Kā izcept sulīgas kotletes?

Lūdzu, vai padalīsieties ar maziņu, sulīgu kotletīšu recepti??? Esmu tādas ēdusi jaunībā, bet tas puisis savu noslēpumu neatklāja... :( ...Esmu visādi izmēģinājusi, bet man nepatīk tie piedegumi uz pannas...

Porcija      Nevajag ne olas, ne sieru, ne pienu un vispār neko lieku...
Jo vienkāršāk, jo labāk... Galvenais ar rokām un ūdens (ar baltmaizi)...sīpoli, ķiploki. Ja gaļa laba, tad nevajag to bojāt ar neko lieku.
Gaļa jāpērk tirgū un tur arī jāsamaļ.

Popanapelus    1 Grozi, kaa gribi, bet suliigas kotletes sanaak tikai ar viirieti kopaa!

Elizabete_2      galvenais nosacījums laba gaļa, ja treknuma par maz, tad pielieku mazliet provances majonēzi, vienu olu, sāli, piparus un kārtīgi ar rokām samaisu , tad tā kā mums garšo sīpoli tad tos nemaļu, bet sasmalcinu ar nazi un pašās beigās pieberu un samaisu.Nelieku klāt vairāk neko un kotletes sanāk sulīgas un ļoti garšīgas, jo to pamatā ir tīra gaļa :) /ķiplokus nelieku, jo tie ne katram kunģim der un rada atraugas /

fargo      kulinārija galīgi nau mana specialitāte, bet man teica, ka ir jājūt, mīcot. dažreiz krējumu ir jāpielej, citreiz lieku olu esot jāiemīca. vajagot "čuju". es gan skatījos telefona piezīmjgrāmatiņā, godīgi un uzmanīgi. Čuja nebija. varbūt kādam citam ir.

edmunds      vai tiesaam pameeginaaji arii izmeerceeto iepeakojuma kartonu pievienot? un nesanaaca? tikai tad sanaak iistaa beerniibas eedniicu kotlesu garsha! :) gruuti protams musdienaas atrast vienkaarsho, veelams ekologisko, kartonu :)

Lucy      Pirmkārt nekad nepērc lielveikalu malto gaļu.Ja ir iespēja,tad tikai laukos pirktu gaļu,tad arī jāskatās,lai tas ruksis nav barots ar suso barību.
Es ņemu pašmaltu gaļu,cūkgaļa,lielopgaļa,dažreiz vistas galu pievienoju,vēl citreiz meža gaļu.
Gaļu vajag tāpat,ka pīragus,jāsamīca ar mīlestību un labi,pāris x paņem pret galdu vai bloda atkalpē to lielo kluci.Es nedaudz pielieku krējumu un nedaudz soda uz naža gala,jā un cepu tikai cuguna pannā.Man pat cūguna katls ir kur gatavot plovu un varīrt boršu,knapi paceļu to katlu,bet garša plovam ir uhhh

slieks      Man jau liekas, ka gaļa vairs nav tāda kā agrāk. Ne vairs cepetis tik sulīgs, ne kotletes. Nez ar ko tās cūkas baro... Kad tiek pie kāda pašaudzēta cūča gabala, tad tik jūt sen aizmirsti garšu.

Elizabete_2      nenoturējos un jau cepu kotletes un kā smaržo mmmm , tas nekas tikai vēl 11.00 bet tās būs brokastis un pusdienas kopā :)

edmunds      hefny: kursh ir bez defektiem lai met pirmo akmeni! :D

bet starp citu recepte ir pilniigi nopietna unb reala jo kartons sastaav no koksnes skjiedraam un kaulu liimes - abas ir gan veseliigas gan tiesam piedod specifisko garshu un struktuuru. cilveeki diemzeel ir paaraak kompleksaini lai eksperimenteetu ar netradicioanaalaam piedevaam.

