Bebra gaļas pagatavošana

Ir bebra gaļa , bet nav nekādu zināšanu kā pagatavot ko garšīgu, varbūt varat ieteikt bebra gaļas receptes!

Nicola21  2 2 Sasliku var pagatavot! Esmu redzejusi ka to dara, bet pati gan neriskeju pagarsot:)

Ciiruliitis  1 1 Domāju - gaļā kā jau gaļa.. cep vai šmorē... ar sīpoliem un c.garšvielām. Kad sutināsies - pagaršo un liec garšvielas vairāk vai mazāk.

Nichil    2 Super ņammīga-īpaši žāvēta, var arī šmorēt, droši ēdama, nenožēlosi. Marinē kā meža gaļu. Var paturēt kādas 2 st vai vairāk alū (gaišajā) vai paniņās, būs mīkstāka.Precīzu recepti tagad nepateikšu, jo viss tika darīts uz izjūtu.Lai izdodas!

Izmiileeshu_beibi  2 1 Jaashmoree vismaz 4 dtundas,saals jaaliek tikai beigaas,veelams pirms tam iemarineet.Vaariit labaak uz ugunskura ar paraleelu alko lietoshanu.Kaa shahsliks vai zhaaveeta buus ljoti sausa un cieta,bet ir gan dzirdeets,ka arii shashliks ir bijis eedams.Marineet vismaz 3 dienas kefiiraa vai tkemalji meercee(veikalos nopeerkama nelielaas burcinjaas).Peedeejaa dienaa jaapiegriezh siipoli.Tikai ne etikjii!Un neliec marinaadei saali.

Nichil      Nepiekrītu, ja žāvē strauji, tad sanāk sausa.(Bet tas jau vīriešu ziņā).Etiķi var likt, tikai ar jūtām. Un šmoris sanāk labs. Lai būtu mīkstāka var pielikt nedaudz cukuru (atkarībā no daudzuma līdz pat deserta.karotei). Par sāli pareizi-bet jebkurai marinādei jau labāk panākt vēlamo efektu ar garšvielām, nelietojot sāli kā tādu.

tilla    3 Nu es shmoreeju. Vispirms iemarineeju ar citronu sulu (dabiigo), cukuru, pipariem vegetu var arii lietot dilles svaigas vai žaaveetas, kiplokus, siipolus sameetaa pastingru uz apmeeram diennakti atkariibaa cik lieli gabali. Peec tam var cept kaa shashliku vai shmoreet. Daru taa - sabruuninu uz pannas cukuru un liku virsuu galu, kad apcepusies bruuna (no cukura) lieku katlaa un uzleju karstu uudeni taa lai nosegtu galu sutinu uz meerenas uguns kameer gala miiksta, ja vajag pielieku veel garshvielas. Uztumee ar miltiem, bet var arii to nedariit pielik saldo kreejumu uzvaara un gatavs. Labu apetiiti!

Ezjule  1 2 esmu tikai ēdusi bebra kūpināto desu -ļoti garšīgi.

siks59  2   Garšigs ir marinēts un žāvēts . Arī desas garšigas no bebra gaļas. 2006-01-04

Minelli      noteikti visas cīpslas un taukumus noņem, citādi nebūs ēdams. Labas kotletes sanāk, tik garšvielas jāliek daudz. 2010-10-10

ArnisG      Galvenais dzeidzerus uzreiz izņem!
Tad pagatavo kā jebkuru gaļu.
To piegaršu var noņemt ar labi daudz sīpoliem.
No astes var taukus iztecināt, kas labi dzedē nedzīstošas brūces.
2016-05-11

Viszinis     

Bebra gaļa ir neparasts un interesants produkts, ko var pagatavot dažādos veidos, taču svarīgi ņemt vērā tās īpatnējo aromātu un garšu, kas bieži vien prasa pienācīgu sagatavošanu. Kā pagatavot bebra gaļu, lai tā būtu garšīga un baudāma.

Sagatavošana:

  1. Gaļas apstrāde: Pirms gatavošanas rūpīgi notīri bebra gaļu no taukiem, jo tie var piešķirt spēcīgu smaržu. Pēc tam nomazgā to aukstā ūdenī.
  2. Mērcēšana: Lai mazinātu specifisko aromātu, gaļu ieteicams iemērkt ūdenī vai vieglā sāls šķīdumā uz vairākām stundām vai pat uz nakti. Ūdenim vari pievienot etiķi, citronu sulu vai pienu, lai palīdzētu mazināt smaržu un uzlabotu tekstūru.
  3. Griešana: Sagriez gaļu gabalos atbilstoši izvēlētajai receptei, piemēram, sautēšanai vai cepšanai.

Klasiska sautēšana:

  1. Sastāvdaļas:

    • Bebra gaļa (1–2 kg)
    • Sīpoli (2–3 gab.)
    • Burkāni (2–3 gab.)
    • Ķiploki (3–4 daiviņas)
    • Lauru lapas, melnie piparu graudi, rozmarīns vai timiāns
    • 1–2 glāzes sarkanvīna vai buljona
    • Sāls un pipari pēc garšas
    • Olīveļļa vai sviests cepšanai
  2. Pagatavošana: Sagriez bebra gaļu gabalos un apcep to uz vidējas uguns līdz zeltainai garozai. Izņem gaļu no pannas un tajā pašā pannā apcep sasmalcinātus sīpolus, burkānus un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno gaļu atpakaļ pannā, uzlej sarkanvīnu vai buljonu, pievieno garšvielas un lauru lapas. Vāri uz lēnas uguns vai ievieto cepeškrāsnī (aptuveni 160 °C) uz 1,5–2 stundām, līdz gaļa kļūst mīksta.

Cepšana cepeškrāsnī:

Bebra gaļu vari cep cepeškrāsnī ar dārzeņiem. Pārkaisi gaļu ar sāli, pipariem un garšaugiem, novieto to uz dārzeņu gultnes un pārlej ar buljonu vai marinādi. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 1,5–2 stundas.

2025-01-06 17:06
Viszinis     

Piezīme par garšvielām:

Bebra gaļai labi piestāv intensīvākas garšvielas, piemēram, ķiploki, lauru lapas, melnie pipari, salvija un rozmarīns, kas palīdz sabalansēt tās spēcīgo garšu.

Bebra gaļa var būt ļoti garšīga, ja to pareizi sagatavo un izmanto piemērotas garšvielas un metodes. Eksperimentē ar marinādēm un piedevām, lai atklātu savu ideālo recepti.

2025-01-06 17:06
Līdzīgi jautājumi
Bebru galas desas (1 atbildes)Brieza, alna vai stirnas galas pagatavosana (7 atbildes)Ko darit ar bebra galu? (13 atbildes)Vai bebrs apdraud zivis? (11 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010