kudala 3 ņem jaunpienu un parasto pienu apmēram pusi uz pusi, pieķul klāt olas,cukuru un liek cepenē cepties , kamēr gatavs, var pārkaisīt ar kanēli ..... ēd pilnām mutēm:)
silvery 2 3 Paldies! Bet.....vai olas ir obligāti? Tas piens jau it kā sarecē pats......
rudzupuke26 4 Var arī tikai ar parasto pienu-apmēram uz pusi vai mazāk-vienalga labs sanāk,
sieviete_dieviete_ 1 rudzupukjei piekriitu,un cukuru un kaneeli arii tikai pie pasniegshanas.Un nekaadaa gadiijumaa negriez ar nazi!Bet ar karotiiti sadali un veelams koka.
Lucy
1
4
jaunpienam olas nevajag klāt,tas jau tāpat,kā olu kultenis ir.
man garšo vnk sacepums bez nekā,izceptam pa virsu ber cukuru,kaneli.
Esmu cepusi pēc receptes šādi arī..
2glāze jaunpiens
2glāzes ievārijums
2glāzes cukurs
4glāzes milti
2tējkarotes citronskābe
2tējkarotes soda
visu sajauc uz 20min,lai pastāv,lej cepešpannā un cep cepeškrāsnī.
inito4ka 2 ..... olas nu gan nevajag!! Un ar pienu jāšķaida tikai pirmās dienas... Otrās un trešās var cept tāpat/ Un cukurs ar kanēļi,ja taisa saldo variantu. Var likt sāli un zaļumus ,ja ir vēlme uz ko līdzīgāku omletei :)
inito4ka 1 ...milti????? pirmox dzirdu...
dogville 1 man,pilseetas pelei bez radiem laukos,atliek vien nobriiniities:))...
Bibine
1
2
viss atkarīgs, kura slaukuma jaunpiens, ja tas ir pirmais pēc atnešanās, tad:
jaunpiens 70% sajauc kopā ar 30% ūdeni, cukurs pēc vēlmēm - cik saldu vēlās, nedaudz var arī vanilīnu. Kanēli pašās beigās, kad ir izcepies. Man jau šis zelta vērtais ēdiens garšo silts.
Pirmo reizi dzirdu, ka jaunpienu jauc kopā ar pienu (tāpat jau bagātīgs ar olbaltumvielām), par olām vispār (so, so), bet pēc miltiem vispār nav vajadzības.
Vienīgi, ko es silti ieteiktu, ja jaunpiens ir nopirkts no pazīstamas saimniecības, pārjautāt, vai govij pirms aizlaišanas ciet nav ievadīti medikamenti. Tādu jaunpienu es noteikti nelietotu.
Lucy
3
tak palasiet kas tur tiek liksts klāt receptē manā,tur sanāk kūka garda..esmu pēc tās receptes cepusis daudzreiz,zinu ko runāju.
cilvēks tak jautāja pēc receptēm ne
mieru_tikai_mieru jaunpiens ar to arī ir vērtīgs, ka satur daudz olbaltumvielu, tāpēc olas likt klāt - lieka izšķērdība. Drīzāk liku klāt jaunpienu olu vietā, kad pankūkas cepu.
silvery Mīļās , lielum liels PALDIES par tik izsmeļošām atbildēm.
Edg
Recepte pamatā ir viena, tas ko jauc klātu ir tikai gaumes jautājums. Olas pirmā slaukuma pienam principā nav jāliek klāt. Tas jau gana trekns tāpat. Man māte savāl laikā to vienu pašu uz pannas sutināja bez kādas kristīšanas.
Bet es varu izstāstīt eksotiskāku recepti un bez jaunpiena. Mazliet variējot var taisīt no jaunpiena vai bifeļu piena (baidos ka tādu LV nedabūt).
Tātad viens iepakojums iebiezinātā piena(guščonka), litrs piena, 6 olas, cukurs pāris karotes, mazliet cepamais margarīns (var iztikt bez tā).
Salādē bļodā pienu, guščonku, olas (bez čaumalām) gabalu margarīna tikai cukuru šeit nelikt (tas ir gana daudz guščonkā) un ar blenderi sakuļ, tā pamatīgi lai viendabīga masa izveidojas. Tad nu ņem cepamo veidni ieber pāris karotes cukura un mazas liesmas uzmanīgi silda līdz parādās karamele. To tad izsmērā pa veidnes dibenu un ja var pa malām izsmērē. Veidnē ielej to sakulto masu un liek cepeškrāsnī ap 100 grādiem apmēram stundu. Visu laiku jāvaktē kā mainās krāsa un vai nav par strauju tā sildīšana. Kad virsa paliek zeltaini brūna izslēdz sildīšanu un atstāj cepeškrāsnī lēnām atdzist. Kad atdzisis ar visu veidni leduskapī iekšā līdz nākamajai dienai. Kad nu pastāvējis ņem laukā un visu to padarīšanu apsedz ar lēzenu šķīvi un apgriež otrādi tā lai manta izkrīt uz šķīvja ar augšu uz leju. Noņem veidni un kūka gatava, pie tam cukura karamele nu jau ir pārvērtusies par garšīgu sīrupu ko pieēst klāt (apliet gatavo izstrādājumu). Pēc garšas stipri līdzīgs pasākums tam jaunpiena sacepumam.
Par variācijām, ņemot pirmpienu šeit varētu iztikt bez olām, piena un mazāku daudzumu guščonkas. Ja ir pagadījies pie rokas bifeļu piens tad praktiski jārīkojas tāpat kā ar jaunpienu, tas pēc būtības ir gana trekns neatkarīgi no slaukšanas reizes.
Recepte nākusi no dienvidamerikas un portugāļu valodā saucās - bolo de leite.
Tikai der iegaumēt vienu, lai izdotos te tomēr vajag zināmu praksi. Man pašam pirmo kucēnu vajadzē
Edg
Ui, viss teksts nesalīda, te nobeigums-
Recepte nākusi no dienvidamerikas un portugāļu valodā saucās - bolo de leite.
Tikai der iegaumēt vienu, lai izdotos te tomēr vajag zināmu praksi. Man pašam pirmo kucēnu vajadzēja slīcināt :( Otrai jau sanāca so so :)
VillijaL Pirmais slaukums noteikti jāatšķaida, ar ūdeni vai pienu (apm. trešdaļa jāpievieno), vajag nedaudz sāli, bet ne cukuru, un virsū uzmet mazu kriksi sviesta. Nedrīkst maisīt! Cukurs tikai bojā garšu!