Bezgrēka saldumi - laikam jau bezceris tādus atrast

Nesen Internetā uzdūros "Bezgrēka konditorejai", kuras neskaitāmo labo marķieru sarakstā ir arī "bez cukura". Bet pietiek apskatīties vienu piemēru, lai secinātu, ka tas ir milzīgs blefs un naudas kāšana. Piem., viņu produkts "Ābolu cepumi" ir marķēts "bez cukura", bet tajā pašā laikā produkta 100g satur 175 kcal uz 26g ogļhidrātu, no kuriem 18g kaut kādā veidā tomēr ir cukuri. 175kcal ir tikpat daudz cik desai un gandrīz tikpat daudz, cik parastiem cepumiem. Kā gan šeit vispār var runāt par bezgrēka saldumiem?

Joprojām gribētos atrast kaut ko saldu, kuram patiešām nav kalorijas. Kāpēc gan var uztaisīt zero kolu, bet nevar uztaisīt bulciņas ar 20-50kcal/100g mazu enerģētisko saturu, kuras varētu droši ēst?

Un pie visa tā. Tuvojas Lieldienas un atkal būs jādomā, ko ņemt majonēzes vietā. Majonēzei ir 800 kcal/100g. Droši vien olām klāt ēdīšu (un dzeršu) marinētus gurķīšus un iztikšu vispār bez majonēzes...

Felde    2 Ed riekstus,nomierinasi kaari pec nasskiem, tie ir satigi,bez kaitigam vielam.... Jaa,itka caloriju bummba,bet taas neaizkkeras,ja kautcik kusties... Zemesrieksti,ieliec cepeskrasnii-pagrauzdee.... kuucinnas toc-negribesies..... arii ne Colu....-pietiks uzdzert uudeni...

Skarlete    1 Strauji samazinot kalorijas negribēsies un nebūs spēka kustēties...un rezultāts būs vēl sliktāks!

EzitisMiglaa      Bac , nenormāla problēma . Kas nekaiš pašam pagatavot ko garšīgu ? Neesmu vēl nevienu redzējusi , kam rikas no pakaļas augtu 🙄

Tessa  1 4 sezhot pie datora tas svars pieaugs bez cukura. man nav tadu problemu, sagribas - no perku sgušonku un uzcepu pankukas. kusteties vajag, diena 9-10 km vismaz noiet, fiziski pastradat, visadus dranjkjus gan neperku, tapec nemaz nezinu, kas tur rakstiits uz tam etikjetem.
berzu sulu laiks. aizstaiga uz mežu, ieurb berza. un katru dienu staiga pakalj sulam. redzes, cik bez cukura un ar lielu skaloshanu nometiisi.

Karmensita      Rikas no p..... apsmējos!!!!

korneelija1958    2 Cīņu laikmets !Jācīnās pašam ar sevi nedrīkst ēst to tur- cukurs,nedrīkst ēst to tur- sāls un kur vēl tie tauki.Organisms taču prasa ,lai tas saprāta robežās būtu,bet mēs cīnāmies pretim un dodam organismam tik pat apšaubāmus produktus ko uzskatām par tik veselīgiem.Visa dzīve paiet stresā domājot un sveroties ,ka tik nav puskilograms pienācis klāt.Visiem arī neder viena recepte svara nomešanai ,katram cilvēkam ir jāatrod savs ideālais variants.

_Krasula_    1 Ogļhidrāti pats par sevi jau ir cukuri, tikai ir saliktie un vienkāršie. Pašos ābolos ir fruktoze, bet, ja cepumiņiem klāt pievienots ābolu džems,-tad saharoze. Ja pievienots piena produkts/sviests, margarīns, piens.../,-laktoze. Nedrīkst aizmirst par salikto cukuru cieti-tīrā veidā vai, piemēram, miltos.
Jāēd ar šķiedrvielām bagāti /mazgaršīgāki/ konditorejas izstrādājumi/ar klijām, auzām, sēklām, rupja maluma miltiem/, tad organisms cukuru uzsūks mazāk.
Konfektes, šokolāde, kā jau iepriekš minēts, ir pieejamas ar stēviju cukura vietā.
Vai majonēze autoram ir vienīgais zināmais piena produkts? Izmanto tās vietā mārrutkus jeb sinepes!

Jurijs1962Augums163      Pats par to domāju, nosvēru perspektīvas cukuraizvietotāju ceptuvei. Bet pareizi teica 2018-03-24 23:32 - nebūs pieprasījuma. Jā Rīgā atrastos 1000 "Anriszs", tad organizētu priekš jums tādas bulciņas ! : )

vecmebele    3 11:48 Majoneeze - piena produkts? Tieshaam, patieshaam?

_Krasula_      11:48 Majoneeze - piena produkts? Tieshaam, patieshaam?/c/
----------------------------------------------------------------
Jautājums vietā. Atzīstu-mana kļūda-nav gan.:) Tā kā izmantojamība līdzīga kā krējumam, kefīram, rūgušpienam un tt., tad automātiski gribējās to pieskaitīt piena produktiem.

Luusila    2 Majonēzes vietā jau gadiem izmantoju bezpiedevu jogurtu+ picka mārrutku+ naža gals sinepes. Ja to vajag kaut kādam gaļas salātu paveidam, tad noteikti pierīvēju svaigo gurķi,- vienkārši nevar neizdoties!
Manuprāt, arī ar vārītām olām Lieldienās ļoti labi garšo.

Pie saldinātāju garšas ir jāpierod. Man sākumā saldinātā kafija likās negaršīga; pamazām pieradu. Tagad tieši kafija ar cukuru šķiet nedzerama, tad jau 100x labāk rūgta.
Pamēģināju stēviju- vē. Bet arī noteikti jāpierod. Noteikti veselīgāka par aspartāmu, ko bulciņās neizmanto tādēļ, ka tas ir karstumneizturīgs, bet kā dabūsi bulku bez cepšanas...

coldlands    10 Tikko apriju lielu šokolādes tāfelīti, vienu saldzjuku, un izdzeru tam visam virsu vienu Lieldienu mustu. Jutos šausmīgi sagrekojis, mēģināšu sevi nopērt ar pūpoliem.

dogville  1 4 Ārprāts,ko vīrietis var par tādām lietām"cepties"!?Dzīvot vispār ir kaitigi,kur nu vēl lasit visus tos bla,bla,bla uz produkta iesaiņojuma.

adamsone    7 Pamēģini hroma tabletes, mazina tieksmi pēc saldā. Vēl - kāposti, brokoļi, pupiņas, dzērvenes, vīnogas. Rupjmaize.
Ir cilvēki, kam vnk nav lemts būt tieviem, ja arī tādi kļūst, tad tikai uz laiku.
Un sāc beidzot dzert ūdeni.

adamsone      Kā jautājums par lieko svaru, tad klāt kā nesaukta nesmukā un kārnā suņa villa. :D :D

piparbecinja    3 tie aizstājeji ir daudz kaitīgaki par cukuru, tā kā "uz priekšu"!

Geisha      Ar ko atšķiras Eko medus no neEko medus? Paskataties Lv lielveikalos ir Eko medus. Man kā pilsētniecei interesanti kas tas tāds Eko medus. Kaut kāda īpaša bišu šķirne, īpaši ziedi, īpašs gaiss? Kas tas ir?

coldlands    9 Smieklīga tanta, nezin kas ir eko medus, ha ha.
Tas ir medus ko ražo bites nepipetajas, un nedzerejas.

DanaL    1 Es zinu, kas ir biosparģeļi atšķirībā no parastajiem sparģeļiem (runa būs par baltajiem sakņu sparģeļiem).

Tātad biosparģelis ir tajā pašā laukā novākts parastais sparģelis ar nelielu defektu - sarkanīgas nokrāsas plankumiem, kas radušies gaismas ietekmē. Kādreiz skaitījās zemāka šķira un maksāja mazāk. Tagad mārketinga triku rezultātā ieguvuši lepno nosaukumu "biosparģeļi" un maksā attiecīgi vairāk.

Tā ir daļēja atbilde uz jautājumu "kas ir ekomedus?"

Geisha    5 Paldies, Coldlandiņ! Paskaidroji. Beidzot sapratu. Savādāk nesaprotu kas tas ir Eko manna, Eko desa, uc Eko.
Kur var dabūt Eko vīrieti?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu