Vai gurķu salāti ziemai labi glabājas?
Kaimiņiene atrada recepti- "Kreftīgie gurķīši", 2007. gada kkādā Ievas Mājā.. Super!- nav jākarsē un jāpasterizē! Apm. tā: 2 kg gurķus (var būt pārauguši) sagriež šķēlēs un uz 24 h iemarinē, ik pa laikam apmaisot, marinādē: 200g Spilvas mārutki, 300ml galda etiķis, 500g cukura, 5 ēd.k. sāls, 200ml ūdens. Liek izkarsētās būrkās ar metāla vāciņiem. Glabājoties ilgi.Es taisu pirmoreiz.
Vai ir kāda pieredze, kā šie salāti glabājas? Varbūt ir vēl kādi varianti bez pasterizēšanas vai karsēšanas?
sorrell (2010-08-19 19:14) 2 1 mana vīramāte kaut ko līdzīgu taisa, rudenī garšo labi, kā jau viss, ko gatavu noliek priekšā, līdz pavasarim toč stāv, pat vāki neuzpūšas, bet kā garšo nezinu, tad es tos vairs neēdu:))
stasija57 (2010-08-19 19:35) beigaas sterilizee:) un bez uudens...
Skaidrite_Leeninna (2010-08-19 19:36) 1 Šitā gurķu recepte ir arī receptes.lv, tātad jau pārbaudīta. Gurķi gan tiešām kreftīgi sanāk. Vēl ir ķiploku gurķīši, kur marinādē pamatā cukurs, sāls, etiķa esence, eļļa + gurķi un ķiploki.
Whole (2010-08-19 19:41) 1 Nju nesterelizē- receptē rakstīts, ka nevajag! Tāpēc arī pati šaubos, bet 8 burciņas jau `uzcepu.. :)
Weejainaa_ (2010-08-19 19:56) un vai burkās ar aizskrūvējamiem vāciņiem nevar?
Whole (2010-08-19 20:30) Es sapratu, ka var,- arī liku uzskrūvējamos.
zilite65 (2010-08-19 21:06) 1 Gatavo droši,glabājas labi,bez sterilizēšanas,Izmēgināts jau pāris gadus.
nakc (2010-08-19 21:13) kaut ko līdzīgu arī taisīju skrūvējamās burkās.
zilite65 (2010-08-19 21:17) Burkas var būt gan skruvējamas,gan plasmasas vāciņiem
Whole (2010-08-19 21:21) Pagājušogad taisīju līdzīgus salātus no svaigiem kāpostiem,- bij jāliek burciņās ar plastmasas vāciņiem. Un, tiešām, glabājās labi, arī bez karsēšanas vai pasterizēšanas.
lapsu_aacis (2010-08-19 23:38)
1
nevajag 24h marineet.
pietiek liidz briidim, kad gurkjiitis saak mainiit kraasu un kljuust mazliet miiksC. recepte taada pati,kaa gurkju siipolu salaatinjiem. gribeetaaji var pielikt chili asaakaam izjuutaam, un kabaciishu beernu skjeeliites.
garshvielas vienmeer lieku peec garshas, taisu megalielaa bljodaa, maisu ar rokaam paarcilaajot pie reizes, pagarshojot marinaadi. uz gataviibas briidi, pirms burkaalikshanas ,marinaade ir tieshi taada, kaadi buus gurkji. ja par vaaju, peedeejais laiks papildinaat garshvielas. etikji veelams liet 2/3 uzreiz, 1/3- pirms karseeshanas, jo tas iztvaiko.
aspiriina tablete shoreiz neliidzees, shie un citi salaati, vienmeer jaakarsee, tacu ne ilgi. pie vienmeeriiga karstuma, pietiek ar 5 minuuteem.
jebkaadiem vaacinjiem, pirms aizskruuveeshanas, veelams nocelt to no burcinjas un noslauciit tvaiku no vaacinja iekshpuses, ruupiigi noslaukot gumijas vietu. sho daudzas aizmirst un tad briinaas, kurj peleejums saradies.
burcinjas peec aizskruuveeshanas apgaazh un apsedz ar dvieliiti uz 20 minuuteem, lai pierauj vaacinju.
ja kas buus nogaajis greizi, rezultaats buus redzams jau 3. dienaa, vaacinsh buus uzpuuties. ja taa gadaas, aaraa negaaz. koka vai maala kjobii iekshaa, klaat saali un buus teU aatri eedamie rudenC salaati.
ja veel ko gribi zinaat, bljaun.
Dzhokonda (2010-08-20 07:33) Par šo recepti nemācēšu teikt, bet Latgales gurķu salāti pagrabā visu ziemu labi saglabājas līdz pavasarim.:)
Ka iekonservet gurku salatus ziemai bez etika ? (4)
Mazsaliti gurki (7)
Vienkarsi darzenu salati ziemai? (12)
Marineti gurki (10)