Garšvielas aukstajai gaļai
Padalieties pieredzē kādas garšvielas kurš liek vārot auksto gaļu. Es vāru ar tradicionālajām, sīpols, pēpersīļa sakne, selerijas gabals, burkāns, pipari smaržīgie un melnie, lauru lapas, vegeta. Gribetos uzzināt kaut ko jaunu.ligitur (2005-03-06 09:04) Vārot auksto gaļu,es praktiski lietoju tās pašas garšvielas,izņemot smaržīgos piparus,jo tie manuprāt vairāk sader ar zivju ēdieniem un marinādēs,bet mans knifs galertā vārīšanā ir;obligāti ņemu gaļu no dažādiem lopiņiem,cūkas,teļa stilbiņš,vista..,kad galerts ir sagatavots liešnai pa traukiem,klāt pievienoju sasmalcinātu ķiploku.Vēl es reiz izmēģināju pēc zviedru receptes galertam pievienojot smalkos gabaliņos sagrieztu skābo vai marinētu gurķi,ļoti garšigi,pamēģiniet!
dzilna (2005-03-06 10:05) Man ir taada recepte, kur arii tiek njemta dazjaada galja (liellopu un cuukas), klaat liek jau tradicionaalas lauru lapas, piparus, burkaanus u.c. un veel arii krustnaglinjas. Var pameegjinaat!
simba_ (2005-03-06 10:35) Pamēģini sīpolu vietā ķiploku...
Tihe (2005-03-06 17:20) Laikam mēs visi vāram apmēram vienādi. Man arī patīk sajaukt dažādas gaļas. Es vienīgi ķiplokus lieku vārot, nevis pēc tam, un nekad nelietoju vegetu, jo to uzskatu par "smaržīgu sāli".
dada (2005-03-08 17:22) Es esmu likusi kadiķa ogas, tas - ja gaļu maisījumā ir arī klāt kāds medījums - meža cūka, briedis. Bet vistas galertu vāru gan atsevišķi no cūkas, jo cūkas gaļas garša nomāc maigo vistas garšu. Vistas galertam jāliek klāt želatīns.
pooh (2005-03-18 04:12)
1
Nabagu aukst gaļa 2 l ( izmaksā ap Ls 0,60)
-----------------
2 kg lielopu kauli pa Ls 0,19 (parasti RIMI Bērnu pasaule);
Cūkas kāja 0,20;
0,5 kg burkani 0,14;
0,5 kg sīpolu 0,06;
pāris ķiplpoku daiviņu;
10 melnie pipari;
3 krustnagliņas;
dažas lauru lapas;
3,5 l ūdens.
Saber kaulus unkāju katlā, pārlej ar ūdeni. Uzvara, noņem putas. Pieliek garšvielas, ķiplokus, un drusku sipolu, sāli pēc garšas.
Vāra uz lenas uguns 1,5 h. Pievieno sagrieztus burkanus un līdz 3 l tilpumam pievieno verdošu ūdeni, iztvaikojušā vietā. Vāra 45 min. Pievieno sagrieztus sīpolus. Vara 45 min. Noņem katlu no uguns. Ar pitu karoti izzvejo visus kaulus un gaļu. Lauru lapas izmet.
Ļauj gaļai atdzist. Un ar nazi atdala visu mīksto no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos. Tad saliek pa bļodiņām un pārlej ar katlā esošo buljonu. Atstāj, atdzist līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī.
pooh (2005-03-18 04:13) 1 Kļūdas labojums - izmaksa Ls 0,80
coconut (2005-10-30 03:17) Jā, aukstai gaļai vajag dažādas gaļas un beigās, kad gaļa izņemta un dziest, tad buljonu izkāšu caur duršlaku un pec tam kad pielieku sagriezto gaļu, vēlreiz uzvāru un ļauju padzist katlā. Noņemu taukus kas savelkas plēvē, fui! - tie nav vajadzīgi! un tad leju pa trauciņiem ar kausiņu.
Spicis (2005-12-21 13:31) Kaulu vietā - želantīnu un viss!
pelukins (2006-01-17 16:10) Pirkto augsto gaļu pat suņi need.Es vaaru gaļu 1,5 st., lieku klaat tikai saali, maltos melnus piparus, laurlapas un noteikti ķiplokus un visiem garšo.