Cidoniju vīns
Vai kāds man var, lūdzu, izstāstīt, kas man ir jādara, lai dabūtu vīnu.. ?(google neko jēdzīgu neatradu)Man ir 2L burka ar sagrieztām cidonijām, līdz pusei ir sīrups.. ierūdzis..
elsa
Paskaties TV3 Bez tabu atkārtojumus, pirms pāris nedēļām bija intervija ar latvju vīndari,kas pat no nātrēm māk vīnu uztaisīt.
Man ar kādi 5 l sarūguša cidoniju sīrupa no pērna gada. Mož jau var promilles ķert, nezinu.:D
Lucy
Diezvai no vienām cidonijām kas sanāks,parāk jau viņas skābas.
Var tak pievienot klāt pīlādzi,ābolus,vīnogas.
Vispār mājas vīni man nevisai,pārāk jau viņi asi.
JurisK 1 Kā nav netā? Uzrakstīju vīna darīšana, un google uzreiz izmeta recepti vīna darīšanai no ievārījuma. Gandrīz tavs variants:)
kanepa
JurisK-->Nu labi un ko darīt, ja nav balona? Vai bez tā nekādi nevar? Kaut kā negribās pirkt, lai pēc tam vairs neizmantotu..
Un es tomēr sliecos uz to, ka ar cidonijām ir biškucīt savādāk, jo cidonijas ir ļoti skābas:)
fargo
es taisni vai brīnos, kā cilvēki ar to gūgles tanti runā, ka viņa neatbild... nu da labi.
http://winemaking.jackkeller.net/reques51.asp
JurisK Pieshauj soda, buus shampanietis!:)
kuks10 sūds vien,nekas nesanāks..būtu kādi 30 l,varētu klasiskā veidā ar trubiņu mēģināt...
non_grata ja grib dullu galvu-polsladkoje uz akciju sanāks lētāk un garšīgāk
ComfortablyNumb vīns tur nesanāks. bet uzjaukt ar kandžu ideāli! studiju laikos pārbaudīts un 90to sākuma "sausais likums" kad šņabis bija uz taloniem tādā veidā pārdzīvots
kanepa Comfor.. Kā to var izdarīt??:)
Luusila 2 Pašķaidi ierūgušo sīrupu ar novārītu un atdzesētu ūdeni. Vispār es mēģinātu arī cidoniju gabaliņus sablendēt. Grūti pateikt, cik likt cukuru, jo tev jau it kā sīrups tur ir...Raudzēt to ķēpu var parastā burkā, tikai jāsameklē attiecīgs korķis ar vīna raudzējamo stobriņu. Burkā jāpaliek tukšai vismaz vienai trešdaļai. Kad tas veidojums ir beidzis burbuļot (neatceros, varbūt pāris mēneši būs),tad taisi vaļā, ar caurspīdīgu caurulīti nosūc šķidrumu, biezumus nahren, pēc garšas pievieno vēl cukuru, ja vajag (vispār šinī stadijā liksies negaršīgs un drīzāk izlejams, bet nepadodies) un atpakaļ korķi ar raudzējamo stobriņu virsū, lai plurkšķ atkal. Kad vairs neplurkšķēs, tad būs tev cidoniju vīns. Un tās ir pasakas, ka tur nekas nesanāks, netici.
Abolu vins (10)
Daleji nogatavojusas cidonijas. (4)
Cidoniju sula (11)
Vins, vins, vins? (10)