Kartupeļu biezputra - kādā veidā Jūs to gatavojat?
Noskatījos vienu raidījumu ... Kā Pareizi jāgatavo kartupeļu biezputra... :) Tur bij teikts, ka vairums Cilvēku arī Restorānu Gatavojot Klīsteri nevis biezputru... :) Tad nu vēlētos zināt... kādas ir Jūsu Kartupeļu Biezputras pagatavošanas receptes un knifi...? :)celiniece Pats galvenais knifiņš-ar rociņam putot, ne mikseri vai blenderi:)
DAfrika 1 Ar rociņām kaut kas cits jādara, nevis biezputra jāputo. Man izsalkušai nekādu pievienoto vērtību nerada roku darbs, kuru mierīgi var aizvietot. Roku darbs tikai sadārdzina procesu!
violinn Es neko briesmīgi neņemos kā ir pareizi vai nepareizi. Savāru kartupeļus, lai tie jau jūk laukā, noleju lieko ūdeni, ar stampu sastampāju, tad leju klāt pienu. Lai tā masa nav cieta un ir vijīga, gaidu,kad uzmetīs burbuli, kad piens pieliets. Beigās vienu sviesta picku,lai garša labāka. Viss. Sāls pēc garšas.
iga 1 Es līdzīgi kā violinn,tikai pienu pieleju jau sasildītu un klāt vēl arī saldo krējumu un dillītes...Ar roku nekad nav paticis putot,tāpēc izmantoju mikseri.Nekāda vaina:)
celiniece 1 2 DAfrika, varbūt arī jādara, kas cits ar rociņām:) Jautājums bija par kartupeļu biezputru.Visi izcilie pavāri un mūsu vecmāmiņas-kartupeļu biezeni puto ar rociņām, lai gaiss tiktu masai klāt.Ja biezputru gatavo iesaistot mikseri vai blenderi, viņa kļūt kā klīsteris, un ātri sacietē!
sieviete_dieviete_ 3 Smalki piegriezts siipolinjsh veel vajadziigs,tas no omju recepteem.Mikseris neder,blenderis netik:(Ar koka laapstinju un tikai nedaudz:)
erucanob
2
Ar roku putošana ka notiek.Pirkstu kartupeļos un tad briesmīgā ātrumā pa riņķi?
Es kartupeļus ,gabaliņu seleriju un pētersīļa saknes vāru pienā,tad pielieku mazliet sviestu,muskatriekstu,sāli,kurkumu.Var arī ceptus sīpolus.
arnisb vairums restorānu tas ir ēstuvju, kartupeļu biezputru gatavo no sausā kartupeļu pulvera, jo tad nav jāčakarējas ar kartupeļu vārīšanu, piegāž karstu pienu un samiksē viens divi gatavs un tad arī bieži sanāk klīsterveidīga masa.
Mavs
Principā nekas īpašs.
Novāru kartupeļus ļoti mīkstus, nokāšu ūdeni, pielieku ~50 gramus sviesta, sāli, nedaudz smalki sagriezta sīpola (var blenderēta), piparus. Tad visu samīca un pielej pienu. Ja gribās pavisam forši - pienu pirms pievienošanas uzkarsē.
Vēl var pievienot kurkumu - dod specifisku krāsu un garšu.
wildangel
1
Tikai ar stampiņu, ar mikseri sanāk klīsteris, plus silts piens un sīki, sīki sagriezts sīpols.
violinn, es nesapratu par to burbuli - vai tad kartupeļu putra var uzmest burbuli..? Cik tad Tu pienu pielej?
HRDS Ko lai saka...! :) Visi un arī es gatavojam to nepareizi... :D
Mavs
Vēl jau ir šitāds :
http://www.fotoreceptes.lv/kartupelu_biezenis.html
sieviete_dieviete_ 2 2 arii par burbuli violinn taisniibas,tikai siipols pietruuka,pareiza recepte:)
fargo pulveris. un dārzeņi ir no saldētu dārzeņu pakām. ot i viss "restaurant". ne visi ir vāji vai slikti. vienas no labākām pusdienām, patiesībā, to var saukt - galds, bija te pat Latgalē, viesu mājā. kaut kas vienreizējs. no tām smaržam vien paēst varētu. bet labāk tomēr ēst. un inetesants knifs. cilvēks NAV parēdies. pēc visiem ēdieniem, zupām un saldā, tu jūties ... forši. neba nu iet akurāt airēt tagad, bet labi. pastaigāt, paskatīties viesu mājsaimnieces albumu ar fotografijām par viņu mežu, medībām, zveju. ja mūsejie grib, tad sanāk vienreizēji.
wildangel 2 Nav ne pareizas, ne nepareizas receptes- katrs taisa kā viņam labāk garšo.
kudala 1 jāizvēlas pareizās šķirnes kartupeļi- miltaini, kuri izjūk, kārtīgi izvāra, nolej ūdeni , iztvaicē lieko, ar stampu samīca,pieliek sviestiņu, turpina mīcīt , kad viss riktīgi izmīcīts, kad nav neviena kunkuļa, pielej karstu pienu un ar to pašu stampu uzkuļ, kamēr masa ir vienmērīga un gaisīga, kā putas... visas pārējās garšvielas ir gaumes jautājums. Man garšo tieši ar to krēmīgo laba sviestiņa garšiņu:)
HRDS Vēl neviens nav ieminējies, ka tā biezputra kad sajaukta ar sviestu ir jāizrīvē caur smalku situ!!! ;)
HomoBeatus Nezinu pašu pareizāko gatavošanas procesu, bet ļoti labi garšo kartupeļu biezputra ar sasmalcinātu puravu tajā.
Basteta :) Kartupeļus savāra, lai tie jūk ārā, tad pievieno sviestu, sastampā, tad pielej karstu pienu un uzkuļ, tad pievieno olu un vēlreiz uzkuļ, tad pievieno vai nu zaļumus, vai garšvielas-pēc izvēles-skatoties kādam ēdienam tie iet kā piedeva!:)
arnisb Mavs jau ielika pareizo recepti, aftors tik naf izlasījis.
violinn
HRDS. Izlaid to putru caur sietu un padalies, kas tad bija garšīgāk.:)
Es to skatu labprāt gribētu redzēt.
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 39) | nākamās >> |