Kabači

kabači foto attēls

Kabači - jautājumi un diskusijas

Kabači .. kur likt? (16)
Vēlos kādas interesantas receptes, kurās iesaistīti kabači. Tik ne tipiskos kabaču ikrus, vēlams kaut kas cits ...
pļurē ar malto gaļu, tomātiem, sīpoliem.... un saldo krējumu mmm marinēti ziemā aizies uz urrā kabaču pankūkas Mans kabaču sezonas top ēdiens: sacepti ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem (zaļumiem, papriku, burkāniem utt.). ko nozīmē pastarizē? sacep! tikai sacep! ;) ··· Kabači: Kabači .. kur likt? lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kabaču un cukini konservēšana (16)
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. Tāpēc tikai personīgo...
Es kādreiz konservēju ar tādu pašu marinādi kā gurķiem. Nekāda dižrecepte jau nav, bet garšo labi. ar citrusiem var zaptē vārīt..dažādībai Man ļoti garšo grillēti-sagriež puscentimetru biezās šķēlēs,klāt skatam der paprika visas krāsas,ķiršu tomātiņi,sarkanais sīpols!Griežam visu tik lielu lai nekrīt grillā iekšā!Marināde-ķiplociņš nedaudz,sāls,rozmarīns,eļļa!30 min lai pamarinējās un pāris minūtes uz grilla,var bērt droši ritīgu čupu,pa vienam pat sanāk sliktāk,kad tomātiņi sāk sačervelēties nedaudz tad ir oki!Super piedeva gaļai un jebkurai zivij!Lab apetito:) Tāpat,kā gurķus marinēt,var eļļu pieliet,bet man kabači tikai cepi,garšo.Nesen novāriju makaronus,sacepu sīki sargriestus burkānus,sīpolus,kabaci,papriku,to visu sajaucu ar ceptiem makaroniem,bija garšīgi. Pēr pamēģināju saldēt. Sarīvēju uz rupjās dārzeņu rīves un saliku pa porcijām maisiņos. Ļoti parocīgi gatavojot ziemā biezzupas. ··· Kabači: Kabaču un cukini konservēšana lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kabači ziemai (4)
Kabači ziemai. Sakiet,kā jūs tos gatavojiet, interesantāk kā marinētus,bet ne sevišķi sarežģīti.
Kabačus gabaliņos vai ripiņās var apcept uz pannas,tad kārtot burciņās kopā ar tomātu pastu.Garšvielas pēc gaumes un nokarsē kādas 15 minūtes. ķemslis- tipa sabāz viskaut ko- burkānus, sīpolus, ķiplokus, papriku, tomātus, zaļumus , etiķi, sāli , cukuru , piparus un visu, kas nu vēl ieneāk prātā,un pavāri kādu laiku, kamēr apnīk.Diemžēl- jāpasterizē arī, ja grib uzglabāt ilgāk Es kabačus taisu tā pat kā gurķus pēc garšas nekādas atšķirības ja nu vienīgi kabacis ir mīskts bet gurķi kraukšķigs :) iesaku marinaat kaa gurskjus...sagriezt gabalos un mest tik burkaa iekshaa liidziigi kaa gurkjus..tikai atcerieties veel piemest klaat gabalinju paprikas...nu superiigi :))) ··· Kabači: Kabači ziemai lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kabaču ēdienu receptes (6)
Vai kadam ir garsiga receptite edienam no kabačiem? kabaču ikru recepti es zinu!
apcep kabacha ripinjas no abaam puseem(bez miltiem un olaam),virsuu liec apceptus siipolus,tomaapa skjeli,zaljumus,paarkaisi citronpiparus,ja veelies saali,visam pa virsu sieru(var skjeeli,var riiveetu)vaaku virsuu,kameer siers izkuust,var likt arii cepeshkraasnii,jaa un neaizmirsti kjiplokus.
var eest pie galjaam kaa piedevu,var taapat,garshiigi un arii dekoratiivi
Sagriez kabaci kubikos, apcep, apcep tomātu daivas, sīpolus, var likt arī sēnes, zaļumus, un visam pārlej pāri kultas olas kā omletei. Ja kabači daudz var glabāt uz skapjaugšas kā ķirbjus, cītīgi sekojot lai nebojājas. Esmu noglabājusi līdz ziemsvētkiem. Miza paliek cieta, bet mīkstums garšīgs. Kabači pārmēsloti ja nestāv, es glabāju paša audzētus. Un arī ne visus, ja gliemeži iegrauzuši, vai dabūjis triecienu, tad nestāv. Tiko sāk bojāties var izgriezt un likt aukstumā. Un protams ēst. Var arī samarinēt ripiņas vai gabaliņus tai pašā gurķu marinādē. Garšo līdzīgi. Var ievārīt vecpuišu zaptē - tas ir lielā tomātu daudzumā saliek saknes- burkānus, selerijus, pētersīļus, kabačus (rīvētus), papriku, garšvielas un uz lēnas uguns vāra 2-3 stundas. Sāls+ cukurs.Eļļu apmēram(var arī mazāk) 1 glāzi uz 3 l masas pieliek vārīšanas vidū. Beigās pieliek etiķi un karstu liek burkās.Var izmantot kā salātus un arī pielikt pie sakņu zupām. Pārgriez kabaci uz pusēm (gareniski), izņem sēklas un iekšā saliec malto gaļu ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam liec iekšā cepeškrāsnī. Iznāks tādas kabaču «laiviņas». GAršīgas. - KABACHU SUFLEE -

2 cilvēkiem (sātīgi un garšīgi)

Gatavošanas laiks – 25 minūtes + 30 minūtes cepeškrāsnī.
1 kg kabaču
3 ēdk sviesta vai margarīna
2 ēdk miltu
1 glāze piena
100 g cieta siera (piem. Parmezāns)
2-3 olas
1/4 tējk smaržīgo piparu
Kopā – aptuveni 0,42 Ls

1. Kabačus nomizo un smalki sagriez vai arī sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar ¼ glāzes ūdens un vāri uz vidēja uguns 5 minūtes. Izslēdz uguni un atstāj zem vāka 10 minūtes.(var ūdeni pēc tam notecināt)
2.Sagatavo sieru, olas un miltus. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Atdali olas dzeltenumus no baltumiem. 1/3 paredzētā siera sakul ar olu dzeltenumiem. Olu baltumus sakul stingrās putās. Sajauc miltus ar vienu ēdamkaroti atlaidināta sviesta (veidojas viendabīgi vijīga pasausa masa).
3.Sagatavo suflē masu. Uzvāri pienu un pievieno ar ēdamkaroti atlaidināta sviesta sajauktus miltus Vāri maisot 15-20 minūtes. Noņem no uguns un strauji maisot pievieno ar sieru sajauktos olu dzeltenumus. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
4.Gatavo un pasniedz suflē. Izvārīto un ar olu/siera maisījumu sajaukto suflē masu pārlej pāri izvārītajiem kabačiem. Uzmanīgi iecilā iekšā sakultos olu baltumus. Lej cepamajā traukā, pārkaisi ar rīvēto sieru. Pa virsu sieram dažādās vietās uzliec nelielas piciņas sviesta. Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidējā nodalījumā 30 minūtes 180° temperatūrā(Atceries – cepot suflē, cepeškrāsni nedrīkst taisīt vaļā, savādāk suflē sakritīsies!). Pasniedz karstu, kā atsevišķu pamatēdienu
··· Kabači: Kabaču ēdienu receptes lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu