Vīns

vīns foto attēls

Vīns - jautājumi un diskusijas

Ābolu vīns (9)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
20 litrīgai balons (patiesībā kādi 23). 2/4 ābolu sula, 1/4 pīlādžu vai aroniju sula, 1/4 avota ūdens un sākumam kādi 2kg cukura. Lai foršāk sāk rūgt, varētu vīna raugu sajaukt ar ābolu sulas substrātu atsevišķā glāzē, jau iepriekš un sagaidīt lai sāk darboties( dienu, vai divas iepriekš). Hidroslēdzi galā un kad piestāj aktīvi rūgt, pārlej un atkal pievieno cukuru, tikai ne tik daudz kā pirmajā reizē, jo cukurs ir arī dabīgais konservants un process var apturēties:) ir receptūra, ka liek 50gr. cukura uz 1kg. saldiem āboliem, ij 100gr. cukura uz 1kg skābiem āboliem.
izspiež sulu, var pievienot atdzīvinātu raugu, a var arī nepievienot, lej stikla tarā, noslēdz ar kaut vai gumijas cimdu, ja ir 3l burka, iedur mazus caurumiņus, lai nav tā, ka gaisam galīgi nav kur likties, kas uzražojas rūgšanas procesā un notur 4 nedēļas. i gotovs ir, kad laikam paliek dzidrs. ja turot ilgāk, tad jau sāk ražoties etiķis.
man pagaidām sula uzlikta etiķa ražošanas procesam.
Uzrakstīju, bet lasās stulbi - lasi: 2 vai4 daļās. Pele, taa tak tev braaga iznaaks!:) Jurčik - nēzinu, kas sanāks, bet galvenais, ko vajag = etiķis :))

vienk itādu vīna receptūru lasīju kaut kādos vīna ražošanas saitos. praksē no A-Z līdz galam vēl nav uzražots nekas.
··· Vīns: Ābolu vīns lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Satur sulfītus - ko tas nozīmē (15)
Biezi uz etiķetes vīniem vai sidriem var redzēt uzraxtu - satur sulfītus. Un ko tas nozīmē? Es, protams, saprotu, ka tas nozīmē, ka tur ir sulfīti ;) bet ko tas nozīmē organismam?
Konservants vīnam. Ir cilvēki, kam no tiem var būt reakcija. Kam ir, tie zina. Un uzmanās. Paskaties uz savām šampūna pudelēm, palasi sastāvu.. Sulfīti, sulfīti, sulfīti :D Nu neko labu, kā jau visas +/- toksiskās piedevas. Jūtīgākiem cilvēkiem no tādiem vīniem mēdz būt dedzināšana barības vadā.
Diemžēl bez sulfītiem gandrīz neko nevar nopirkt, arī vīniem pa padsmit latiem tie mēdz būt sastāvā:(
Var jau vispirms googlei pajautāt...
http://www.terroir.lv/?p=632
Kaut kur lasīju,ka tieši sulfīti ir tie,kas izraisa galvassāpes pēc vīna lietošanas. ··· Vīns: Satur sulfītus - ko tas nozīmē lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Vai iznāks vīns no uzrūguša kompota? (12)
Šodien atklāju, kāds posts noticis pagrabā- kādas 4 trīslitru burkas ar ābolu kompotu uzpūtušas vākus, un nebūs vairs lietojamas. Kādreiz ome raudzēja vīnus no nelikvīdām zaptēm; vai varu mēģināt tādā veidā izlietot arī šos kompotus? Mamma...
kompots būs par švaku, vajadzētu kādus trīs litrus štengras zaptes arī klāt un cukuru un tad ar vīna raugu! iznāks... un ja izdzīs caur trubām...(organiskš ķīmijas pamati...I kurss....) Mēģini, tik atceries, ka rūgšanas laikā gaiss nedrīkst piekļūt. uzraudzē brašku, pēc tam izdzīsi. būs baigi labais! Vīns gan nesanāks....varbūt etiķis? ··· Vīns: Vai iznāks vīns no uzrūguša... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Labs vīns (16)
Iasakiet labu sauso vīnu ! Esmu vīna piekritēja. Ir vīni, ko esmu atzinusi par labiem, bet varbūr jums ir sava pieredze.
Te rakstītais atgādināja kādu TV pārraidi, kad deva degustēt 1 un to pašu vīnu 4 glāzēs un kā "spečuki" komentēja..........
Lai kaut elementāri vērtētu vīnus, jāmācās gadiem.
Ne pa tēmu , nekad neesmu sapratusi - kā vīns var būt sauss ?
Man visi tikai slapji gadijušies ..
no piesaatinaatajiem shiraz, un jaaskataas lai ir 13.5-14.5 graadi jo tad viinogas bijusas saldas. Mūsu pašu vietējie mājas vīni ir vislabākie. kaadreiz kaads daargs nav lietojams,bet leetaa gala gluzhi labs...man tiik Austraalijas un Chiiles viini... ··· Vīns: Labs vīns lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Cidoniju vīns (11)
Vai kāds man var, lūdzu, izstāstīt, kas man ir jādara, lai dabūtu vīnu.. ?(google neko jēdzīgu neatradu) Man ir 2L burka ar sagrieztām cidonijām, līdz pusei ir sīrups.. ierūdzis..
Paskaties TV3 Bez tabu atkārtojumus, pirms pāris nedēļām bija intervija ar latvju vīndari,kas pat no nātrēm māk vīnu uztaisīt.
Man ar kādi 5 l sarūguša cidoniju sīrupa no pērna gada. Mož jau var promilles ķert, nezinu.:D
Diezvai no vienām cidonijām kas sanāks,parāk jau viņas skābas.
Var tak pievienot klāt pīlādzi,ābolus,vīnogas.
Vispār mājas vīni man nevisai,pārāk jau viņi asi.
Kā nav netā? Uzrakstīju vīna darīšana, un google uzreiz izmeta recepti vīna darīšanai no ievārījuma. Gandrīz tavs variants:) es taisni vai brīnos, kā cilvēki ar to gūgles tanti runā, ka viņa neatbild... nu da labi.

http://winemaking.jackkeller.net/reques51.asp
Pieshauj soda, buus shampanietis!:) ··· Vīns: Cidoniju vīns lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Vīnskābe (4)
Kur var nopirkt vīnskābi?
Varētu būt,ka jāmeklē veikalos,kuros tirgo vīna raugu WWW.Bioefekts.lv
WWW.majasvins.lv
WWW.majasalus.lv

P.S. Kāpēc Tev googlē bans ?? :))
Interesants jautaajums! kloss noraadiitajaas vietaas nav! Kuru no viina skaabeem, to ir vairaakas. Galvenaa angliski saucaas - tartaric acid, nezinu, kaa latviski:( Ir dabiigi ieguutaa un maaksliigi izgatavotaa. Dabiigi ieguutaa viina sulas kraasaa kristaaliska, maaksliigaa balta, pareizaak bezkraasaini kristaalinji. Izmanto kulinaarijaa sameeraa plashi, apm. tam pasham, kur lieto etikji, cik sapratu. Kaapeec te sadrikjeeju - ieintereseejos un paskatiijos, kas tas ir:) ··· Vīns: Vīnskābe lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kur nopirkt vīna raugu? (5)
Gribu drīzumā taisīt ābolu vīnu. Kur Rīgā ir nopērkams vīna raugs? Varbūt kādam ir pārdodama sulas spiede - tāda pamatīga, ar skrūvi? Un kaut kāds ābolu maļamais arī noderētu!:)
kas tas par viina raugu?? CIk zinu raugu liek, ja grib raudzeet kandzju. Viinam raugu nevajag, samalj aabolus, pieber cukuru un pielej uudeni un gaida
;)
Znač nezini, never, ir speciāls vīna raugs. Man te čomam ōme jau 40 gadus taisa mājas viņčikus... ultra laba lieta.

http://www.saimnieks.lv/index.php?obj=114&sub=4&detail=0&id=26
32

http://www.tef.lv/drinks/dictionary/article.php?id=2506651

(ja saitēs ir atstarpes, tad izņem)

Vīna raugu var nopirkt Rīgas centrāltirgus piena paviljonā, garšvielu kioskā. Rīgas rauga rūpnīcas kioskā.

