Kalvadoss

Kalvadoss - jautājumi un diskusijas

Ābolu sula, vīns, varbūt Remarka tik iecienītais kalvodoss ... (10)
Ko darāt ar ābolu pārbagātību šoruden, padalaties ar receptēm!
Sidru vajag brūvēt! :) sidrs ir laba lieta. 2 bunduļi pa 50 litriem gatavojas šobrīd ;) + sulas burku skaits nenosakāms, slinkums skaitīt. Kandza.lv - tur ir gan receptes, gan iekartas abolu un citu auglu parstradei majas apstaklos. Lai labi garso ābolu ievārījums,pieci dažādi- ar dzērvenēm,brūklenēm, cidonijām,kanēli. vaniļu.žāvēti āboli.ābolu kompots -arī dažādi veidi,ar aronijām.vēlajām avenēm,ābolu sula -jau pieminētā,vīnu gan netaisu-negaršo. Man nav ābolu, es tos pērku.:( Un neskatoties uz bagāto ābolu gadu, mūsējie/āboli/ vienalga ir dārgāki nekā poļu.
Vecāki, kuri dzīvo patālu no Rīgas, arī šogad nevar sūdzēties par ābolu ražu. Ar to pārstrādi pēdējos gadus gan pārāk neaizraujas. Kāds zaptes pods un svaigi pagrabā, cik nu ilgi tos var saglabāt. Kaut savu laiku spieda gan sulas, gan gatavoja kompotus.
Bet vispār jau traki, ja ir daudz šķirņu, kurām augļi ilgstoši nav uzglabājami jeb nav kur glabāt. Ne jau visu iespējams pārstrādāt. Bet sulas, žāvēti āboli un, jāa, arī vīni, nav pats sliktākais risinājums.:)
Bet, ja man būtu āboli...es laikam nevarētu samierināties, ka tie aiziet bojā
··· Kalvadoss: Ābolu sula, vīns, varbūt ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu