Kotletes

kotletes foto attēls

Kotletes - jautājumi un diskusijas

Zivju kotletes (16)
Šodien manā īpašumā ienācās 8 līdaciņas. Ir dzirdēts, ka no šām sanākot labas kotletes. Ja ir pieredze to gatavošanā un noprovēšanā, lūgtum padalīties ar kādu smeķīgu līdakkotlešu recepti. Paldies jau iepriekš!
Nebojā labu mantu kotletēs. Vēl var pildīto līdaciņu. Novelk ādu, fileju samaļ+garšvielas, daudz sīpolu, sapilda ādā, cep cepeškrāsnī. Kotletes sanāks ļoti labas. Fileja jāsamaļ kopā ar sīpolu , ķiploku un vairākām baltmaizes šķēlēm. Klāt vēl kāda ola, sāls ,pipari un pāris karotes šņabja , tad sanāk sulīgākas. Lai veicās! 8 līdakas??? Interesanti vai zvejas noteikumi maz ļauj paturēt 8 līdakas? Ir pieredze noprovēšanā :) labprāt to atkārtotu! ··· Kotletes: Zivju kotletes lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kā pagatavot sulīgas kotletes? (40)
mīļās,labās...padalieties lūdzu,kur ir tas knifiņš,lai sanāktu sulīgas kotletītes,daru ko varu,bet nu nikā..
Pierīvēts kartupelis ir labs,bet kotlete tad garšīga tikai silta.
Es lieku klāt pienā mērcētu rīvmaizi. Arī pievienoju liesākai gaļai 25% Skābo krējumu. Nedaudz apviļāju miltos un uz pannas tikai apcepu kotletei brūnu garoziņu.Tad lieku pasautēties pa starpām starp kotletēm iebakstot sviesta gabaliņus.
...nevajag pārcep, bet apcept, un tad ielikt kādā "pīlē", pārliet ar nedaudz ūdens, un pasautēt. Liellopu gaļas kotletēm nedīkst likt klāt olu, tad sanāk cietas. Es mīklai pierīvēju zaļu kartupeli,un skābā krejuma mazliet,un cep uz lēnas uguns,tad apcepušās salieku katliņā un vāku virsū,un tad ir mīkstas un pufīgas. ir gan vēl daži knifiņi...tajā krējumā vajag naža galu sodas izjaukt, tad pufīgākas sanāk...un uz parasto porciju vēl ēdamkarotes eļļas piešaut...un nekad nebūs garšīgas kotletes bez treknas cūkgaļas piejaukuma... ··· Kotletes: Kā pagatavot sulīgas kotletes? lasīt visu diskusiju (40 atbildes) –»
Oriģinālas kotletes? (15)
Kotletēm ir daudz dažādu recepšu. Vai kāda vai kāda vai kāds var pastāstīt nebijušus kotlešu recepšu veidus un vai vispār patīk gatavot kotletes. Jā un vēl: kāds alkohols der kopā ar kotletēm. Baltas sausais spāņu vīns vai ņemam sarkano ...
kāpēc man gribētos teikt, ka no Tavas mutes vārds "kotlete" skan piedauzīgi?

P.S. ir stulbi pie plīts rosīties tikai priekšautā, un pie tam cepot kotletes - eļļa sprakšķ. ja vien vīrietis nav "īpaši apdāvināts", tad visi normālie tomēr domā ne tikai par ēšanas baudu (kotletes), bet arī par drošību virtuvē (lai neapdedzinātos), un šaubos, ka vīrietis būs ļoti apmierināts, ka plānoto pusdienu vietā būs sieva jāved uz slimnīcu ar 2.pakāpes apdegumiem. tās priekšautu darīšanas vīrieša galvā var rasties ilgstošā, reālā seksa badā, kad pat kotletes tiek pakārtotas slimajām fantāzijām
Vecā padomju laika ēdnīcas recepte: ņem kukulīti maizes, samaļ, gaļu pievieno pēc garšas... hmmm neko jau gudru neizdomāt par kotletēm,vai nu cept tik no tīras gaļas nedaudz tik rīvmaizi,kartupeli,olu pievienot,es mēdzu pievienot ķimenes,vasarā dilles,vienreiz pievienoju sinepjgraudiņus.Vēl tuc,tuč sodā pievienoju,tad ir pufīgākas.Ar malto gaļu es ekspermentēju daudz un dažādi,taisu tefteļus,tinu tīteņos kapostu,taisu dalmu,jo ir sakonservētas vīnogu lapas,tad sacepu apaļas bumbiņas,uztaisu sarkano mērci pārleju,tad ar sīpoliem pārleju pāri lai saželē.ui daudz ko var iesakt ar malto gaļu,kur vēl kuģelis..... Vienreiz sanāca kotletes garšīgākas kā citreiz un tas nav mans subjektīvais spriedums, arī bērni slavēja, ka šitik gardas nav bijušas. Recepte klasiskā - malta gaļa, maize, piens, ola, ķiploki, taču gaļu samala mani vīrieši (viens lielāks, viens mazāks), tikmēr pati uzvilku sarkanu, pieguļošu samta kleitu, zeķes, savas sarkanās zamša augstpapēžu laiviņas un cēli ieslīdēju virtuvē un ķēros pie kotlešu masas iejaukšanas. Lielākais vīrietis nespēja ne acu novērst un laikam tas bija būtisks ingredients, kas lika kotletēm būt tik garšīgām. Klāt piedzērām sausu sarkanvīnu (šķiet, ka Argentīnas), garšoja lieliski. Bet nu jau ir pašbrūvēts ābolu vīns, ko pēc savas garšas sajūtas tomēr gribētu dēvēt par sidru, citreiz gribētu pamēģināt ar to. šodien būs laba lasāmviela par kotletēm....visādās variācijās...! ··· Kotletes: Oriģinālas kotletes? lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kā izcept sulīgas kotletes? (43)
Lūdzu, vai padalīsieties ar maziņu, sulīgu kotletīšu recepti??? Esmu tādas ēdusi jaunībā, bet tas puisis savu noslēpumu neatklāja... :( ...Esmu visādi izmēģinājusi, bet man nepatīk tie piedegumi uz pannas...
pirmkārt jāņem laba gaļa, sīpolus var nelikt, man , personīgi, no tiem kuņģi dedzina, lai būtu sulīgākas var pieliet ļoti nedaudz šņabja, ja ir liesa gaļa, tad gatavai, ļoti labi izmīcītai masai, pieliek klāt sakapātu sasalušu sviestu, cepot sviests lēnām kusīs un paliks kotletē, jācep uz mērenas uguns, lai nepiedeg un labi izcepas. Meža cūkas kotletes vēl kārtīgi izsautēt cepeškrāsnī, lai nesaslimtu ar trihnellām. Ūdeni pielej kotlešu masai un izmīci ar rokām kārtīgi. Nu ļoti kārtīgi.
Tik neaizmirsti sīpolus un ķiplokus pielikt.
To ūdeni var kopā ar mērcētu baltmaizi pielikt.
Būs OK!
Lieta, kas ir svarīga, bet ko bieži piemirst - kotlešu masa jāmaisa ar rokām, nevis ar karoti vai virtuves kombainu Jā,ūdens piedod sulīgumu,.. un ne vairāk,kā vienu olu uz 1.kg. gaļas, tad nesavilks cietas..:) Jā, olas nevajadzētu likt daudz. Es lieku klāt krējumu, citreiz uzbriedinātu mannu nedaudz, tas padara kotletes sulīgas. Cept tikai uz karstas pannas, lai veidojas garoziņa un neiztvaiko sulīgums, nesadedzināt. ··· Kotletes: Kā izcept sulīgas kotletes? lasīt visu diskusiju (43 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu