Brieža gaļa
Brieža gaļa - jautājumi un diskusijas
Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana (7)
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.
Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci
Sastāvdaļas (4 porcijām):
Gaļai:
- 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)
Mērcei:
- 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 100 ml sarkanvīna vai portvīna
- 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
- Šķipsniņa sāls
Piedevām:
- Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;) kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Brieža gaļa: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »