Piens
Piens - jautājumi un diskusijas
• 600 g biezpiena
• 90 g sviesta, vai eļļa
• 90 g cukura
• 3 olas
• 90 g miltu
• 1 tējk. cepamā pulvera
• 8 g (1 paciņa) vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
60 min.
1. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem.
2. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pieliek olas dzeltenumus un samaisa līdz cukurs izkusis, iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa.
3. Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, iecilā biezpiena masā.
4. Masu liek ietaukotā veidnē, cep cepeškrāsnī 180C ~40 min.
5. Lai labi garšo! :) 500g nav 5kg. Es viņu vnk izestu divās ēdienreizēs. Bet, ja man būtu sieva mājā, tad kā es te lasu pēc receptēm, sen jau būtu nomiris aiz resnuma. Vai tiešām jums sievietes nav žēl laika to tērējot visādu ēdienu sagatavošanai? Vai arī nekā interesantāka pa dzīvi nevarat izdomāt, ko sadarīt? Vispār biezpienu ēd, cik zinu. Šoreiz Chrisa ieteiktā recepte un komentārs labākais! ··· Piens: Kā izlietot 1/2 kg trekna ... lasīt visu diskusiju (22 atbildes) »
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi? (2)
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
Kur Rīgā nopirkt piena pulveri un kviešu saldskābmaizi?
Var arī tikai ar parasto pienu-apmēram uz pusi vai mazāk-vienalga labs sanāk,
jaunpienam olas nevajag klāt,tas jau tāpat,kā olu kultenis ir.
man garšo vnk sacepums bez nekā,izceptam pa virsu ber cukuru,kaneli.
Esmu cepusi pēc receptes šādi arī..
2glāze jaunpiens
2glāzes ievārijums
2glāzes cukurs
4glāzes milti
2tējkarotes citronskābe
2tējkarotes soda
visu sajauc uz 20min,lai pastāv,lej cepešpannā un cep cepeškrāsnī. tak palasiet kas tur tiek liksts klāt receptē manā,tur sanāk kūka garda..esmu pēc tās receptes cepusis daudzreiz,zinu ko runāju.
cilvēks tak jautāja pēc receptēm ne viss atkarīgs, kura slaukuma jaunpiens, ja tas ir pirmais pēc atnešanās, tad:
jaunpiens 70% sajauc kopā ar 30% ūdeni, cukurs pēc vēlmēm - cik saldu vēlās, nedaudz var arī vanilīnu. Kanēli pašās beigās, kad ir izcepies. Man jau šis zelta vērtais ēdiens garšo silts.
Pirmo reizi dzirdu, ka jaunpienu jauc kopā ar pienu (tāpat jau bagātīgs ar olbaltumvielām), par olām vispār (so, so), bet pēc miltiem vispār nav vajadzības.
Vienīgi, ko es silti ieteiktu, ja jaunpiens ir nopirkts no pazīstamas saimniecības, pārjautāt, vai govij pirms aizlaišanas ciet nav ievadīti medikamenti. Tādu jaunpienu es noteikti nelietotu. ...milti????? pirmox dzirdu... ··· Piens: Kā padatavot jaunpiena ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
man garšo vnk sacepums bez nekā,izceptam pa virsu ber cukuru,kaneli.
Esmu cepusi pēc receptes šādi arī..
2glāze jaunpiens
2glāzes ievārijums
2glāzes cukurs
4glāzes milti
2tējkarotes citronskābe
2tējkarotes soda
visu sajauc uz 20min,lai pastāv,lej cepešpannā un cep cepeškrāsnī. tak palasiet kas tur tiek liksts klāt receptē manā,tur sanāk kūka garda..esmu pēc tās receptes cepusis daudzreiz,zinu ko runāju.
cilvēks tak jautāja pēc receptēm ne viss atkarīgs, kura slaukuma jaunpiens, ja tas ir pirmais pēc atnešanās, tad:
jaunpiens 70% sajauc kopā ar 30% ūdeni, cukurs pēc vēlmēm - cik saldu vēlās, nedaudz var arī vanilīnu. Kanēli pašās beigās, kad ir izcepies. Man jau šis zelta vērtais ēdiens garšo silts.
Pirmo reizi dzirdu, ka jaunpienu jauc kopā ar pienu (tāpat jau bagātīgs ar olbaltumvielām), par olām vispār (so, so), bet pēc miltiem vispār nav vajadzības.
Vienīgi, ko es silti ieteiktu, ja jaunpiens ir nopirkts no pazīstamas saimniecības, pārjautāt, vai govij pirms aizlaišanas ciet nav ievadīti medikamenti. Tādu jaunpienu es noteikti nelietotu. ...milti????? pirmox dzirdu... ··· Piens: Kā padatavot jaunpiena ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Ko ar rūgšpienu sadarīt un marles problēmas (15)
Ir rūgšpiens - kādi 0,7 litri un potenciāli vēl kāds litrs būs rīt vai parīt ... Kaut kad padsmit gadus atpaklaļ ir vienreiz biezpiens taisīts, bet tur bija marle vajadzīga un jau pāris gadus atpaklaļ atceros to veltīgi ...
Ir rūgšpiens - kādi 0,7 litri un potenciāli vēl kāds litrs būs rīt vai parīt ... Kaut kad padsmit gadus atpaklaļ ir vienreiz biezpiens taisīts, bet tur bija marle vajadzīga un jau pāris gadus atpaklaļ atceros to veltīgi ...
Cukurs+milti+eļļa => būs drupatiņas.
Nu un pa vidu starp drupatiņām un plātsmaizi var likt pēc vēlēšanās - ābolus, banānus, zapti=> ko vien sirde iekārojusi. Ieber ūdenī miežu putraimus,uzvāri,bet nevāri.Tad iecilā rūgušpiena kunkuļu un noliec atdzesēties.Atdzesētam pieliec pirms ēššanas karoti krējuma un sāli ja prasās,un streb iekšā,var piekost sālītu speķi.Labu apetīti!
Vēl var cept pankūkas. ··· Piens: Ko ar rūgšpienu sadarīt un ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
cik zinu, tad taapat kaa no govs piena...jeb tu gribi kaadu iipashoo???
Kā pagatavot-nezinu,bet zinu vienu pāri ,kas audzē kaziņas un gatavo garšīgu sieru-pie Mālpils...Vari auzbraukt ,nogaršot un apjautāties par recepti...
Norvēģi taisa tieši tāpat kā govs piena mājas sieru - vāra, līdz iegūst karameli no piena cukura, tāpēc arī to sauc "brunost" (brūnais siers).
Citi lielākoties liek klāt siera fermentu (speciālu sausu pulverīti recēšanai)- esot atklāts nejauši, jo senos laikos pienu glabājuši kuņģos :)))
Recepšu - pilns internets, jo īpaši itāļu, jo kazas laikam ir vienīgās, kas tajās kalnu ganībās spēj kājās noturēties (dažas redzētās govis izskatās pēc īstām alpīnistēm :)))) Esmu kādreiz taisījusi un tāpat kā no govs piena.Uzvāra pienu,liek klāt biezpienu,uzsilda,nokāš.tad liek katliņā sviestu,silto biezpienu,olas,garšvielas(man piem ļoti garšoja koriandrs) un silda uz lēnas uguns,līdz veidojas viendabīga masa.Pārkarsēt ar nedrīkst.Nu kaut kā tā pēc atmiņas,sen nav taisīts. Esmu gatavojusi no govs piena un sanāk presēts biezpiens, kuru sauc par paniru, jo ilgāk tur zem sloga, jo cietāks. Panirs uzglabājas ilgāk nekā biezpiens, viņu var sadrupināt kā biezpienu, veidot pēc tam saldos ēdeinu, bet var arī sagriezt škēlēs un cept sviestā apvārtot garšvielās. Paniru gatavo no salda piena + citrona sulas. ··· Piens: Siers no kazas piena lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Citi lielākoties liek klāt siera fermentu (speciālu sausu pulverīti recēšanai)- esot atklāts nejauši, jo senos laikos pienu glabājuši kuņģos :)))
Recepšu - pilns internets, jo īpaši itāļu, jo kazas laikam ir vienīgās, kas tajās kalnu ganībās spēj kājās noturēties (dažas redzētās govis izskatās pēc īstām alpīnistēm :)))) Esmu kādreiz taisījusi un tāpat kā no govs piena.Uzvāra pienu,liek klāt biezpienu,uzsilda,nokāš.tad liek katliņā sviestu,silto biezpienu,olas,garšvielas(man piem ļoti garšoja koriandrs) un silda uz lēnas uguns,līdz veidojas viendabīga masa.Pārkarsēt ar nedrīkst.Nu kaut kā tā pēc atmiņas,sen nav taisīts. Esmu gatavojusi no govs piena un sanāk presēts biezpiens, kuru sauc par paniru, jo ilgāk tur zem sloga, jo cietāks. Panirs uzglabājas ilgāk nekā biezpiens, viņu var sadrupināt kā biezpienu, veidot pēc tam saldos ēdeinu, bet var arī sagriezt škēlēs un cept sviestā apvārtot garšvielās. Paniru gatavo no salda piena + citrona sulas. ··· Piens: Siers no kazas piena lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Dabīgākie piena produkti (12)
Es saprotu, ka visi viņi s**i, un ka sākumā pienu " sadzen " piena pulverī un tikai tad iejauc " piena produktu " pēc vajadzības. Tomēr Jūsuprāt: kura no veikalos nopērkamajām suslām ir vistuvākā dabīgam produktam? ...
Es saprotu, ka visi viņi s**i, un ka sākumā pienu " sadzen " piena pulverī un tikai tad iejauc " piena produktu " pēc vajadzības. Tomēr Jūsuprāt: kura no veikalos nopērkamajām suslām ir vistuvākā dabīgam produktam? ...
...govis sen naf modē,pat te...:))) ··· Piens: Dabīgākie piena produkti lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
jebkuraa lielaa paartikas veikalaa. Kaut vai tai pashaa Rimi
Tur, kur ir piedevas kūkām, tortēm, visi tie rotājumi, sausie krēmi.
veikalaa
Esmu redzējusi Centrāltirgus piena paviljonā.Parasti fasēti(tauku % dažādi) plastmasas kastītes pa 0,5kg.
··· Piens: Kur nopirkt piena pulveri? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »