Kā dabūt skābumiņu maizītei, cepot saldskābmaizi no ķieģelīša?

Sāku cept saldskābmaizi no `formas ķieģelīša,bet priekš manis skābuma pamaz.Citronskābi neatzīstu. Ābolu pierīvēju..ko vēl?
Paldies ,ja padalīsieties!

blaumane (2010-12-29 16:09)      kapēc vajag speciāli skābumu taisīt? saldskābmaize, manuprāt nozīmē, ka maizei izmanto rudzu un kviešu miltus, skābums tur ņipričom, var būt kļūdos

0000 (2010-12-29 16:19)      vai tad jebkuru maizi necep no mīklas?
Pirmo reizi lasu, ka maizi cep no maizes....

lapsu_aacis (2010-12-29 16:23)      shai receptei skaabuma nebuus.

no kjiegjeliisha ceptaa maize ir cieta un tumsha, peec savas buutiibas un suutiibas nav saldskaabmaize. saldskaabajai, ir pavisam cita recepte un miiklas proceseeshana jeb raudzeeshana.

lielaakaa dalja no jums, pat nezin, ka raugu shai maizei, izmanto tikai pirmreizeejai cepshanai, visaam paareejaam, tiek lietots sakasniitis, iz kaa es secinu, ka diez vai, sheit buus kaads, kursh spees miiklai nodroshinaat raudzeeshanu taa, kaa to prasa saldskaabmaizes receptuura.
un saku uzreiz- ar raugu, citronskaabi, jeepiishiem un temperatuuraam, raudzeejot, skaabumu maiziitei neieguust....

rita_rasa (2010-12-29 16:34)      ..maize jāiemīca kefīrā...

Luucija4 (2010-12-29 16:37)      Paldies,mīcu kefīrā ,nakti turu ,lai ieskābst ,tad raugs u.c lietas iznāk aromātiska,nav tumša,bet gribētos vēl labāku..Palīdzēsiet?

Giga1970 (2010-12-29 16:41)      Tik traki nemaz nav, ka neviens nav dzirdējis par sakasnīti un, neviens nav dzirdējis par ķieģelīša izmantošanu. Bet skābumu neiegūst no citrona, vai citronskābes. To iegūst raudzēšanas procesā.
Es maizēm recepšu idejas smeļos no maizesmasina.lv recepšu daļas. Ielūkojies ierauga maizēs vai ieraksti meklētājā: saldskābmaize. Varbūt noder kaut kas no iepriekšējās dienas receptēm.

snamlet (2010-12-29 17:14)      Mana saldskābmaizes recepte no ķieģelīša ir šāda:1 pac. rauga,1 ķieģ. rupjmaizes,2 pakas kefīra,1 tglāze cukura, 1(nepilna) tējkar. sāls, 4 ēd.kar. ķimeņu un milti. Ķieģ. nogriež tumšo garozu,sagriež kubiciņos un pārlej ar visu kefīru un atstāj uz 10-15 stundām lai ierūgst un ieskābst. Pēc tam pievieno uzraudzēto raugu,sāli, cukuru un ķimenes(ja vēlas), pievieno miltus un ļauj uzrūgt.Cep cepeškrāsnī pie ļoti mazas uguns 1 stundu. Gatavu apsmērē ar karstu cukura sīrupu un ieliek atpakaļ krāsnī apžāvēt. Iznāk ļoti garšīga.

Lucy (2010-12-29 17:30)      lapsu_aacis no ķieģelīša ceptā saldsskābā maize nav tumša un nav cieta+ tur liek klāt parastos miltus..ir mīksta,garšīga!!
Man šķiet tā skābuma ir pietiekami,jo tie ķieģelīši tagad nav,kā agrā garsīgi,tie ir pat ļoti paskābi,protams izņemot Limbažu rudzu ķieģeli,tas gan ir garšīgs.

lapsu_aacis (2010-12-29 17:37)      luuce, vot, tiershi taapeec, ka nav kaa agraak, es arii vairs jamos neizmantoju. no miltiem tomeer sanaak labaaka, nekaa no kjirpichuka.

shiis receptes cieniitaajiem, varu vien ieteikt pameegjinaat peec peedeejaas miiciishanas (stundu pirms cepshanas) iemiiciit shajaa miiklaa zaaveetos augljus un smalcinaatos riekstus, kaadu skjipsninju smalki riiveeta muskata, ingveru (kam tiik), buusiet paarsteigti par rezultaatu.

p.s. skaabumu maiziitei, pirmkaart "ieregulee "ar plauceejuma skaabeeshanu un otrkaart- ar cukuru.

IipashaSieviete (2010-12-29 19:35)  1   pamegini ar citrona sulu

_Lexus_ (2010-12-29 21:11)  1   etiķa esenci piešauj :D

kloss (2010-12-29 22:51)      Tā visa sāls ir iekš rūgušpiena ... dabīgi saraudzētā dabīgā pienā un nevis no pulvera un ķīmijas taisītā kepīrā ... :))
Bet "ķieģelītis " ar naf vairs kā agrāk ... tik ķīmija un ķīmija ... bet ja pacenšas , sanāk laPs .. !! :))

velossniegt (2011-08-16 18:30)      Paraudzē,paskābē mīklu vairāk siltumā un tad cep!!!!

neceri3 (2013-10-01 21:25)      ...es mērcēju rupjmaizi kefīrā...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu