Kā gatavo meža cūkas karbonādes???
Ko darīt ar meža cūkas cisku? Kā gatavot?kudala nu nevajadzētu no meža cūkas gatavot karbonādes, tad ir jāsautē cepeškrāsnī , un tad tās vairs nav kraukšķīgās karbonādes.
eloiza 1 1 Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē...
Samila
2
1
Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.
Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).
Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.
Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.
Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro.
VecmeitaARrunci 3 Vispirms-vai to galu vetaarsts paarbaudiijis?man personiigi negarso nekaada mezadziivnieka gala,var gatavot kaa grib,bet taa specifiskaa garsa sit cauri.citi nejuut,bet es juutu.
Samila
1
Vetārstam jau tā nemaz nedod katru cūku pārbaudīt, kārtīgi nošmorē un basta.
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus.
JurisK 1 Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados.
Lucy Mežacūkas gaļa,kā gaļa,ar nedaudz īpanēju piegaršu,bet ja labi sagatavo,pat nepateiks ka mežacūka. Ciska nu nebūs gan garbonāde,to var sagriest gabalos iemarinēt,kā jau Samila stāsta un apcept un sutināt pīlē ar garšaugiem,garsvielām.Parsvarā mežacūku es samaļu,klat lieku mājas cūkas gaļu,kotletes ekselenti gardas,vēl ir taisītas desiņas,arī super.
euromens
izsautē, lai trihanelas nedabū.
Bet vislabākās ir elementāras kotletes. Cūkas ir treknas un cepot gabalā iztek taukos. Ja nu muguras karbonādi var cept ... bet jāsautē tāpat un tad jau viss smeķis pagalam
sparite7 Karbonādes tomēr necep... Lai nedabūtu trihanelas, mežacūkas gaļa jāsautē. Parasti karsēju 1,5 stundas. Gaļu marinēju rūgušpienā, vai sarkanvīnā. Bez pipariem, vircēm,lauru lapām uc. garšvielām un saknēm, vienmēr pievienoju kadiķogas. Dažreiz mēdzu piešaut konjaciņu. Priekā!!!
veejpuuta Kamēr Rīgas kungi vēl lemj,tauta jau darbojas...Sacep kā parasti,pēc tam traukā ar vāku,cepeškrāsnī.Būs tāpat kraukšķīgas.
sannda 1 Samilas padomi ir pareizi taču gaļa nekādā ziņā nav jāmērcē. Mērcēt vajag tikai tos gabalus, kas ir sašauti, lai izskalojas asinis - es gan parasti tos izvāru sunim, ja tādi ir.
ledusskapis Cuuci ritiigi izsautee,, un pedejajaas 15 min. pievieno siipolus, parasti cauteeju 2-3 stundas,,atkariigs no cuuca vecuma,, bet parsvara sivenus izvelos,,
sienazis371
atved man,parpaudisu ka karbonade garso-laba vai slikta,nekad neesmu vedis vetasrtiem vai uz parbaudem....protams nenoliedzu vietas kur meris utt,bet tas tads uzspusts stasts-kur dzivnieki savairojusies un vini jaiznicina(kaut nav slimi-bet uz papira tev uzsniedzot gan!!)
karbonadi-taisi tapat ka majas ruksa-pipars,sals,ola-saklapeta!!!ja velies ka steikveidigu tad biezak-pasautet,bet labak uz grilla,tapat ka ribinas iemarinetas.........
2017-08-17
Kristine_78 Dažādas variācijas.Sagriez gabalos, apcep uz lielas liesmas, maisi, pievieno smalcinātus sīpolus, burkānus maisi cep uz lielas liesmas,samazini liesmu. Pievieno ūdeni lai nočurkst un noiet tvaiks, sautē uz lēnas liesmas stundu, tad pielej putukrējumu un iemet vienu sīpolu un lauru lapu, sautē ne ilgāk par pus stundu.Cūka ar putukrējumu ir trekna.Ar karoti nosmel liekos taukus, ar vārītiem kartupeļiem.Es tā gatavotu 😆 bon apetit 2017-08-17
Kristine_78 Vēl viens variants:izvārīt meža cūkas cisku , garšvielās, 2 stundas 2,3 stundas, buljonu nokās. Ieliec cepeškrāsnī un apcep, Lai saglabātu mežacūkas īsto garšu ir pagatavot galertu, jo mežacūka ēd meža veltes, līdz ar to gaļa ir specifiska un karbonādei neder, bet par gaumi nestrīdas, katram savs, sienāžus es apgrauzdētu un ēstu kā čipsus 2017-08-18
Meža cūkas gaļa ir liesāka un nedaudz stingrāka nekā parastā cūkgaļa. Lai karbonādes būtu mīkstas un sulīgas, gaļu bieži iemarinē. Šeit ir soli pa solim aprakstīts process:
-
Gaļas sagatavošana: Meža cūkas karbonādes sagriez aptuveni 1,5–2 cm biezumā. Noņem liekos cīpslas vai taukus, ja nepieciešams.
-
Marinēšana: Lai gaļa būtu maigāka, to ieteicams marinēt. Izmanto marinādi, kas sastāv no sarkanvīna, olīveļļas, sasmalcinātiem ķiplokiem, timiāna, rozmarīna un lauru lapām. Pievieno arī nedaudz citrona sulu vai ābolu etiķi, kas palīdz mīkstināt gaļu. Marinē karbonādes ledusskapī vismaz 4–6 stundas, bet vēl labāk – uz nakti.
-
Cepšana: Izņem karbonādes no marinādes un nosusini ar papīra dvieli. Sildiet pannu un pievieno nedaudz eļļas vai sviesta. Apcep karbonādes uz vidēji augstas uguns 3–4 minūtes no katras puses, lai izveidotu zeltainu garoziņu.
-
Lēna gatavošana: Meža cūkas gaļa vislabāk garšo, ja to pagatavo lēni. Pēc sākotnējās apcepšanas karbonādes vari ievietot cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160–180 °C, un sautēt kopā ar dārzeņiem un nelielu daudzumu buljona vai sarkanvīna aptuveni 30–40 minūtes. Tas palīdzēs saglabāt gaļu sulīgu.
-
Gatavošana ar mērci: Lai piešķirtu gaļai papildu garšu, vari pagatavot mērci, izmantojot cepšanas pannā atlikušos sulas. Pievieno marinādes šķidrumu, sarkanvīnu vai buljonu, un vāri, līdz mērce sabiezē. Pēc tam pārlej to pār karbonādēm.
-
Pasniegšana: Meža cūkas karbonādes lieliski sader ar ceptiem kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem. Papildini ar skābu ievārījumu, piemēram, brūkleņu vai dzērveņu, kas kontrastē ar gaļas intensīvo garšu.
Meža cūkas gaļai ir bagātīga garša, tāpēc to nevajadzētu pārgatavot, lai saglabātu tās tekstūru un sulīgumu. Ar pareizu marinēšanu un lēnu gatavošanu karbonādes kļūs mīkstas un aromātiskas.