Brieža gaļa

Brieža gaļa - jautājumi un diskusijas

Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana (7)
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
No brieža gaļas var pagatavot alņa gaļu un otrādi. Stirnas gaļas strogonovs ir gards, īpaša recepte tam nav - tāds pats kā parastais.Ir tāds portāls receptes.lv ,tur var visu atrast.:) www.feini.lv vai www.theparadise.lv ir lappuse ēdieni, tur var būt ir par medījumiem. Var pagatavot kotletes, taas arii buus iipashas, jo garsha ir savaadaaka nekaa maajas kotleteem(cuukgaljas domaats). Veel ir iespeejams galju iemarineet kaut kaadaa etikja marinaaadeee, veelaak visaaadu majoneeezhu+garshvielu marinaadee un cept kraasnii vai kaa savaadaak.Visaaadi var varieeet. Es gan esmu paareedusies mezha galhu, un man taa vairs ne visai garsho....bet mednieki (maajaas) par to ir sajuusmaaa. Mamma gan saakumaa visaadus briinumus no taas taisiija, liidz apnika, tagad teetis paC tiek galaa ar savu mezha galju:))))

Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.


Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Gaļai:

  • 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)

Mērcei:

  • 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml sarkanvīna vai portvīna
  • 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls

Piedevām:

  • Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.
··· Brieža gaļa: Brieža, aļņa vai stirnas ... lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Brieža gaļas receptes (5)
Lūdzu iesakiet, ko darit ar brieža gaļu?
Kotletes sanāk labu labās, tik jāpieliek speķītis. Bullis, govs vai teļš ?
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas
Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;)
kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Brieža gaļa: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010