Kad būs gatavs, dajoš noprobēt:)!
RIMI esmu pirkusi vīna raugu/vēl ir garšvielu veikals pie Teikas,tur noteikti to atradīsi.
Atceros ābolu vīnu,šašķebinā dūšu,jo laikam pa daudz to iedzeru,3.d sāpēja galva:)))
Neesi knauzeris, laukos var nopirkt gatavu ābolu sulu, svaigi spiestu un tas ir lēti, nebūs klapatas ar malšanu. Vīna raugu dabūsi ,, Aldarī" vai LB pameklē kādu paziņu no tā un raugs būs Tavs:) Bet vai āboli būs šogad nezinu gan, nevienu ābeli ziedam neredzēju:( ··· Vīns: Kur nopirkt vīna raugu? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Karstvīna recepte (4)
Vai kāds lūdzu, varētu pateikt kā īsti pagatavo karstvīnu?
nopeerku atteiciigu viinu, kur taa arii virsuu rakstiits - karstviins, nedaudz krustnaglinjas, katrolis, gaaze vai elektriiba un sildaas. Es visu pudeli ieliku vaaroshaa uudenii...

Veikalaa izstaastija ka var lietot gandriiz jebkuru sarkanviinu pieberot garshvielas...
...pie garshvielaam klaat veel pielej/ makjeniiit/ apelsiinu sulu ....buuus labs/.....lielos daudzumos, ja lietosi!
a sildi liidz briidim it kaa tuuliit tuuliit vaariitos....buus labais:)
Uz 0,7 pudeli parasto skābo sarkanvīnu pieliek 2-3 ēdamkarotes cukura, apelsīna miziņas, kardemona graudiņus 5-8, kanēli - nelielu naža galu, 2-3 krustnagliņas. Ir arī veikalā dabūjamas paciņā jau gatavas karstvīna garšvielas. Vīnu uzsilda tikai līdz viršanai - kad aktīvi paceļas balti sīki burbulīši, bet šķidruma virsma vēl neviļņo, lai neizvāras alkahola grādi. Citi vēl pielej 50g laba konjaka klāt. Karstu lej glāzēs. ··· Vīns: Karstvīna recepte lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Vīns, vīns, vīns? (10)
Gaumes jautājums, bet varbūt ieteiksiet labu un baudāmu vīnu?
Medovine. kādi Jums garšo? Balti, rozā, sarkani?
saldi, pussaldi, pussausi, sausi?
No baltajiem pussausajiem skatieties CHARDONNAY, PINOT GRIGIO
no sarkanajiem SHIRAZ, CHIANTI(kaut gan tas ir diezgan smags...bet pēc gaumes) MERLOT utt.
Nevajag obligāti Francijas, labi ir no Austrālijas, Čīles, Kalifornijas utt
Baltais - Sollazzo. Umbria.
Sarkanais - kaads portugaalis noteikti.
ooo...vīns. tas jau no nolūka atkarīgs. pirmā iepazīšanās, kad jārada iespaids. vakars pirms kaislīgas nakts. vēlme tupi aizmirsties. katrai situācijai savs vīns:)
viennozīmīgi-sauss.
tik maigā vecumā, kad vēl velk uz saldo pusi- varētu sākt ar vāciešiem, austriešiem.
Burgundy Pinot noir - sarkanvīns.
Chablis - baltvīns.
··· Vīns: Vīns, vīns, vīns? lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu