Kartupeļi zupā

Jautājums pavāriem! Izvārīta gaļas zupa ar kartupeļiem, visi produkti izvārit,garšīgi ēdami un mīksti, ja tā var teikt. To pašu zupu otrā dienā uzsildot viss it kā būtu kārtībā, izņemot kartupeļus, kas otrā dienā ir palikuši cietaki, nav jau daudz bet jūtami.Personigi man izjauc visu garšas buķeti. Esmu iztaujājis vairākas saimnieces, lai kartupeļi paliktu,kā tiko vāriti, bet neesmu saņēmis atbildi.Varbūt kāds var paskaidrot ko vairāk.

Esari (2017-01-30 16:32)    1 A hren zin...tā tas ir un viss.
Var mēģināt spriedelēt par vecu, neatjaunotu sēklu bet vai tā būs īstā vaina, šaubos...
Ticamāk škirne tāda...

neko (2017-01-30 16:42)    1 Neesmu pavārs, bet tas no kartupeļu šķirnes atkarīgs. Sķirnei ir liela nozīme.

Gunccha (2017-01-30 16:53)    6 kartupeļi zupā otrā dienā paliek cietāki, ja zupā ir kāds skābums(skābeņu zupa, skābu kāpostu zupa, biešu zupa , ja taisa ar etiķi...).

sailing (2017-01-30 17:06)    2 ir taadas skjirnes kur cietaaki top, ir kur izshkjiist, un ir kur nemainiigi paliek

DabasJanis (2017-01-30 17:19)      Es gan nejūtu, ka kartupeļi paliek cietāki, bet zupa gan tizli garšo.

Bibine (2017-01-30 17:36)    2 Ja kāds nemanot pieber klāt nevārītus - tad ticētu, ka starp izjukušiem ir arī cieti. Bet tā jau ilgāk vārās tādā gadījumā, kā jau Gunccha minēja pie konkrētām zupām ar nosacījumu, ka kartupeļus liek skābā vidē. Kāpēc - ta pavisam vienkārši - kartupeļi ir bagāti ar cieti un nonākot skābā vidē notiek sava reakcija.
p.s. es pēdējā laikā cenšos mazāk likt kartupeļus, vairāk dažādus grillētus dārzeņus - garšīgi un otrās dienas zupa nav viens kartupeļu miltu tume.

mellene_x (2017-01-30 17:40)  1 1 man kolēģe (65.g.) zupās liek klāt atsevišķi novāŗītus kartupeļus, tikai šā iemesla dēļ, pamēģini.

Deisa (2017-01-30 17:48)  1 1 Jap, skābā vidē tā ar kartupeļiem notiek, tāpēc kartupeļus vēlams vārīt atsevišķi. Var arī veselus ielikt zupā, lai turpat izvārās. Kad ir mīksti, izvilkt laukā un tikai tad likt skābo lietu klāt - kāpostus, skābenes, marinētos dārzeņus vai etiķi. Kamēr zupa savārās ar skābo, sagriež kartupeļus un pieliek atsevišķi katrai porcijai.

Esari (2017-01-30 18:02)    2 Mans mamms uzskatija, ka tā ir sēklas vaina....veca, pāraugusi...
Sēkla jāmaina vismaz reizi 5.gados...tā pat ar kā lauks...bet cik tas tiek dariits reāli- 10...pat 20 gadus vecs sēklas materiāls...sen jau zaudeejis to savu sākotnējo ekšenumu...kurš uz to skatās bet staro un plātās "man ir laba, garšīga šķirne"...kauč patiesībā, tik vien kā nosaukums no tā labuma palicis! :D

avenekazene (2017-01-30 18:03)  1 1 Es esmu pavars, tapec teiksu...Kad es varu solanku, tad tiesam kartupelus varu atseviski un tad kopaa ar visu novarijumu lieku klat saceptiem sipoliem, desam, galam, kas ir cepts kopaa ar tomatu pastu. Ja kartupeli liek varit skidrumaa, kuraa ir skaba vide no tomatu pastas, tas aizkavee nogatavosanos, tapec kartupeli var palikt cieti.Ja rodas kads jautajums vel, var rakstit personiski.

puuuka (2017-01-30 21:14)      nākošreiz,kad sildīsi zupu,atlej to mazā katliņā,tik cik vari apēst un uzsildi līdz burbulim,bet nevāri,kartupeļi nepaliks cieti...

slieksnis (2017-01-30 23:12)      vāri atsevišķi, ja kāda detaļa ir skāba, un kad sildi - kā teica, atlej cik vajag un līdz pirmajam burbulim :)

xxx3x (2017-02-04 19:57)      Labas šķirnes pārtikas kartupelis nepaliek ciets,sildi kaut piecas reizes.Ar augstu cietes saturu būs cieti otrā dienā.

pingvins99 (2017-02-06 14:15)      Vaine ir k-peļos. Ideāli no laukiem/pazīstamiem/. Agrāk bēra amonija nitrātu-k-peļi kā arbūzi.Vidus melns. To aizliedza.Šodien. Mizojot ieraudzīsi pelēkzilus veidojumus.Izgriez bez žēlastības un nākamreiz pērc citur.Tātad ir atrasta cita ķīmija.

xxx3x (2017-02-08 19:56)      Kartupeļiem nebēra amonija nitrātu,bet amonija sulfātu gan.Arī ar pārmērīgiem kūts sūdiem var dabūt neēdamu kartupeli.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu