Unicus Es iesaku stilba gaļu sacept speķa taukos, pievienojot sāli un melnos piparus, cepšanas beigās karamelizēt. Pasniedzot pievienot nedaudz brūkleņu zaftes. Bon apetit!
mojito Pag,aber shmoreet nevajag ?! Taa mezha galja parasti ir siiskta.
Elitina 1 gardi ir relatīvs jēdziens..... mans suns noraktu un pēc dažām dienām viņam būtu gardi tāpat. Pat apstrādāt nevajadzētu....
trafs Šito meža suķi labāk kārtīgai termiskai apstrādei pakļaut, a to trihanelli var saķert...
Just_ Iesaku uzmanīgi atkasīt gaļu no kaula, atdalīt cīpslas un atlikušo samalt kopā ar 1/3 - 1/4 no masas mājas cūkas speķa. Mežacūkas gaļas kotletes ir ļoti garšīgas.
lapsu_aacis
visaa kjepas garumaa, iegriezt liidz kaulam un iegriezumu vietaas iebaazt spekja un burkaana skjeeles (peec darboshanaas izskatas peec zebras )
garshvielas peec izveeles
meercei un aplieshanai:
saldo kreejumu samaisa ar 1 citrona sulu, NEDAUDZ bruuklenju sulas, 2 eedamkaroteem sinepju un galjas buljona (nesaaliita!)
viistii kjepu folijaa iekshaa un shaun cepeshkraasnee.
ar sho meerci ik peec 20 min aplaista cepeti un rauga, lai meerce tiek iegriezumos.
gataviibu, cerams, speejat noteikt.
meerces atlikumu, kopaa ar saspaidiitaam kjiploku daivaam, kuras bija garshvielu sastaavaa, nedaudz oregano un , ja garsho, bruuklenju-aabolu zaptaaciju vai sulu,pasutina uz pannas un pasniedz kaa meerci.
p.s. iegriezumus ik pa 3 cm, spekji nesaaliitu, protams, un burkaanus arii -daasnaas skjeelees.
ellora di mangiare!
aluxx
1
trihanelas nobeidzas 5 minūtes 80 grādos.
bet ja vepris vecāks par 2 gadi, tad tur nekā garda nesanāks, sevišķi, ja kuilēns.
ja cūka bijusi veselīga, tad nav jāspeķo, tāpat gana trekna, tad labāk cept mitrumā, lejot uz pannas ūdeni, protams ķiplokus netaupīt un izceptu var pārliet ar svaigiem spiestiem ķiplokiem un buljonu/taukiem.
ja vepris vecs, tad tikai kotletes...un tās pašas sunim....
dikucis
Attdalīt no kaula, to gaļu izklāt uz dēlīša, vairākās vietās iegriezt ik pa gabalam tā lai gaļas apakšējā daļa nav pārgriezta , tad uzkaisa sāli, cukuru, sīpolus uzgriež, visu kārtīgi ierīvē gaļā ieliek bļodā, un uzlej no marinētiem gurķiem marinādi ar visām garšvielām, kas tajā burkā paliek pēc gurķu izņemšanas, tad vēl ar rokām to gaļu vienmērīgi pamasē tajā marinādē, lai ieberzētās garšvielas vienmērīgi visās vietiņās trāpa. Tad piespiež gaļu ar kādu slogu un noliek ledusskapī līdz rītam. No rīta visu uzklāju uz cepešpannas un sagriežu cūkgaļas speķi sloksnītēs, ko ielieku katrā iegriezuma vietā, visu lieku lieku cepeškrāsnī, Uz maksimāli karstumu uz 90 minūtēm, laiku pa laikam apslacot ar to atlikušo marinādi, kurā tā gaļa bija, ja tā marināde izskatās labi, ja nē, tad var tāpat ar eļļu drusku apslacīt vai ar tīru ūdeni, beigās vēl no tās marinādes izzvejoju sīpolus, ķiplokus un citas garšvielas, kas bija tajā marinādeun pārkaisu tai gaļai pāri, pieleju pannas apakšā drusku ūdeni un uzgriežu vēl 30 - 45 minūtes. Atlikušo laiku gan lieku pēc apstākļiem skatoties cik gatava tā gaļa ir, var gadīties, ka pēc tam nākas vēl kādas 20 min cept, ja cūka vecāka ( pēc gadiņiem ) :) Nezinu , kā Jums izdosies, viss atkarīgs no saimniekošanas prasmes, un tur tomēr klāt vajadzētu čuķ, čuķ mīlestības:) Manam bijušajam garšoja ļoti, a varbūt galīgi garām, jo esmu viena:) Viņš cepešus bauda citur:) Tur noteikti labāka saimniece, jo sasodīti kārs uz gardām vakariņām:)
Man receptes varat prasīt arī pa tiešo uzrakstot man pašai:)
Lucy_
Dajebko var gatavot,tikai labi jāpasutina!
..bet vai tagad drīkst šaut meža cūkas,tas gan ir jautājums?:))
Poplovs Pagatavošana atkarīga no paša stilba- vai tas ir priekšējais, vai aizmugurējais, labais vai kreisais.. Katram stilbam savs piegājiens ;) Kā te mēdz teikt- par maz infas.. :D
violinn
Te nebija rakstīts, ka svaigs stilbs. Cik es zinu, mednieki mēdz šo to saldētavā ielikt.
Es gatavotu cepeškrāsnī. Lapsa jau uzrakstīja, es daru līdzīgi. Man patīk, ja meža gaļa garšo pēc meža gaļas, ne sivēna parastā.:)