Sprāgst skābētu gurķu burkas
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((solo Mana mamma kaisīja uz vākiem rupjo sāli. Nav ne jausmas, vai tas palīdzēja, taču to nu viņa darīja.
spirtins vai gadiijumaa nelietoji jodeeto saali?
zzanna Nomaini marinādi un vēlreiz uzkarsē...bet labāk izmet un taisi jaunus!
Ezjule varbuut vākus nenovārīji,vai burkas neizkarsēji?
valissa taas treshaas lietas pietruuka,,,tur taa vaina,,,
ieva987 Vai nu sāls vai etiķis par maz, bet darīt tur neko vairs nevar, kā vienīgi apēst.
Ermita paga, meitenes, vai tiek aprunati skābēti vai marinēti gurķi? Bet nu jau būs visi sarūguši un ārā izmesti...
sasina
1
Runa par skābētiem gurķiem,bet te visi gudri par etiķi spriež. Pirms dot padomu,vismaz saprast par ko ir runa, būtu ieteicams...
Uzrakstīšu savu variantu,kurš gadiem ilgi nav pievīlis. Tātad: gurķus noteikti pirms burkās likšanas tur ūdenī,tas būtu spečukiem skaidrs.
Sagatavoju burkas(nekad neko neesmu karsējusi un sterilizējusi,konservēju jau divdesmit gadus)
tātad burkas karstā ūdenī mazgāju ar trauku mazgāšanas līdzekli un obligāti!!!! šim ūdenim klāt pieleju arī etiķi(nejaukt ar marinādi😂😂😂😂!!!!)
Un arī karstā ūdenī noskalotas burciņas glīti sarindoju uz tīra virtuves dvielīša.
Tālāk saliek burkās vēlamās piedevas,lapas,ķiplociņus,sarindo gurķīšus. Zinot cik burku nomēra ūdeni pārliešanai, uz 3l burku vajag 1,5l ūdens,ja gurķi blīvi salikti.
Lej katlā sarēķināto daudzumu,uz katru litru ūdens +2ēdk sāls+1ēdk cukura.uzvāra un lej burkās(drošībai-burku vēlams ielikt metāla bļodiņā vai katliņā) . Atstāj virtuvē vai cit telpā,kamēr ieskābst,tas ir, parādās putiņas un patīkami skābena smarža. Tas notiek trešajā vai ceturtajā dienā.
Tad šo ūdeni no gurķiem noleju, un vēlreiz uzvāru,ja vajag papildina ar novārītu ūdeni un uz litru pielieku vēl deserta!karoti sāli. Uzvāra,lej uz gurķiem un vākus virsū,plastmasas,bet ar dubulto maliņu. Atdzisušus uz pagrabu vai pieliekamo. Izdodas vienmēr,gabājas labi. Lai garšo!!!
2016-08-20
sasina Papildina pārvārāmo ūdeni tādā gadījumā,ja ieskābstot ūdens gājis pāri,un nav vairs pilnas burkas. 2016-08-20