Marinēti gurķi

Padalīsimies savās gurķu marinēšanas receptēs :)

Lucy (2011-08-12 17:46)      gurķu marinēšana Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju.

lapsu_aacis (2011-08-12 17:47)    1 manas receptes staav identiskaas teemaas, arj peernaa gada gurkju laika datumiem. skriet mekleet kopeet, pardon, es parj slinku.

v_s_o_p (2011-08-12 18:11)  2   Gurķi ir jāsāla! Nost ar etiķi!

nakc (2011-08-12 18:32)    1 Es taisu gurķus ar burkāniem maigajā marinādē.

undine (2011-08-12 19:23)  1   man šogad marinētie gurķi sprāgst augšā un paliek duļķaini, nezinu kas noticis.
Parasti taisu ar trīskāršo pārliešanu.

lapsu_aacis (2011-08-12 19:27)      undine (2011-08-12 19:23) viedoklis

galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie.

nenopietninopietna2 (2011-08-12 20:20)  1   Piekrītu v_s_o_p. Etiķis ir inde! Lietoju mazsālītos un skābētos gurķīšus. Man ir lieliska recepte. Sanāk ļoti kraukšķīgi. Vienkārši super! Bet esmu riebīga un nedalīšos ar to.

cilveex (2011-08-12 21:15)      arī piekrītu, ka receptes ar etiķi nerullē.

_Krasula_ (2011-08-12 21:15)      Neesmu konservējusi kaut ko jau gandrīz 100 gadus...jo nav ne dārza, ne milzīga ledusskapja, ne pagraba. Savulaik esmu šo to gan marinējusi, gan skābējusi, gan ieželējusi, gan ievārījusi. Marinādei gurķiem tiku izmantojusi sekojošu recepti: uz 1 l ūdens- 1 karote etiķa esences jeb 3 karotes etiķa, 2 karotes sāls, 1 karote cukura. Dilles, upeņu lapas, ķiplociņš pats par sevi. Izmantot pārliešanas metodi jeb pilnībā pastarizēt, tas jau sekundāri.

3roze3 (2011-08-13 19:39)      Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu