Skābēti gurķi

Skābēti gurķi - jautājumi un diskusijas

Kāpēc skābētie gurķi stiepjas un palikuši glumi? (2)
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Ko te piesārņot interneta vidi ar visādiem puvekļiem, vajag nopirkt konteineru un vismaz pa desmit gadiem reizi iztīrīt un izdezinficēt glabātuvi. Āmen. Pirmkart izkarse un izmazga burkas, neliec virsu plastmasu vacinus.
Gurkus ar vaig mazgat.
Glumi palike jo gais ticis klat, vai nu caur vacinu, vai ar palicis pirms aizvakoji.
Pec aizvakosanu karstus nav janes aukstuma lai atdziest telpu limeni, un tad uz glabatavu.
Vel var but glabatuve bija temperaturu mainas vairakas.
Vai ari gurki paraugusi bijusi?
Bet to kas glums pardot uz KF. joks. Met lauka un basta.
··· Skābēti gurķi: Kāpēc skābētie gurķi ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Sprāgst skābētu gurķu burkas (10)
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Runa par skābētiem gurķiem,bet te visi gudri par etiķi spriež. Pirms dot padomu,vismaz saprast par ko ir runa, būtu ieteicams...
Uzrakstīšu savu variantu,kurš gadiem ilgi nav pievīlis. Tātad: gurķus noteikti pirms burkās likšanas tur ūdenī,tas būtu spečukiem skaidrs.
Sagatavoju burkas(nekad neko neesmu karsējusi un sterilizējusi,konservēju jau divdesmit gadus)
tātad burkas karstā ūdenī mazgāju ar trauku mazgāšanas līdzekli un obligāti!!!! šim ūdenim klāt pieleju arī etiķi(nejaukt ar marinādi😂😂😂😂!!!!)
Un arī karstā ūdenī noskalotas burciņas glīti sarindoju uz tīra virtuves dvielīša.
Tālāk saliek burkās vēlamās piedevas,lapas,ķiplociņus,sarindo gurķīšus. Zinot cik burku nomēra ūdeni pārliešanai, uz 3l burku vajag 1,5l ūdens,ja gurķi blīvi salikti.
Lej katlā sarēķināto daudzumu,uz katru litru ūdens +2ēdk sāls+1ēdk cukura.uzvāra un lej burkās(drošībai-burku vēlams ielikt metāla bļodiņā vai katliņā) . Atstāj virtuvē vai cit telpā,kamēr ieskābst,tas ir, parādās putiņas un patīkami skābena smarža. Tas notiek trešajā vai ceturtajā dienā.
Tad šo ūdeni no gurķiem noleju, un vēlreiz uzvāru,ja vajag papildina ar novārītu ūdeni un uz litru pielieku vēl deserta!karoti sāli. Uzvāra,lej uz gurķiem un vākus virsū,plastmasas,bet ar dubulto maliņu. Atdzisušus uz pagrabu vai pieliekamo. Izdodas vienmēr,gabājas labi. Lai garšo!!!
Mana mamma kaisīja uz vākiem rupjo sāli. Nav ne jausmas, vai tas palīdzēja, taču to nu viņa darīja. vai gadiijumaa nelietoji jodeeto saali? Nomaini marinādi un vēlreiz uzkarsē...bet labāk izmet un taisi jaunus! vairaak etikji vajag ··· Skābēti gurķi: Sprāgst skābētu gurķu burkas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu