Ko ar rūgšpienu sadarīt un marles problēmas
Ir rūgšpiens - kādi 0,7 litri un potenciāli vēl kāds litrs būs rīt vai parīt ...Kaut kad padsmit gadus atpaklaļ ir vienreiz biezpiens taisīts, bet tur bija marle vajadzīga un jau pāris gadus atpaklaļ atceros to veltīgi meklēju es kaut kur pārdošanā ! :(
Ko vēl tādu ātri un mazāk laikietilpīgi varētu no tā rūgšpiena sataisīt, ja gluži negribās to strēbt iekšā tīrā veidā ?! :)
cita_bite (2010-08-27 11:31) gatavo auksto zupu
SoulToil (2010-08-27 11:33)
Nee, slinkums man auksto zupu gatavot ... ;)
Un neteikshu ka baigi garshotu man taa - jo ja butu fans, tad gan ja ka gatavotu :)
minnka (2010-08-27 11:34) var taisīt rūgušpiena mīklu ābolu plātsmaizei
knika (2010-08-27 11:43)
3 glaazes miltu, 2 glaazes rugushpiena, 1 glaaze cukura, tejkarote sodas => miikla plaatsmaizei.
Cukurs+milti+eļļa => būs drupatiņas.
Nu un pa vidu starp drupatiņām un plātsmaizi var likt pēc vēlēšanās - ābolus, banānus, zapti=> ko vien sirde iekārojusi.
kokote (2010-08-27 11:55) 1 marli aptiekā vari nopirks, jo biezpirns no 2l būtu sakarīgākais risinājums(ja tas rūgušpiens no riktīgā piena)...ja man ir puslitrs īstā rūgušpiena - cepu pankūkas
sklave (2010-08-27 12:00)
Ieber ūdenī miežu putraimus,uzvāri,bet nevāri.Tad iecilā rūgušpiena kunkuļu un noliec atdzesēties.Atdzesētam pieliec pirms ēššanas karoti krējuma un sāli ja prasās,un streb iekšā,var piekost sālītu speķi.Labu apetīti!
Vēl var cept pankūkas.
SoulToil (2010-08-27 12:03)
He - man arii tikko pa teelfonu iezinjoja ka aptiekaa ne tikai marles saites ir noopeerkamas bet ari patiesi normaals marles auadums lielos gabalos ! :)
Hmm - kaapeec es to aatrak nezinaaju ?! :O ;)
Lucy (2010-08-27 12:04)
Nemaz nevajag marli.
Lej tik iekšā gatavu biezpiena masu duršlāka notecēs sūkalas un būs biezpiens.
Var arī kada planaka dranā notecināt.
selnija_ (2010-08-27 12:16) Pankūkas!
cilveex (2010-08-27 12:43)
Man domāt, ka labi meklēji to marli un īstajās vietās.
Un kā jau teica - caurdurī vari notecināt un plācmaizi cept.
Tev pavārlietas ir hobijs, vai nav kas pa virtuvi ņemas?
riks (2010-08-27 13:11) tipa sieru, tak to tāpat kā biezpienu, tikai dagrūž vēl ķimenes un olu! un ilgāk pa karstumu.
cirteejs (2010-08-27 13:43) Gribēju bildē parādīt kas iznāk no rūgušpiena, bet daži skaudīgie izdzēsa!
vnkdieviete (2010-08-27 14:05) Pievieno ievārijumu un būs jogurts. protams ne jau visam , tik cik gribās...
Zelta_rokas (2010-08-27 17:00) Mieriigi caur zekubikseem vari nokaast un biezpiens gatavs
Palomino (2010-08-27 20:05) Marli aptiekā vajadzētu varēt dabūt, tik pasaki, ka Tev nevajag roku pārsiet, tb lai iedod tādu gruntīgāku.:)