Stirnas gaļa
Stirnas gaļa - jautājumi un diskusijas
Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana (7)
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.
Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci
Sastāvdaļas (4 porcijām):
Gaļai:
- 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)
Mērcei:
- 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 100 ml sarkanvīna vai portvīna
- 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
- Šķipsniņa sāls
Piedevām:
- Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.