JurisK      Tieši tā - vaina ir gaļā. Arī tirgū iepērkoties, neko labu nenopirksi. Tieši tā pat normālu cauraudzi nevar uzcept, vienmēr paliek ciets un taukums reti kļūst caurspīdīgs un kraukšķīgs. Tas viss tirgotāju stiķi. Vienīgā iespēja - pazīstams laucinieks ar paša audzētu un kautu cūku.

Lapsis1    1 Es sieru nerīvēju,bet mazu gabaliņu ielieku kotletes viducī,pievienoju masai arī maltas ķimenes.

MaryClaire      es kotletēm lieku klāt ceptus sīpolus un ceptu papriku, - ja gaļa ir pusotrs kg, tad ir vismaz 3 milzīgi sīpoli un vismaz viena paprika - kotletes ir dievīgas! nu, protams, arī iepriekšuzskaitīto - pienā mērcēta baltmaize, olas, kā jau visām kotletēm

spriganaa      Ja sulīgas kotletes nesanāk ne pēc viena ieteikuma, kotleti pirms likšanas uz pannas apviļā tā pat kā karbonādi - miltos un olā. Būs savādākas, sulīgas un garšīgas.

skarbaiskungs      Palasot komentārus, secināju, ka pašam tādas noteiktas receptes nemaz nav! Katru reizi gatavojot viss notiek itkā pats no sevis. Tomēr laikam pašai masai nav tāda nozīme kā pārējiem faktoriem. Panna, eļļa, plīts.. Un pats cepējs, protams.

joens      Palasīju un sapratu, ka tādas kotletes kā savulaik cepa mamma ir nerealizējams sapnis (esmu jau arī pats pēc viņas receptes, bet tik labi tomēr nesanāca, kaut tuvu). Par ūdeni un baltmaizi var tikai noskurināties, racionalizators jau daudzus gadus manā leksikā ir lamuvārds. Mammas receptē bija manna, vēl var mēģināt ar rīvmaizi, sanāks gan citādāk, bet ēdamas.

jaajaa      Es gan par ūdeni un baltmaizi neskurinos, jo tie patiešām palīdz izcept garšīgas kotletes. Mjā, bet man jau parasti ir pieejama mežā augusī gaļa. Nezinu, kas sanāk, ja pie veikalu kotlešu masām maizi pieliek. Mums labāk garšo, ja 2 x samalts un maisot nežēlīgi klapēts. Vīrietim patīk, ja pēc cepšanas vēl pasautē (top sulīgākas). Ārprāts, kā sagribējās tikko ceptas kotletes! Nežēlīga tēma.:D

Latviete      Ja ņem tīru cūkgaļu,es vispār olu nelieku klāt,cūciņa tāpat turas kopā.
Reti jau tŗāpās ,tas labais omes barotais ruksis.Droši var pierīvēt burkānu,tas piedos saldumiņu,un gaļiņai jābūt pustreknai,tad sanāks...

nenopietninopietna2      Man vecmāmiņa mācīja, lai kotletes būtu mīkstas ir jāliek klāt arī krējums. Olas nedrīks daudz, jo tās taisa cietas. Ja nepatīk apdegumi, tad necep tik daudz un uzlej ūdeni, uzliec vāku virsū, lai sautējas, nevis cepās.
Kotlešu mīklai, visas komentāros minētās sastāvdaļas: malta cūkgaļa, ola, pienā, vai ūdenī mērcēta baltmaize, krējums, sāls, pipari, ķiploki, sīpoli, Proporcijas visas lieku uz izjūtu,rēķinot attiecībā no gaļas daudzuma.

Lugareecija_Darela      piedevas kotlešu masai :
uz atsevišķas pannas uzcepti sīpoli un ķiploki, pienā mērcēta baltmaizīte, pāris skāba krējuma karotes, pipari,sāls. lai būtu interesantāk vidū vari kādu siera gabaliņu paslēpt.

una32      Jāsāk cept uz lielas uguns, kad no abām pusēm ir garoziņa, tad sautē uz mazas uguns...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu