Mazsālīti gurķi

Kā jūs gatavojat savus "firmas" mazsālītos gurķus?

slieks      Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst.

Tessa      uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti.

inito4ka      ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest.

krasotaajs  1   Es būtu sālījis plikus gurķus1
bet tagad man šitas viss noderees! paldies par receptēm.
Atceros, laukos senos laikos, gurķus sālsūdenī lika zem sloga, un pagrabā visādos traukos. galvenais lai gaiss netiek klāt. laikam jau tā temperatūra arī svarīga, citādi sapūs.

melnss      Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito!

HRDS    2 Feina, ātra recepte...!

Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D

VIKTORS53      3 l burkai apm.1,7 kg gurķus,tādus mazākus,sālījumam uz 1,5 l ūdens 3 ēdamkarotes rupjā sāls,1 ēdamkarote cukura,garšai upeņu lapas,dilles,ķiršu-skābo lapas,ķiplokus kādas 3 daiviņas .Gurķus saliek burkā vertikāli,garšaugus virsū.Sālījumu uzvāra,ja grib ātri ēdamus,tad lej virsū karstu,ja aukstu lej,tad sālīšanās ir ilgāka.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu