Cepti kartupeļi kā "Lido".

Kāds varbūt zina, kā var izcept kartupeļus, lai tie būtu tieši tādi, kā "Lido" ? Kādā eļļā vai taukos jācep ? Varbūt pannas materiālam un uzkarsēšanai ir nozīme ? Uz gāzes liesmas vai elektriskās virsmas ? Šķirnes ? Sāli pievienot beigās ? Pēc nomizošanas paturēt ūdenī ? Vāku nelikt ? Utt.
Runa par mazos kubiciņos sagrieztajiem, bez kaut kādām dillēm un citiem štruntiem.

Dvina  1   https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/knifs-ka-izcept-kartupelus-kas-garso-ka-lido-baudamie.d?
id=51050265

ātrāk būs tā:
https://grandbazaarsa.co.za/product/totally-home-chip-fryer/

JurisK      Savā jaunībā diezgan patrennējos šajā jomā! Jāsagriež strēmelēs, jāuzkarsē panna un jāizkausē sviests, tā, lai sāk čurkstēt, ber virsū kartupeļus, pēc pirmās apgriešanas uzber sasmalcinātus sipolus, man, vismaz, tā labāk garšo. Un nonem ´´plika´´ kartupeļa piegaršu. Ar vāku ātrāk, bet tad var izšķīst. Jāpagroza diezgan bieži, neļaujot piedegt. Vispār tas ir pieredzes jautājums, bet tai pašā laikā pats vienkāršākais ēdiens. Var arī ar eļļu, arahīsa eļļa - mēli norīsi! Laba ari kokosriekstu eļļa. Cūku tauki -ideaļņiks! Jā, ja liek klāt sipolus, sāls vairāk jāuzber.

JurisK      Jā, piemirsu -jo sausāki būs sagrieztie kartupeļi, jo kraukšķīgāki izceptie.

Julianna  1 1 Bože uposi! Kāds vēl jūsmo par Lido produkciju! Tur jāmācās, lai tā apdurītu cilvēku.Sākotnēji šķiet, vai kur garšīgi, bet ēdieni tukši. Pēc stundas pēc Lido gribās ēst, bet vēl pēc stundas sākas mežonīga ižoga(dedzināšana)+ vēl cenniks, kurš neatbilst tai ķīmijai. Ruterfords vienkārši nav ticis normālas saimnieces rokās, uzķērās uz Lido pseido udočkas.

abols23      Vecīt kartupeļiem ir jābūt stingrai šķirnei,lai cepot neizjūk,eļļu ņem to,kura tev patīk,pannu vai katlu atkarībā no kartupeļu daudzuma,sagriez kartupeļus šķēlītēs un nosusini,lai mitrums netiek karstā eļļā.Cept vislabāk katliņā ar sietu.

dabasmiilis    1 Nebrīnīšos ,ja cep vecā eļļā vai augu tauku maisījumos ,pa virsu uzkaisot e-vielas.


Bet lai vai kā , nav nekā garšīgāka par ēdienu pagatavotu uz malkas plīts!

Vedjma_iistaa      No pieredzes- tiešām, kā te saka retais par tēmatu - nosusināt, resp., nelikt no ūdens uzreiz uz pannas. Otrs - nelietot vāku, jo vāks būtībā sutina, arī ūdens pil no vāka pannā. Un pakāpeniski samazināt uguni, lai labu brīdi brūninās. Mana tante vēl mācēja virtuozi apgriezt ar nazi, lai nesajūk putrā.

Julianna  2   Kad sākās visa šī zavaruha pa planētu, es pieņēmu spēles noteikumus un no maija-- jūnija sākuma organizēju pārtikas jautājumu tā, ka man nav ko darīt bodēs.Organisms pilnībā attīrījās no tās šausmīgās ķīmijas. Tomēr, neviens cilvēkam nevar izdarīt slikti, kā viņš pats sev. Sanāca paēst veikala produkciju, jo nebiju rēķinājusies ar apstākļiem un situāciju. Rezultāts bija graujošs. Diennakti biju kapitāli saindējusies. Bet iepriekš taču ēdu šīs bodes produkciju! Var apčakarēt maņas orgānus, bet pašu organismu, kurš attīrījies, nekādi.Tagad dodoties tālākos braucienos, vienmēr ņemu līdzi savu, ekoloģisko pārtiku, zinu, ka atbraucot mājās nevajadzēs ciest. Tāpēc no šī rakursa, paldies valdībai un jaunlaiku staļiniem, kuri dzen cilvēkus prom no ķīmijas noliktavām. Starp citu, pievērsiet uzmanību kafijas kvalitātei. Nezinu , ko tur grūž klāt, bet...Un runājot par negatīvismu, saistībā ar Lido un ne tikai. Tur neko nevar darīt. Saku ko domāju, ja ir mēsls, tad ir.. Ja lielītu, tas būtu pretrunā ar manu personisko pieredzi un pārliecību. Izkāpiet kādreiz arī no matricas. Būs interesanti.

anis      Bet tie gadījumā nav fritēti,ne cepti? Kurš uzņēmumā nodarbosies ar cepšanu?! Tieši kā Lido-tas jau būs rūpnieciskās spiegošanas cienīgs rezultāts...

Lovetta      to Julianna...kur ņem ekoloģisko pārtiku?? Nu ok - kāpostiņš, burkāniņ´, kartupelis no laukiem, piens,krējums, sviests-arī iespējams. Maizi pati cep? Griķus, rīsu,makaronus-nemaz neēd?? kur dabon sāli, raugu? No cukura esi atteikusies? Aizvieto ar medu? Rozīnes, sauos augļus, riekstus-nelieto? Svaigos dārzeņus - papriku, ķīnas kāpostu, gurķi - nekad nepērc? Ceptu vsp neko nelieto?

Julianna      Lovetta! Labprāt padalīšos. Jā, dārzeņi visi no laukiem, ir 2 dārzi, 2 siltumnīcas. Maizi jau sen nelietoju. Pārtestēju visu LV piedāvājumu. Nepošlo. Griķus un dzeltenos zirņus audzē radinieki. iedeva pa maišelim. Bet teikšu, sākumā itin braši lietojās, bet tagad tā, aizrautības nav.Zirņi vispār ir smags ēdiens, ne par velti Jaungadā ar cūkas šņukuru paredzēts.Sāls. Ir divu veidu Himalaju un jūras. Bet arī samazināts līdz minimumam. Rauga man nevajag, jo bulciņas necepu, brāgu nezakladivaju:))). Cukurs ir vēl BY, Bacjkas kādi pardesmit kg. Bet cukurs, ir un paliek cukurs, cilvēka ķermenī taisa brāgu, tikai to cilvēks nejūt, regulāri lietojot. Man aizdomas, ka gluži cukurbiešu viņš nav. Tāpēc baroju tējas sēni. Ja kādam vajag, uzdāvināšu, saaugusi ne pajokam. Medus ir lielā krājumā, ekoloģisks. Tā, man ir 2 zvejnieki, kas apgādā ar zivīm, ir 2 jaukas meitenes, kuras tur vistiņas, iepērku oliņas. Pienu visu klāstu arī. Par gaļu ir cits jautājums. Nodibināts kontakts ar mednieku, ir medījumu konservi, gaļa. Kāds gabals mājas cūča saldētavā. 9. gadi biju veģetārietis, tāpēc gaļu ēdu reti, viņa ir par smagu gremošanas traktam.Baravikas pussaldetavas, ziedkāposti, brokoļi, zaļie zirņi. Vēl ir vairākas ābolu šķirnes un pagājušo nedēļu bumbieru sezona beidzās.Kīnas kāpostu toč nepērku, papriku ar ne. Mandarīnu kādu, bet tas pat neskaitās. Pagājušo gadu salasīju daudz tējas dabā. Un beidzu dzert kafiju. Varbūt cigoriņus būs šogad jāpamēģina. Mana vājība ir putni un kaziņas. Vispār dzīvnieki. Viss iespējams, ka pilnībā iegrimšu lauku dzīvē. Tikai bez kaut kādām dzīvnieku bendēšanām. Vienīgais, kam varu atņemt dzīvību ir zivis. I ta jāpaprasa piedošanu, ka galēju nost. Nu lūk. virtuves un pieliekamā revīzija veikta. Paldies visiem ekskursantiem, kuri lasīja.

Julianna      Cik Augstākie spēki dos, tik dzīvosim. Bet katru dienu vismaz pa vienam labam darbam, vārdam, smaidam un jau būs daudz!

Vilkabele      Varu tikai piebilst, ka, manuprāt, vislabāk kartupeļus cept īsta "bleķa" pannā, nevis ar kaut kādiem pārklājumiem. Tad sanāk īstais kraukšķis un garoziņa.

Lovetta      Vareni, ka tā varat. Man ir mājās jaunieši-prasa bulciņas un pankūkas, ķīseļus un kompotus. Cukurs iet uz urrā. Maizi ar ēd ne par knapu. Par laimi-vismazno bodes desām esmu atradinājusi.

av2      Daudzkas, kas ir garsiigs, neesot veseliigs....... taapeec nebaudiisim dziivi? Tiessam? Plaans ir vilkt liidz 100 ? :))
Pareizi dari, ka cep kartupellus, un kaapeec gan ne taadus, kaa kaadaa restoraanaa, ja reiz garsso.

ne_tik_pareizs      Lido cep kartupeļus palmu eļļā + padaudz sāls. Pannas materiāls īsts čuguns- bez nekādiem tefloniem un super duper pārklājumiem.Palmu eļla protams nav nekas veselīgs vai ekoloģisks(lai audzētu draņka palmas izcērt lietusmežus.. )

Bilde      budžeta variants-sagriež paši salmiņos, ievieto mazā katlā uzkarsētā eļļā, apvāra līdz vēlamajai krāsai, izņem ar putu karoti un ieliek sietā notecināt eļļu
var uzreiz uz pannas, nevārītus, bet tad pannas kvalitātei un kartupeļa daivas biezumam ir nozīme. Jāiestāda elektriskais šķēļu griezējs uz 0,5 cm:))) Jāgriež uz 2. pusi katra daiva individuāli ar koka/plastmasas bešteku pannas saudzēšanas nolūkā
var sagriezt gareniski katru kartupeli 8 daļās un cept cepeškrāsnī pusstundu. garšvielās, eļļotā pannā, protams
nekad nevar izslēgt garšas uzlabotāju klātbūtni kā sabiedriskās ēdināšanas panākumu garantu

Kaskaade      Kā var izaudzēt griķus bez pesticīdiem un insektecīdiem, man ir liels jautājums. Bet nu labi, ja audzē 3 saujas piemājas dārziņā, var jau būt.

Julianna      Saimniecība ir bioloģiskā, jā, graudiem nav 7 centneri no ha, katru gadu n-- tās pārbaudes par tām subsīdiju kapeikām. Ja apšaubi griķu kvalitāti, dot koordinātes, aizsūtīšu un zirņus arī, jo točna neapēst līdz jaunai ražai. Vēl kas pārsteidza. Zirņi ātri izvārās, kļūst mīksti, ne tā kā veikala.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu