Baraviku marinēšana

Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Jautā Araabs 2014-08-31 19:28

Marseliina      Dīvaina recepte-vārīt sāls etiķa maisījumā...Parasti ūdenī vāra. Un ne jau baravikas, bet vārāmās sēnes... 2014-08-31

DAfrika    1 Pieliec cukuru, bez tā neviens sēnes nemarinē. A kāpēc viņām jāgrimst? Sēnes nav zemūdenes, negrimst tik vienkārši! Tevi ir maldinājuši! 2014-08-31

chentaluluu      Baravikas vāra sālsūdenī. Aptuveni 15-20 min. ūdens kļūst dzidrāks un sēnes nedaudz nosēžas, bet nekad negrimst pilnībā. Atdzesē, nolej ūdeni un tad saliktas burciņās pārlej ar marinādi. 2014-08-31

Ananda_A    1 Baravikām pie tā paša ūdens, kurā vāra, pēc garšas liek sāli:cukuru 1:2 un etiķi, piparus, krustnagliņas u.c.garšvielas pēc garšas. Verdošas lej burkā, vāks virsū un viss. Ja paliek pāri šķidrums, tajā var vārīt zupu. Tajā gan var likt visu, kas grimst!:DDD 2014-08-31

poga8      Baravikas savā sulā: mazā ūdens daudzumā 10 min vāra baravikas. Pēc tam pieliek sāli:cukuru (1:2), etiķi, smaržīgos piparus, melnos piparus, (var pievienot sīki sagrieztas dilles, sīpolus) vāra vēl 5 min. Lej burkās verdošas( var iegriezt ķiploku). 2014-08-31

Fausta      Es daru tā:
1) notīru un sagriežu piemērotos gabaliņos baravikas, nomazgāju;
2) vāru 15 min. sālsūdenī + drusku etiķis, lai krāsa saglabājas, ja negrib glumas, tad šajā posmā var noliet pirmo ūdeni un vārīt jaunā; sēnes īpaši negrimst, bet krāsu mana gan - paliek zeltaini brūnas;
3) noleju ūdeni un atdzesēju aukstā ūdenī;
4) uzvāru marinādi - 1l ūdens + 2 ēd. karotes sāls + 2 ēd. karotes cukurs + 2 ēd. karotes etiķa esence + koriandrs, krustnagliņas, kanēļa standziņa, muskatrieksta gabali (nevis pulveris!) + diļļu stiebri + lauru lapas + smaržīgie pipari, lai grusku viss pavāras, esenci liekku pēdējo, jo izgaro; pagaršoju, ja par skābu, pielieku nedaudz cukuru u.tml. uz 2 l sēņu 1 l marinādes;
5) verdošai marinādei pielieku sēnes, visu vēlreiz uzvāru ~ 3 min.;
6) beigās es lieku arī nedaudz gabaliņos sagrieztu cukīnī, papiriku, sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, selerijas... visu, kas mājās atrodas, tad visu kopā uzvāru ~ 1 min.
7) lieku sterilizētās burkās un uzskrūvēju vāku, kas notīrīts ar spirtu vai degvīnu;
8) apgāztā veidā burkas apklāju ar deķi un turu līdz rītam.

Lai garšo!
2014-08-31

akmrnkoks      Marinētas baravikas.
1kg sēņu,0,5-1glāze ūdens,35-40 gr sāls,70 gr etiķa(9procetntīgā),lauru lapas,pipari,naža gals citronskābes,kanēlis,1krustnagliņa.
Sēnes uzvāram,nosmeļam putas,pievienojam garšvielas,etiķi un turpinam vārīt15 min.līdz sēnes grimst marinādē un tā kļuvusi dzidra.Karstas pildām izkarsētās burciņās un aizvākojam.
Labu apetīti!
2014-08-31

inito4ka      ...katram jau savas receptes... BET nebija dzirdēts,ka jāvāra etiķa +sāls maisījumā. Sēnes novāra udenī un to nolej nost... Jo parasti tas paliek tumš. Novārītās bekas saliek burkās,kurās ir smaržīgs pipars,laurlapa,krustnagliņa ielikta. / var arī dilli vai ko citu,kas nu kuram pie sirds / un tad aplej ar marinādi,karstu,kura sastāv no udens,sāls,esences un cukura. / uz litru udens viss pārējais pa 1 ēd karotei / 2014-08-31

marija19561956      Mans padoms pasauc kadu paliga ar pieredzi senu marinesana ,citadi ari sekas var but neprognozejamas.Vau jau sestdien busu Latvija un aida uz mezu senot. Loti garso senes dazados variantos pagatavotas.Senosana ir visjaukaka atputa ,klusums un meza aromats.Veiksmigu nedelu visiem. 2014-08-31

Lucy      Cik atminos,tad tu šēnes lasi jau no dzimšanas:)))
Nekas nekur nav jāgrimst,jau novarītas sēnes,kad liec marinādē vārīt,pavāri min 5-7 un burkās iekšā.Burkā iemet ķiplokdaivinu,piparus paris,smarž-piparu,laurulapu,sinepju graudus,nedaudz dilles,var ari citus garšaugus piemest
2014-09-01

Piparkuka      parastās parasti grimst.
vakar bija rakstīts, ka marinēšanai pavārīt 20 min marinādē un tad burkās un ciet.
2014-09-01

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu