Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni : ( Garšīgi! )Marināde : uz 1 litru ūdens
1 glāze cukurs,
1glāze 9% etiķis,
2 ēdamkarotes sāls.
Kārtīgi izmazgātās un izkarsētās burkās liek ķiplokus ( 2 līdz 3 daiviņas uz 1 litra burku ), šķēlēs sagrieztus gurķus ( kam izņemta sēklotne) , kabačus un pašā burkas virspusē kādu paprikas gabaliņu. Uzlej karstu marinādi , aizvāko, sasedz ar deķiem un spilveniem un līdz rītam notur, ja darbošanās notiek vakarpusē. Un tad mudīgi uz pagrabu, lai nenoēdas uzreiz : )
PERSONĪGĀ PIEREDZE.
la_femme 2 Un gribi teikt, ka stāv un burkas "nešauj" gaisā ? es to pašu variantu taisu, pirms marinādes 2x aplejot ar karstu ūdeni... un nemaz nevajag pāraugušus, der arī normāla izskata gan gurši, gan kabači, gan citi līdzīgie...
Nichil
1
Marinādei interestas attiecības, būs jāpamēģina!
Ja burkas sterilizētas un kārtīgi tiek sasegtas, tad nešauj nekur.Ja es šaubos, tad šitādos variantos piemetu mazliet acetilsalicilskābes(aspirīns parastais).Droši, ka nešaus.
eliine 1 glaaze etikjis???????????????
dzeguze_
1
eliine - 9% etiķis vispār nav etiķis, bet susla kaut kāda!
A vot pamēģināju, tomēr man jau sākumā šķita, ka 1 gl. cukura uz litru ir par daudz, vot i piemetu mazāk, bet tāpat bija par saldu!
Spicis 1 Labākie ir gurķīši ungāru gaumē, ražoti Indijā, pieejami visos lielveikalos, cena 0,55Ls 0,7l burka. :)
Ezjule 3 spici: mājās ražotie feināki...un pats galvenais izmaksā tikai ap 0.50 Ls -3l burka(jūti atšķirību?):) 2005-10-14
Marineti gurki (10)
Mazsaliti gurki (7)