eksperimentēt ar sastāvdaļām, garšvielām, miltiem.

inish (2007-11-22 18:59)      Maize cepamajā aparātā iznāk vienkārši ideāla un ne te tikai baltmaize...Tikai žēl, ka man nav tā aparāta. Bet cept kārtīgu rudzu maizi īstā maizes krāsnī- tā jau ir māksla, kas jāapgūst no meistara, ne jau te, oho.

hortenzija5 (2007-11-22 19:36)      Man ir maizes cepamie aparāti, pat divi. Vienu varu pa lēto pārdot. Un maize sanāk super bez kādas mākslas. Vakarā saberu iekšā miltus, piena pulveri, raugu u.c.,saspiežu podziņas uz cikiem no rīta maize vajadzīga un pat nezinu, kā tā tiek gatava kamēr guļu :)). Ļoti jauks izdomājums.

rozamunde (2007-11-22 22:13)      Nu, nez vai tajos elektriskajos aparātos sanāks kārtīga rudzu maizīte...Tam kārtīgumam klāt vēl vajadzēs abru un siltu istabiņu - karote ar emaljē bļodiņu derēs baltmaizītei. ;)

Lucy (2007-11-23 13:02)      Slinkums rakstīt recepti,bet maizi cepu arī parastajā gāzes cepeškrāni.Iznāk lieliski gašīga,visi jautā kas tā par maizi.

Hot Chocolate (2007-11-23 15:11)      No rupjmaizes kiegelisha, ko 24h merce kefira un pieliek labi daudz kimenes, iznak ekselenta sldskabmaize. Un pieteik ar labu cepeshkrasni! Rezultats ir super! sevishkji, kamer silta!

Spicis (2007-11-23 17:16)      Varbūt arī uzrakstīt kā pareizi slīpēt dimantus? :) Maizi cept var iemācīties labā ceptuvē (nejaukt ar maizes "fabrikām"), ja tiešām vēlas, var iemācīties.

Ezjule (2007-11-29 16:14)      Kādreiz padomijas deficīta laikos arī esmu cepusi garšīgu sadskābo maizi ar kefīra un melnā ķerpičika metodi. Parastā gāzes plīts cepeškrāsnī. Nu nevajag tur nekādus spicos aparātus. Gan jau arī mūsdienu konvekcijas krāstīs arī to var izdarīt.(pašlaik neredzu iemesla tērēt laiku un ķēpāties-garšīgu maizi taču var nopirkt)

selavi_5 (2012-05-16 21:34)      Vai tevi interesē saldskābmaize vai cita? Man ir ieraugs, kuru "pagarina" un top gardu gardā maize, kad tik vēlies. pašai jācep, bet ir to vērts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu