Sēņu zupa

Kā izvārīt garšīgu sēņu zupu - iesakiet recepti?

Tessa (2010-09-07 15:56)  1   udenii liec variit sagrieztos kartupeljus,tikmer uz pannas apcep siipolus,zhavetu spekjiit,senes un liec ieksha pie kartupeljiem.kartupelju vieta var uztaisiit mazas klimpinjas-milti+ola+udens.
pashas beigas iemaisi kausetu sieru,saber zaljumus.

lirica (2010-09-07 15:59)    2 Mana topa zupīte ir no kaltētām baravikām. Pamatā tāpat kā Tessa, bet iepriekš izmērcē baravikas, pavāra, tad sasmalcina un tālāk kā augšminēts. Un klāt skābs krējums. /Bez klimpiinaam/:D Oij, azh siekala saskrēja.;DDD

saahy (2010-09-07 16:16)    1 Kartupeļi, sēnes, ne tikai baravikas var arī apšubekas sviesta bekas,dilles un sāls. Est ar skābo krējumu. Man ļoti garšo, jo ir izteikta sēņu garša.

Papele (2010-09-07 16:24)      Es ar gatavoju tiešā tā ka minēja jau dāmas, tik bez klimpām un kausētā siera! Sīpoliņu apcep, baravikas apcep, un klāt pie kartupeļu biljona. Skābais krējums vē visam klāt... Ak meitenes, pat siekala sāka tecēt!!!!!!!!!!!

valda350 (2010-09-07 16:30)      Žāvēts speķis var nomākt sēņu garšu...tomēr citiem tieši tā patīk.Man nē-ja sēnes,tad sēnes!:)

janina13 (2010-09-07 16:43)      Nesen atradu, mēģinājusi gan vēl neesmu:
Sēņu soļanka:

Sastāvdaļas: 500 g svaigu sēņu, 1 kg svaigu kāpostu, 3 ēdamkarotes galda etiķa 2 ēdamkarotes sviesta, 2 sālīti gurķi, 2 sīpoli, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa, 1 – 2 tējkarotes cukura, 2 laura lapas.

Kāpostus sagriež strēmelītēs. Liek katlā. Pievieno sviestu, nedaudz ūdens, etiķi un apmēram stundu sautē. 15 – 20 minūtes pirms sautēšanas beigām pieliek tomātu biezeni, cukuru, sāli, piparus, lauru lapas. Sēnes notīra, nomazgā un 10 – 15 minūtes patur virstošā ūdenī, pēc tam sagriež šķēlītes un sviestā apcep. Sēnes saliek bļodiņā un šajā pašā pannā apcep šķēlītēs sagrieztus sīpolus, sajauc tos ar sēnēm, pieliekot klāt sagrieztus gurķus, sāli un piparus. Cepešveidnē ieliek pusi izsutināto kāpostu, kāpostiem uzliek sagatavotās sēnes un ap-sedz ar atlikušajiem kāpostiem. Kāpostus apkaisa ar rīvmaizi un apslaka ar sviestu. Cepešveidni liek cepeškrāsnī sacepties. Pasniedzot soļankā ieliek citrona šķēlīti vai dažas olīvas.

_Antuanete_ (2010-09-07 17:11)      Te ir detalizēta sēņu soļankas recepte ar visām bildēm http://www.artstudio.lv/fotoreceptes/senu_solanka.html

Kamija (2010-09-07 17:29)      Nesen no gailenēm vārīju sekojoši:

Ja ēd gaļu, tad ņem buljonu, ja nē, tad - ūdeni ~ 2 l;
Gailenes - ja svaigas ~ 500 g, man bija glāze sviestā apceptu;
3 tomāti (vidēji) - man bija dzeltenie;
3-4 kartupeļi (var aizvietot ar rīsiem), es pārsālīju, tādēļ pieliku drusku rīsus pie kartupeļiem, citādi izvēlos - vienu vai otru;
1 sīpols;
2-3 daiviņas ķiploka;
diļļu saišķītis;
6 smaržīgie pipari;
2 lauru lapas;
Eļļa cepšanai, man bija ar baziliku;
Sāls, pipari pēc garšas, es parasti vēl pievienoju nedaudz čilli.

Uzvāra ūdeni, pievieno sīkos kubiņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas, smaržīgos piparus, vāra, kamēr kartupeļi mīksti. Pa to laiku tomātus aplej ar verdošu ūdeni, lai varētu noņemt mizu. Apcep sīpolu, ķiploku, kad tie gatavi, tad pievieno sīki sagrieztus tomātus, cep visu kopā vēl min. 5-7 (kamēr kartupeļi mīksti), pievieno zupai. Tālāk pievieno sviestā apceptās gailenes & vēl pavāra 3 min. Gatavam pievieno krējumu & sasmalcinātas dilles.

kanebo (2010-09-07 18:10)      Man patīk tā vienkārši. Liek gailenītes karstā katlinā un sviestā mazliet apcep, uzlej karstu ūdeni, pavāra ar sāli un pipariem. Beigās pieliek kausētu sieru dzintars. Visu ``uz aci``. Ja gribas , var likt arī kartupeļus, Bet tas, kad mazāk sēņu.

Elizabete1957 (2010-09-07 19:01)      mums garšo vienkārša recepte : sagriežu kubikos kartupeļus un burkanus, sāls, smaržīgie pipari , uzleju ūdeni un lieku vārīt, pašo laiku uz pannas apcepu sēnes ar sīpoliem uz sviesta mazliet eļļas lai nepiedeg...un pēc minūtēm 15 lieku sēnes katlā iekšā un pavāru minūtes 5 un zupa gatava...tad katrs pievieno ko grib no sasmalcinātajiem zaļumiem un krējumu, klāt rupjmaizi ar uzsmērētu vai nu Maskarpone vai Filadelfijas sieru, vai sviestu...kas nu kuram garšo....tā var gatavot ar jebkurām sēnēm, galvenais lai sēnes ir daudz un visi produkti svaigi :)))

Lucy (2010-09-07 20:11)      Neko es nesarežģiju ne ar kādiem sieriem..kartupeļi varas,sēnes,burkani,sīpoli apcepti..reizēm vēl papriku apcepu..ekselenta zupīte..maizi es neēdu pie zupas.

elfa15 (2010-09-07 20:53)      Es arī kartupeli, burkānu, sēnes, sīpolu un no garšvielām arī pārsvarā zaļumus. Bez smaržīgajiem pipariem un pat lauru lapas. Lai maksimāli dabīga un svaiga garša. Bet no sēnēm zupā vislabāk patīk barvikas kopā ar rudmiesēm. Tur tā garšu kombinācija man šķiet īpaši laba. Un, protams, ar skābu krējumu!:) Jā, un ziemā zupā ļoti labas man šķiet austersēnes.
Bet dzintara sieriņš man patīk pie laša zupas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu