Gaļa

gaļa foto attēls

Gaļa - jautājumi un diskusijas

Garšīgi gaļas konservi . (32)
Lūdzu padomu! Kuras firmas gaļas konservus Jūs ieteiktu ņemt līdz ceļojumā ? Esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par veikalos nopērkamo konservu saturu.
Nu varētu labi garšot žāvēts rikso86 sadalīts vakuma maisiņos.Ķiplociņus vai kādu mērci tad var jau piemest pēc velēsanās.Tikai jāēd uzmanīgi jo kaklā var ķerties.:D
Bet ja par tēmu,tad domāju paši labākie ir paša taisīti konservi,var jau sakonservēt burkās jo buņdžās tas grūtāk izdarāms.
Vai ceļojums pa tuksnesi,ka nav cerību neko svaigu nomedīt? No medījumiem gatavotie konservi ir ļoti labi- cehi ražo uz pasūtījuma no mednieku atvestās gaļas. Tik, ja paziņu lokā ir mednieki- varbūt var atpirkt. Viennoziimiigi NEVAJAG pirkt Saldus galjas kombinaata razhojumus, ja vispaar par taadiem tos driikst saukt.
Reaals suuds. :(
Ja vien negatavojies karam vai citām ekstremālām situācijām, neredzu nekādu iemeslu tos pusfabrikātus vārdā
"gaļas konservi" pirkt. Reālā kilograma cena 2 reiz lielāka par svaigu cūkas gaļu, bet puse sastāv no taukiem un želejas... Garša gaumes lieta, bet nevisai...
··· Gaļa: Garšīgi gaļas konservi . lasīt visu diskusiju (32 atbildes) –»
Krokodils ēdienkartē (14)
Krokodilu, ķenguru, lamas, zebras gaļa. Izvēlējos parasto liellopu. Kautkā necēlās ēst krokodilu, ķenguru u.c. :) Iespējams, kāds ir ēdis minētos lopiņus. Kādi viedokļi?
..ķengurs ir ēsts-nekāda vaina. pārējie minētie nē
BET ,ir vēl dārgākā delikatese provēta -vītināta vaļa /sorry locekļa / šķēlītes....nekāda iespaida>>> vobla garšīgāka :)))
Haizivs gaļa arī ir ļoti garšīga....un īstā lielā tunča arī.../pat siekalas uzreiz saskrēja mutē/ Haizivs gaļu var nopirkt jebkurā lielveikalā, tā vairs nav nekāda eksotika.;)
Un ja pa lielam - gaļa paliek gaļa. Ko var zināt, kas desās un citos izstrādājumos samalts. Žurkas gaļa arī ir gaļa. Tik spalvas zobos ķeras.:D
Brunjurupucis ir proveets...,bija labs! Krokodīlam nav ne vainas, garšo labi, tikai padārgs gan draņķis:) pārējais no Tevis nosauktā nav ēsts. ··· Gaļa: Krokodils ēdienkartē lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
No cūkas ēdams nav tikai žults pūslis un urīnpūslis, visu pārējo var pagatavot :) Jā ir.... Citi ēd,citi nē.laikam jau ir ja jau daži ēd. Nu tēma galīgi dumja... ··· Gaļa: Vai cūkas liesa ir ēdama? lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kur Rīga iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus? (12)
Sveiki!ir kadi šeit steika cienitāji!?? Kur Rīga var iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus?!
pasham jaapeerk un jaacep, galvenais pareiza galja, pareizi sagriezt, un pareizi cept Bezmaksas reklāma savam biznesam soc. tīklos..?!
Ej apmeklē, ēd, uz veselībām!!
maxsimaas pa laikam meedz paraadiities, var buut centraaltirguu, MC2, bet paarsvaraa restuuzhi visu paarpeerk Ko Tu vēlies-Nopirkt liellopa fileju,vai paēst gatavu gaļu... Steiku noteikti var nobaudīt restorānā. Pašam gan nekad nav sanācis ēst steiku, bet noteikti pamēģinātu, ja būtu pareizās rokas. ··· Gaļa: Kur Rīga iegādāties labas... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Bebra gaļas pagatavošana (10)
Ir bebra gaļa , bet nav nekādu zināšanu kā pagatavot ko garšīgu, varbūt varat ko ieteikt!
Domāju - gaļā kā jau gaļa.. cep vai šmorē... ar sīpoliem un c.garšvielām. Kad sutināsies - pagaršo un liec garšvielas vairāk vai mazāk. esmu tikai ēdusi bebra kūpināto desu -ļoti garšīgi. Super ņammīga-īpaši žāvēta, var arī šmorēt, droši ēdama, nenožēlosi. Marinē kā meža gaļu. Var paturēt kādas 2 st vai vairāk alū (gaišajā) vai paniņās, būs mīkstāka.Precīzu recepti tagad nepateikšu, jo viss tika darīts uz izjūtu.Lai izdodas! Nepiekrītu, ja žāvē strauji, tad sanāk sausa.(Bet tas jau vīriešu ziņā).Etiķi var likt, tikai ar jūtām. Un šmoris sanāk labs. Lai būtu mīkstāka var pielikt nedaudz cukuru (atkarībā no daudzuma līdz pat deserta.karotei). Par sāli pareizi-bet jebkurai marinādei jau labāk panākt vēlamo efektu ar garšvielām, nelietojot sāli kā tādu. Nu es shmoreeju. Vispirms iemarineeju ar citronu sulu (dabiigo), cukuru, pipariem vegetu var arii lietot dilles svaigas vai žaaveetas, kiplokus, siipolus sameetaa pastingru uz apmeeram diennakti atkariibaa cik lieli gabali. Peec tam var cept kaa shashliku vai shmoreet. Daru taa - sabruuninu uz pannas cukuru un liku virsuu galu, kad apcepusies bruuna (no cukura) lieku katlaa un uzleju karstu uudeni taa lai nosegtu galu sutinu uz meerenas uguns kameer gala miiksta, ja vajag pielieku veel garshvielas. Uztumee ar miltiem, bet var arii to nedariit pielik saldo kreejumu uzvaara un gatavs. Labu apetiiti! ··· Gaļa: Bebra gaļas pagatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Žāvētas paipalas (11)
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Esmu redzējusi savā tirdziņā un nodomājusi, ka izskatās pēc žāvētas vārnas. Kaut kā nemaz nav vēlmes pamēģināt, kā garšo. Žāvētas paipalas ir ļoti labas! Ja ir nauda, zobi un suns,var pirkt droši! Ēst var.. garšīgi un diētiski, jo paēdis no viņām nebūsi. Delikatese tak! Nav domātas lai pieēstos! tur nav ko žāvēt:)) ··· Gaļa: Žāvētas paipalas lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Brieža gaļas receptes (5)
Lūdzu iesakiet, ko darit ar brieža gaļu?
Kotletes sanāk labu labās, tik jāpieliek speķītis. Bullis, govs vai teļš ?
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas
Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;)
kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Gaļa: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kā pareizi žāvēt veselu rukša cisku? (11)
Atceros bērnībā pieliekamajā vienmēr karājās rukša stilbs, gan ziemā gan vasarā. Vienmēr varēju no našķoties kamēr vecāki darbā. Atceros tikai ka ar tēvu vedām malku uz kūpinātavu un tā bija liela. Tagad dzīvojot laukos gribu ar nožāvēt,...
Iesākumā gaļu sāla.Apmēram nedēļu notur sālsūdenī. Tad uz kuriņu. Žāvē divas dienas,kurinot ar svaigi cirstu alksni. Gaļas mīkstums atkarīgs no tā,cik pirmā dienā iedosi siltumu.Garš stāsts,bet nekā neizdarāma nav.
P.S. katrā pusē savas receptes.
Kudala- no Latvijas rūpnīcām??? Nu atvainojiet...kura Latvijas gaļas rūpnīca ražo auksti kūpinātu gaļu, un, ja ražo, tad kāpēc to nevar ikdienā nopirkt! Tjotju Marfu no Makašāniem lūdzu neminēt!:)
P.S. Cik saprotu jautājums ir par normāliem kūpinājumiem...
Kā to darīt nezinu, bet jautājums ir globālāks- kāpēc Lietuvas kolhoznieki (zemnieki) to prot un dara, un pat rūpnieciskos apmēros, bet Latvijā nekā cita kā ar elektrību un piepumpētu gaļu saražot neprot... garš process, uz vairākām dienām. Iesaku ietīt marlītē, lai neapdeg melna, tas tā drošībai. Melnalkšņa malka..Dūmotavā tikai knapi silti dūmi,vismaz 24 stundas. Kurtuve metrus trīss no dūmotavas, lai kastums netiek.. ··· Gaļa: Kā pareizi žāvēt veselu rukša... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Gaļu mērcēt ir idiotisms.Mazgā ja baigi netīra.Bet normāliem medniekiem viņa vienmēr ir tīra. Nevienu medījumu pirms gatavošanas nekad neesmu mērcējusi. Katrai gaļai ir savs aromāts, garšas , struktūras īpatnības, ko ar mērcēšanu izbojā. Tāpēc jau tas ir medījums . To es kā medniece ar 15 gadu stāžu saku. Mērcē tie kam nepatīk konkrētā zvēr garša.. jautājums tik priekš kam ēst alni, ja aļņa garša nepatīk. Nav jāmērcē, zūd vērtīgās uzturvielas un garša. Atplēvo, ja kas asiņains izgriez un ar mitru lupatiņu vai papīra dvielīti notīri. Protams, var marinēt tāpat kā jebkuru citu gaļu un tad cept cepeti. Kuru gabalu vēlies gatavot ? Un vispār, ko no tā "skuju vagona" var pagatavot ... desas un gulašu, pārējā ir lieka laika tērēšana un zīmēšanās, apziņa, ka tas ir kaut kas...
Tikko uztaisiju 50 kg desas pa taisno no meža...
··· Gaļa: Vai aļņa gaļa pirms gatavošanas... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Bebru gaļas desas (1)
visā netā viena un tā pati recepte atrodama, nekādas dažādības, varbut varat ko ieteikt?
visu var mainīt ar piedevām .... un tie jau ir eksperimenti ... ķimenes, ķiploki, puravi, pētersīļi
Var mainīt malku ar kuru kūpina, ļoti laba ir svaiga rožu dzimtas malka nelielās devās kopā ar sausu alksni - ābele, plūme, rozes, ķirsis .. laba garša ir pūpolam (sevišķi nēģiem)
··· Gaļa: Bebru gaļas desas lasīt visu diskusiju (1 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu