Ko darīt ar aļņa gaļu?
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.Pele_chiibaa marinēt, grillēt, desas, cepetis. diži vairāk variantu jau nav :))
farada 1 http://www.kuking.net/8_632.htm (tur būs "sous k olenine")
iposse 3 mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas)
saagga 3 2 Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām.......
MarieAntoinette
1
vot patiesībā mani tieši interesē tās garšvielas.. kas der kopā alnim.. kas neder...
skatos daaaudz kur tiek pieminēts sarkanvīns.. sausais.. saldais.. fig zin...
iterators
1
3
1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes
2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
iposse garšvielu ir tik, cik viņu ir un ja nezin, kā lietot, parasti rakstīts uz iepakojuma, kādiem ēdieniem...nu vīns ir kā marināde - darīs gaļu mīkstāku un piedos zināmu garšu.
kriksis55 njus glvenais, alnim pie gatavošanas ir likt klāt pulka burkānus, kurus izmet, kad iet uz gatavo pusi un pieliek svaigus.. varens šmoris sanāk.. man personīgi netīkas nekādi vīni- pazūd meža garša..:)) sīpoli, ķiploki un aiziet..:))
ledusskapis 1 1 Gaļu samal rupji, klāt cūciņas miesu, protams ka maltu, 50/30,nu un noteikti atlikušo daļu aizpildi ar bebra gaļiņu, arī maltu, nu, ķiplociņus, piparus, sāli noteikti, tad rikšiem uz Maksimu, tur sameklē sālītas cūku zarnas, pildi to visu zarniņās un kūpinātavā iekšā,iznāk super,
Just_ 1 Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša.
JurisK Pie shitaam mezha galjaam iesaka kadikjogas kaa garshvielu. Pats vienkaarshaakais .- kotletes. Ja labs gabals, nav vecs tas zveers un ja veel kaadas dienas 4-5 pastaaveejis veesumaa, var meegjinaat cepeti, tik jaaiespekjo ar cuukas spekji - sadur caurumus un iestumj spekji.
MarieAntoinette nu jau lopņš marinējas un top dzērveņu mērcīte :)))
tiritomba 1 nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams!
KleopatraX
Gatavo aljnja gajas tiiteniishus.
Galju sagriezg shkjeelees,izklapee. Sagriezh siipolus,spekjiiti mazos kubinjos un apcep uz pannnas ar garshvielaam, liek uz izklapeetaas galjas shkjeeliiteem,sarullee,aptin ar diegu.Kad visi veltniishi gatavi,apcep tos uz pannnas bruunus,peec tam liek piilee vai katlinaa un sautee miikstus. Ljoti garshiigi,tikai nedriikst aizmirst nonjemt diedzinjus.
Gekis Mērce ir daudz garšīgāka, ja miltus iepriekš uz pannas nedaudz apbrūnina. 2010-06-12
Ava Es kā reiz...nesen ēdu aļņa bet parastus kupātus!!! Nebij slikti bet gaļa paliek gaļa ;) 2019-12-27
Aļņa gaļa ir liesa, bagātīga un garšas ziņā spēcīga, tāpēc tā labi sader ar mērcēm, kas izceļ un līdzsvaro tās dabisko garšu. Ja vēlies izmēģināt kaut ko interesantu, šeit ir ideja par garšīgu aļņa gaļas ēdienu ar īpašu mērci:
Aļņa gaļas medaljoni ar krēmīgu sēņu un konjaka mērci
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- Aļņa gaļas medaljoni (4 gabali, 150–200 g katrs)
- Sāls, pipari
- 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta
Mērcei:
- 200 g sēņu (piemēram, šampinjoni, baravikas vai gailenes)
- 1 vidējs sīpols vai šalote
- 2 ķiploka daiviņas
- 100 ml konjaka vai brendija
- 200 ml saldā krējuma (35%)
- 1 tējkarote svaiga timiāna vai rozmarīna (var izmantot arī kaltētu)
- 1 tējkarote sinepju (pēc izvēles)
- Sāls, pipari pēc garšas
- Svaigi pētersīļi dekorēšanai
Pagatavošana:
-
Sagatavo medaljonus: Aļņa gaļas medaljonus izņem no ledusskapja vismaz 30 minūtes pirms gatavošanas, lai tie sasiltu līdz istabas temperatūrai. Pārkaisi ar sāli un pipariem no abām pusēm.
-
Apcep medaljonus: Uzkarsē pannu ar olīveļļu vai sviestu uz vidēji augstas uguns. Apcep medaljonus 2–3 minūtes no katras puses, lai izveidotu zeltainu garoziņu. Izņem gaļu no pannas un pārklāj ar foliju, lai tā paliek silta un atpūšas.
-
Pagatavo mērci:
- Tajā pašā pannā pievieno vēl nedaudz eļļas vai sviesta, ja nepieciešams. Apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sagrieztas sēnes un timiānu vai rozmarīnu. Cep, līdz sēnes ir mīkstas un viegli apbrūninājušās.
- Ielej konjaku vai brendiju un uzmanīgi aizdedz (ja vēlies flambe efektu) vai ļauj alkoholam izgarot, apmaisot mērci dažas minūtes.
- Pievieno saldo krējumu un sinepes, ja izmanto. Vāri uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē, apmēram 5–7 minūtes. Pagaršo un pielāgo garšvielas.
-
Pasniegšana: Medaljonus izvieto uz šķīvja un pārlej ar bagātīgo sēņu un konjaka mērci. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, rīsiem vai tvaicētiem dārzeņiem.
Brieza, alna vai stirnas galas pagatavosana (6)