Kabaču receptes ziemai

Kādas bez kabaču lečo varat ieteikt? Glabājamas pieliekamajā vai pagrabā, nevis ledusskapī.

Drole  1 1 https://www.thepurposefulpantry.com/ways-to-dehydrate-zucchini/

siikaa16  3 2 Marinē, kopā ar papriku ļoti garšīgi. Recepti nepateikšu, jautā googlei. Es tikai tukšoju burkas.

DanaL  1 5 Katlā eļļā sasautēju kabačus, burkānus, papriku, sīpolus, ķiplokus. Viss "uz aci", ieskaitot gatavības pakāpi. Pēc tam sterilās aizvākojamās burciņās virtuves skapī. Var ēst tāpat, var likt pie zupām vai dārzeņu sautējumiem.

CoCoSan    3 Zb tā kabaču vienveidība.
Taisu kabaču aļa korejiešu salātus. Uz korejiešu rīves sarīvēju kacačus, burkānus, smalkās strēmelēs krāsaino papriku, bazilika, peretsīļi, dilles, asos čillī piparsus pēc gaumes. Ja ir korejiešu garšviela burkāniem- ideāli, ja nav, arī saidjot, būs garšīgi. Uz aptuveni 5kg dārzeņu miksli 3ed.k sāls, 12ed.k.cukurs, 200ml etiķis 9%, 200ml nerafinēta eļļa. Visu samaisa, pielabo garšu ja gribas un prasās. Atstāj ievilkties stundas 4,5,6. Pilda burkās, mazliet piestampā, ar dakšu izlaiž tukšumus un gaisu, pilda līdz pašai burkas augšai, virsū lai pārklajas ar sulu, uzlik vāciņu, bet neaizskrūvē, sterilizē (0,5- 15min, 0,7-20min)vāko, zem segām. Vienaldzīgo uz šitiem salātiem nav.

Nākošais. Saldais kabacis.
Kabači bez sēklām sagriezti vidējos kubiņos. Labāk jauni ar mīkstu mizu, tad griež ar visu mizu, ja vēl zaļie un dzeltenie, vsp skaisti. Krāsainā paprika arī kubiņos kabaču lielumā vai pat lielāki. Ķiploki, asais čillī pēc gaumes, zaļumi arī.
Kkur uz 3-4 kg dārzeņu masu 1litrs ketčups vai 0,5 tomātu pasta ar ūdeni1:1, glāze cukurs, 2ēd.k.sāls, 200ml eļļa, 150-200ml etiķis 9%. Sautē 25min katlā, oilda karstās sterilizētās burkās, vāko, zem segām.

langstins  2   Vai ta viņus ēd???
Domāju smukumam,kā tomātiņi-Dāmu Prieks.

anis    1 Un kā vēl ēd-sākot jau ar ziediem...

Dzineta    2 Kabaču vai baklažānu ikri ziemai, lieto arī kā bāzi zupām. Nu ļoooti garšīgi. No 2 kg kabaču plus pārējie dārzeņi sanāk 7 0,5 l burciņas. Šajā receptē neliek etiķi, tā domāta lietošanai uzreiz. Ja grib uz ziemu, tad es pieliku 2 tjk esences uz visu masu. Laiku aizņem, kamēr izcep piparus un kabačus cepeškrāsnī, bet tas ir tā vērts! Čili pipars piedod savu pikantumu....

https://www.youtube.com/watch?v=PQRfBOXV7sE

Frita  1 1 Sukādēs ar ķiploksāli.

Momo    2 Es visu saldēju. Arī kabačiem nav ne vainas. Vismaz eļļa nav jālieto nejēgā daudz un sāls.

inhema    5 Izklausās dīvaini,bet no kabačiem,arī pāraugušiem(bez mīkstuma un sēklām) un jebkurām ogām pēc izvēles(upenēm,jāņogām,aronijām vai kādām citām)apmēram puse uz pusi.
.Ogas piedod krāsu,bet paši kabači pēc struktūras um garšas atgādina ananasu.

inhema    2 Kaut kur no teksta pazuda vārdi par kompotu.😊

CoCoSan    1 Ar kabačiem ir tāpat kā ar ķirbjiem, marinējot vai taisot kompotos, ļoti jāuzmanās no pārvārīšanas. Viena sekunde un pretīga neēdama pļura.

Epifanija  2 2 Tādēļ vajag cept karbonādēs un ēst pilniem vaigiem!👍

DanaL  1 1 Epifānij, ja karbonādes ēstas 2 dienas no vietas, trešajā vairs nevar.
A tie kabači tik aug un aug.

skorpite    1 Kabaču ievārījums ar citroniem ,super manta ,visiem patika ,kas dabūja pagaršot. :)

Epifanija      Nu bet var taču kādam tos liekos kabačus uzdāvināt, lai taisa karbonādes!

CoCoSan  2   Nomierinies, no kabačiem visi atkratās. Met pakaļ, -nevajag.
Un būsim atklātas, visai maz ir palikušas sievietes, kuras ieinteresētas virtuves kultūrā, māxlā, gatavošanā un vēl mazāk- konservēšanā. Ar štovētiem kāpostiem un marinētiem gurķiem random joperus ieinteresēt nevar, līdz ar ko tā zinātne iet mazumā kā nevajadzīga un neinteresanta. Tagad modē ir fāstfūds, ātrā apkalpošana un max maz laika virtuvē.

Epifanija  1 4 Un tu gribi teikt, ka tu esi tāda vienīgā?!
Pati nomierinies! Visas visu prot un nevajag nolikt sievietes, lai izceltu pati sevi! Ei, tak tu pie tā Aivara par sievu un tramdi viņu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu