Cūcenes ziemai.

Padalieties, lūdzu, kā gatavojiet cūcenes ziemai. Man viņu daudz un gribas vairāk variantu.

lirica    4 It kā jau raksta, ka cūcenes saturot kancerogēnas vielas, bet es arī jamās lasu. Sālīt , skābēt. Citādi gan nav ieteicams, ja nu vienīgi pēc sālīšanas var marinet un citādi gatavot. Vislabāk organisms pārstrādā skābētas sēnes, sakarā ar pienskābo baktēriju iedarbību uz sēnēm.
Man skābētas patīk labāk.

violinn  2 3 Kā Tu skābē?

lirica    2 Novāra cūcenes, tad 3 dn mērcē mainot ūdeni. Tad notecina , sajauc ar sāli, mazliet cukura, dillēm ,upeņu lapām un ķiplokiem un liek burkās, sablīvē un uzliek slogu. Istabas temperatūrā patur 2 dienas un nes uz pagrabu. Ēdamas pēc 2 mēnešiem.
Tāpat taisīju svaigas , nevārītas rudmieses.

Aizved_mani    2 viss ir tieši tā kā saka lirica, tikai es tik ilgi nemērcēju, pietiek ar diennakti, ja periodiski maina ūdeni...

Aizved_mani      pati tā taisījusi neesmu, bet mana druška taisa...esot garšīgi...

Nelima6  1   Es cūcenes lieku salātos.
Kārtīgi novārītas. Ļoti garšīgi.

elfa15  1 1 3kg vārītu sagrieztu sēņu, 1kg sīpoli, 1kg rīvēti burkāni, eļļa, sāls, pipari, lauru lapas, ja grib arī etiķis. Tomātus var aizvietot ar tomātu pastu. Sastāvdaļas atsevišķi apcep eļļā, tad visu katlā un sautē 20-30 min. Karstu burkās un aizvāko. Es gan sastāvdaļu proporcijas lieku pēc izjūtām un etiķi nelieku.
Ar baltajām krimildēm man gan garšo labāk:)

PostScript  1 1 ...taisu tāpat kā elfa15, bet visas sastāvdaļas maļu gaļas mašīnā - sanāk sēņu ikri!
un mazās marinēju, pēc tam ziemā no marinētām taisu salātus - vārīti kartupeļi, sagriezti sīpoli, marinētas cūcenes, un krējums!

sima05  3 1 Cūcenes pieskaitāmas pie indīgām sēnēm, tāpēc nelasu un nelietoju. Ir tik daudz citu garšīgu rudens sēņu, ka bez cūcenēm var iztikt.

oila  1   novārītas un noskalotas cūcenes(var arī vilnīšus un rudmieses klāt) sagriež(parasti salmiņos)liek katlā, tur pievieno sarīvētus un jau apceptus burkānus un sagrieztus un jau apceptus sīpolus) visu kopā+ tomātu pasta+ sāls+pipari+ cukurs +etiķis(to visu pēc garšas)+eļļa, nu un tad uz lēnas uguns kādas 30 min. Klāt var likt visu ko, kas garšo un garšu variēt...var papriku, var tomātus. Vārdu sakot sataisa garšīgu un verdošu liek burkās.
laby apetīti!

avene27      seenu ikrus gatavojot var piesauteet klaat arii kabachus...loti garshiigi!

Dzastina    2 Nav nekā garšīgāka par cūcenēm. Parasti sālu ziemai kopā ar ķiplokiem. Arī gatavoju vārītas ar ķiplokiem, vārītiem burkāniem un tomātiem (svaigiem) izmaļ cair gaļasmašīnu un burkās iekšā!! 2010-11-01

kadreiz    2 Tā kā "sliktumi " slēpjas zem ādiņas, tad to pirms vārīšanas nokasu, novāru, 24 st nomērcēju un tad gatavoju salātus ziemai- var likt pie zupas, ēst tāpat, ar kartupeļiem, maizi- sātīgi un vienmēr pa rokai( pagrabā)- jā, nav jākarsē. Ja vēlaties recepti- prasat, aizsūtīšu. 2010-11-03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu