Vai ir iespējams noņemt vīnam rūgtumu?
Nopirkās rūgts baltvīns. Žēl izmest tikko atvērtu pudeli. Varbūt viņam var kaut ko pieliet lai to neitralizētu? Vai kaut kā nokāst?Tessa (2018-02-11 20:57) ka tas ir - rugts baltviins? kas tas ir par viinu? kas uz etikjetes rakstiits?
leopardine (2018-02-11 21:02) Sangre de torro Torres spāņu baltvīns.
Tessa (2018-02-11 21:06)
2
sauss viins. lietojams pie zivs, juras veltem. liels skabums, kas jau ir atziimets (logjiski, ja sauss).
baltviiniem ir ta, ka tas skabums tiesham sit rugtumu,shitam vel apelsinu ziedi klat. tu busi nopirkusi to, kas tev negarsho.
es vispar nemiilu sausos viinus. varu iedzert nedaudz Čiles sarkano. bet brr.
leopardine (2018-02-11 21:11) Es neesmu speciālists! Man jau labāk vācu rieslingi garšo. Vai pussaldie sarkanvīni. Pagājušajā nedēļā nopirku moldāvu sarkanvīnu daos un biju patīkami pārsteigta cik viegli dzērās, nekāda skābuma vai rūgtuma. Gribēju vēl paeksperimentēt, bet ar šo esmu vīlusies. Skābs viņš galīgi neliekas, bet tieši rūgts un mazliet pat tāds kā dzirkstošs.
riebekle (2018-02-11 21:11) 1 3 Esmu salējusi divus vīnus kopā - sauso un saldo, sašķaidot pēc patikas.
janisb (2018-02-11 21:24) 6 aizkorķē, un izmanto ēdiena gatavošanai...
Oika (2018-02-11 21:30) 1 Janisb, a kā sauso vīnu lieto pie ēdiena?
scheriff (2018-02-11 21:35) 5 Ja koka korķis un tas ož pēc etiķaina pelējuma vai pēc veciem sieriņiem, tad vīns ir korķēts. Varņemt vīnu ar čeks un doties uz veikalu cīnīties par taisnību. Ja korķis ir no plastmasas, silikona vai skrūvējans, tad visticamāk to Vldjiks ir miksējis garāžā un notirgojis kā labu mantu. 2 varintā derēs multiaugļu sula + rums + džins + sprite + citrusaugļi + šampānieša pudele + kāda saldēta zemene + ledus + pamatīgs trauks kur to visu sajaukt + laba kompānija.
riks086 (2018-02-11 21:40) 1 2 Noraksti zaudējumos un vairs par to nedomā....
leopardine (2018-02-11 21:44) Nē bojāts viņš nav un tagad pastāvēja un laikam mazliet izgaroja tas neciešanais rūgtums. Nu jau sāk likties interesants, tāds dzirkstošs un gaisīgs.
Drole (2018-02-11 21:46) 1 1 viegli dzērās??? juus ko, viinus lietojat, lai apdzertos? Torres Viña Sol riimeejas ar zivi; labs viins.
janisb (2018-02-11 22:16)
2
=>Oika
http://praktiski.la.lv/baltvina-un-sviesta-merce-beurre-blanc-japrot-pagatavot-ikvienam-gardedim/
Piemēram, bet principā baltais sausais pārsvarā tiek izmantots gatavošanā, aizej uz kādiem gatavošanas/kulinārijas kursiem...
av2 (2018-02-11 22:50)
2
ar viiniem eksperimenteet nedriikst. Punkts. Zinu, kas man garsso , un viss. Tos ari peerku.
Ko dariit ar ruugtumu, hmmm, cukurs neliidzees?
Paula6 (2018-02-11 23:49) 3 Daudzi garšīgi ēdieni ir pagatavojami liekot klāt sauso baltvīnu...
coldlands (2018-02-12 07:39) 1 3 Jesus, taču izlej to, un nopērc citu!
anis (2018-02-12 19:36) Nja, mans pieneņu vīns arī dažam iesākumā šķita rūgts! Bet pēc otrā spainīša prasīja vēl...
elizabete (2018-02-17 22:59) Noraksti zaudejumos un izlej ara. vai izmanto galas edienu gatavosanai. Lai izdodas.