Sēņu receptes

Klāt sēņu laiks!
Padalieties ,lūdzu, ar sēņu pagatavošanas receptēm.

kartupelis (2005-08-23 17:20)      Gailenes es savulaik vienkarsi nomazgaju, sagriezu un pa porcijam saliku saldetava. Ar parejam notiks eksperimenti. Esmu meginajusi mercei likt klat kabacu, man patika.

gaismina7 (2005-08-23 20:39)      Izvārīju, sasaldēju pēc tam pēc vajadzības samaļu un pievienoju kotletēm kādu trešo daļuno masas. Gaļas ekonomija.

Twina2 (2005-08-24 07:48)      uz 1 l marinādes:
1 ēd k esences, 1 1/2 ēd k cukura 1 1/2ēd k sāls, krustnagliņas, melnie pipari, ķiploki
Gailenes liek marinādē un vāra 20 min, tad karstas pilda burkās. Es pēc tam 10 min karsēju burkas, bet var to nedarīt.
Tā pat marinēju baravikas.

vecaa_kapzekje (2005-08-24 07:49)      Superīgākās ir marinētas! Beciņas, podiņi, var arī gailenes! Tad var visu ziemu ēst un slavēt, ne tā kā bezgaršīgos šampinjonus! :))

Twina2 (2005-08-24 07:55)  1 2 Sēņu salāti ziemai.
Gailenes, sīpoli, burkāni, "Spilvas" tomātu mērce.
Gailenes, sīpolus sagriež un katru atsevišķi apcep, tāpat sarīvētus burkānus. Visu liek katlā, pievieno tomātu mērci un 20 min maisot sautē. Karstu pilda 1/2 L burkās un 20 min karsē. Var izmantot arī novārītas citas rudens sēnes .

vecaa_kapzekje (2005-08-24 08:08)      Marinējot pirmo ūdeni, kurā sēnes uzvārās, noleju, tad lieku klāt sāli, cukuru, garšvielas(mēģinu visdažādākās - arī kādu diļļu kātu un upeņu lapu, pētersīli piešauju - pagājušajā gadā no šī garšvielu maisījuma vienai porcijai garša sanāca tāda, it kā vegeta klāt būtu! :)) )un vāru vēl kādu brīdi! Etiķi vai citronskābi(ja grib maigākas) lieku klāt beigās, biki vēl pavāru un lieku burkās. Neko nekarsēju!

Vēl ļoti garšīgi sanāk, ja sacep kopā sēnes, timātus, kabačus, sīpolus! Nezinu, vai līdz ziemai glabājas, mums ziemu nesagaida! :))

lucky_baby (2005-08-24 10:17)      ļoti garšīgi ir šādi:
Sastāvdaļas:
1.500 g Austersēnes
2.1 liels sīpols
3.4 tomāti
4.siers
5.saldais krējums
6.sēņu buljons

Sēnes nomazgā un izklopē līdzīgi kā karbonādi. Tas tamdēl, lai gala rezultātā tās nebūtu cietas.

Izklāj traukā, kas būtu liekams cepeškrāsnī.

Virsū liek smalki sagriestus sīpolu.

Tad tomātus, kas sagriesti sķēlītes un pa virsu sarīvētu sieru. Pašās beigās uzlēj saldo krējumu.

Var arī sākumā sacept sēnes ar sīpolu.Tas jau nu ir gaumes jautājums.

lucky_baby (2005-08-24 10:19)      1kg sēņu
2 sīpoli
1 glāze krējuma
1 neliela kāpostgalva
3 ēdamk. tomātu pastas
sāls, pipari
1 ēdamk. miltu
2 ēdamk. sviesta

Svaigas sēnes sīki sagriež, novāra sālsūdenī, atdzesē un kopā ar sīpoliem apcep eļļā. Tas ir pildījums. Kāpostu lapas vāra 2-3 min., lapām virsū liek pildījumu, satin aploksnes veidā, pārlej ar mērci, sautē cepeškrāsnī 20-25 min. Mērcei miltus apcep sviestā, pievieno 1 ēdamk. krējuma, tomātu pastu, sāli un piparus pēc garšas. Uzvāra.

Ņamm...

Andromeda1984 (2011-09-21 23:46)      sēņu soļanka ziemai -
3 kg vārītu sēņu
1 kg sīpolu
2 kg tomātu
0.5 l eļļa
5-6 ēd.k.sāls
6 tējk.cukurs
8-12 tējk.etiķis
sīpolus sagriež, eļļā cep 20 min. sagrieztus tomātus pieliek un vāra 15 min. pieliek sagrieztas sēnes, vāra 20 min. pieliek garšvielas un pa burkām bez karsēšanas.
ziemā ideāla sēņu zupa pa fikso :)

v_s_o_p (2011-09-22 20:21)    1 un par sēņu sālīšanu ne vārda... Acīmredzot foruma dalībnieki neziņā par krimīldu, celmenu, cūceņu un alksneņu eksistenci.. Izvairies no etiķa - sēņu jegai nekāda!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu