Ābolu sula, vīns, varbūt Remarka tik iecienītais kalvodoss ...
Ko darāt ar ābolu pārbagātību šoruden, padalaties ar receptēm!Ljekainiitis (2013-09-29 20:54) Sidru vajag brūvēt! :)
KKKKK (2013-09-29 20:57) sidrs ir laba lieta. 2 bunduļi pa 50 litriem gatavojas šobrīd ;) + sulas burku skaits nenosakāms, slinkums skaitīt.
Trobele (2013-09-29 20:59) Kandza.lv - tur ir gan receptes, gan iekartas abolu un citu auglu parstradei majas apstaklos. Lai labi garso
inaralaima (2013-09-29 21:12) ābolu ievārījums,pieci dažādi- ar dzērvenēm,brūklenēm, cidonijām,kanēli. vaniļu.žāvēti āboli.ābolu kompots -arī dažādi veidi,ar aronijām.vēlajām avenēm,ābolu sula -jau pieminētā,vīnu gan netaisu-negaršo.
_Krasula_ (2013-09-29 22:05)
Man nav ābolu, es tos pērku.:( Un neskatoties uz bagāto ābolu gadu, mūsējie/āboli/ vienalga ir dārgāki nekā poļu.
Vecāki, kuri dzīvo patālu no Rīgas, arī šogad nevar sūdzēties par ābolu ražu. Ar to pārstrādi pēdējos gadus gan pārāk neaizraujas. Kāds zaptes pods un svaigi pagrabā, cik nu ilgi tos var saglabāt. Kaut savu laiku spieda gan sulas, gan gatavoja kompotus.
Bet vispār jau traki, ja ir daudz šķirņu, kurām augļi ilgstoši nav uzglabājami jeb nav kur glabāt. Ne jau visu iespējams pārstrādāt. Bet sulas, žāvēti āboli un, jāa, arī vīni, nav pats sliktākais risinājums.:)
Bet, ja man būtu āboli...es laikam nevarētu samierināties, ka tie aiziet bojā
contra (2013-09-29 22:24) Ja gribat pagatavot labu ābolu vīnu , Jums ir vajadzīgi antonovkas šķirnes āboli ( no citām šķirnēm vīns nebūs tik izteiksmīgs), izspiežat sulu un uz katriem 10 litriem sulas pievienojat 800 grammu cukura, pievienojat vīna raugu , es ieteiktu raugu Lalvin 1118 , izcils raugs kuram ir killera effekts un kurš saglabā augļu un ogu garšas (nopērkams Miera iela 15 veikalā mana darzs www.mansdarzs.com) un noliekat raudzēties, pēc vienas nedēļas pievienojat vēl 500 grami cukura uz 10 litriem sulas (vīns būs aptuveni 14 grādu stiprs). Pēc 2 mēnešiem nolejat vīnu no biezumiem un novietojat raudzēties vēsākĀ vietā. Pēc kādiem 3 mēnešiem varat droši sākt vīnu lietot. Šī bija īsā versija, ja ir jatājumi par jebkura vīna pagatavošanu, varat rakstīt privāti.
dogville (2013-09-29 22:33) kur nu viinam tik labus aabolus,kaa antonovka aizlaist:))...viins skaisti sarkans veidojas no kritushiem zaljiem,negataviem aaboliem..no labiem aaboliem nekad tik smuka kraasa nesanaak.
znxjbm1 (2013-09-29 23:23) Sula/vīns, nekas kārdinošāks no āboliem man vismaz prātā nenāk.
rihtigais (2013-09-30 08:27) Tikai sulā, karsēju, pēc tam ar savām metodēm pildu PET pudelēs un dzeru katru dienu līdz bērzu sulām. Izspiežu ap 300 litrus sezonā. : )
Ai_rina (2013-09-30 09:04) Spiežu sulu,lasu no koka un lieku kastītēs vēlākam laikam.Šogad izauga varenas seleriju saknes,no tām spiežu sulu,kopā ar āboliem.Nekas,dzerama:)