Skābu kāpostu zupa

Tā nu gadījies,ka reizēm ir jāpašeptējas pa virtuvi.Šodien vāru skābu kāpostu zupu,ceru sanāks.Kāda ir jūsu attieksme pret tomātu pastas pievienošanas vārīšanas beigās,kā skābuma un biezuma regulatoram?

LaskovijMerzavec      Vegetu liec... Vegetu :)

Ir zupas, kuras vajag tomaatu pastu, bet skabu kapostu zupai nav vajadziigs.

/... aizmirsi pateikt, kaadas ir sastavdaljas... a to variantu ir daudz.../

Tessa      es nelieku.Vegetu neesmu pirkusi gadus 20-baiga sintetika.
latvieshi vara atsevishkji kartupeljus mundierii.es varu kartupeljus cita udenii un beigas pievienoju shai zupai,jo kopa ar skabiem kapostiem tie neizvariisies.
un vel lieku grubas klat.var piecept burkanu ar siipolu.un tad,kad kaposti jau bus izvariijushies,to visu savienoju.
tomats ar skabiem kapostiem man neiet kopa.

chentaluluu      Nē, skābu kāpostu zupai klāt tomātu pastu nelieku, bet nenoliedzu ka kāds cits to pagatavo arī ar pastu. Katram tās garšas kārpiņas pieprasa ko citu.

ira_ksalana      Tomātu pastu gan klāt neliek...grūbas var un beigās jau ēdot vaigu sīpoliņu iegriezt un skābu krējumiņu....amma!:P

stardust      Nu nē, tā tur nav domāta, un ar Vegetu ar indēties ne par ko!

Bibine      ... ar to tomātu mērci/ pastu pielikšanu skābu kāpostu zupai esmu novērojusi, ka ukraiņu tautības cilvēki liek klāt, bet latviešiem tas nav pieņemams. Galvenais, ko liek klāt ir sauja miežu putraimu , atsevišķā katliņā izvāra kartupeļus ar mizu un pasniedz klāt pie zupas. Kas grib kartupeļus, tas mizo un pats liek klāt, kas negrib - tas neliek. Un tad vēl skābai kāpostu zupai esot svarīgi ka vārot ir pielikts īstens cūkas speķa gabals ( kā teikt makteni sāktīga zupa)

_Biezaa_oome      Es lieku auzu paarslas, eedamkaroti cukura un zhaaveetu galju klaat. Ja liek ketchupu, tad kaadu eedamkaroti uz apm. 2 - 3 litriem.

Parama      visas zupas ir domātas priekš tam, lai pagrabā un ledusskapī iekrājušos produktus izmantotu! liec, būs jau labi:)

zashibis    1 Svaigs cūkas šņukurs, sacepti sīpoli, skābi kāposti. Kad tas viss tā kārtīgi sašmorējies, tad beru klāt putrimus. Vāru līdz mīksti. Cepeškrāsnī tikmēr tiek cepti kartupeļi ar mizu. Un kad zupa gatava, tad šķīvī sakapā ķiplociņu, klāt skābo krējumu . Piekož cepto kartupeli ar sviestu. Jau paēdu no domas vien.:D
Labu apetīti! Bez jebkādām tomātu mērcēm.
Un kas vēl? Skābu kāpostu zupa visgardākā ir pēc pāris dienām, kad milzīgajā katlā palicis tik vin kā dibenā.

sandra1111  1   piemet grūbas,,,tomātu pastu neliec!

Roberta1967      Lieku,lieku to pastu,apcepinu kaapostus un,kam gan putraimus,auzu paarslas un citaadus muusu taukus barojoshos,labi ir bez taaa:) Sanaak labi gardaa un smekjiigaa,ak ja....bik cjiilliii ar bikinjaas iegriezju..njammigi sanaak un...bez lauru lapaam,taas gan nevajag,labaak apcepst siipolis smekjee!:) Labu apetiiti!:) Kas latvietim gan ziemaa gardaaks vareetu buut!

violinn      Te vienu variantu pieminēšu, ko ēdu kafejnīcā. Skābu kāpostu zupai bija klāt baravikas. Gaļas vietā, cik sapratu.Interesanti un garšīgi.
Mājās vāru klasiski, līdzīgi kā tēmas autors. Kāpostus gan tirgū braucu pirkt.
Ja treknais lauku variants, tad atceros, ka ome beigās lika klāt uz pannas izčurkstinātu pašžavētu cūkas speķi ar sīpoliem. Bet tas tāds kārtīgs lauku ēdiens.

lazdarr      bļin!..kas par modi visādas kāpostrosolzupas vārīt?....visādas vegetas, tomātpastas sačakarē visu garšu! Skābu kāpostu zupai ir cits smeķis,ja tā ir no kāpostiem un klasiskajām latviešu garšvielām- sīpols, ķiploks, pipari, ķimenes, kāda žāvēta ribiņa derēs...krējums, lociņi beigās.....Palasiet vecās pavārgudrības- modernie virēji, ka t.m!!!!!

Luusila      Tomātu pastu- nu nē. Putraimi un grūbas - nu var jau, bet tad man liekas, ka zupa ir tāda gļumena. Patīk, ja ir klāt īstas žāvētas gaļas gabaliņš.
Tomēr vislielākās ziepes ir ar kāpostiem: lielveikalos spainīšos nopērkamie man šķiet par skābu, it kā ar etiķi marinēti. Ja nu kādu gadu nav pašai ieskābēti (ar burkāniem un ķimenēm kopā), tad meklēju tirgū, nekaunoties izšņakarēt vai visus kublus, kamēr atrodu pareizos kāpostus.

lazdarr      ..un tirgus nu ir tā vieta, kur normāli ieskābušus kāpostus grūti atrast....Nu nevar muca mājās 3 mēnešus ļaut skābēties, lai naudu pelnītu- mākslīgo skābumu uztaisa un baltus kāpostus andelē kā pašieskābušos...Kā katlā ieliksi- tā jutīsi, ka garām. Kā var ieskābt trijās dienās ko a???? Pierādiet!!!

Lucy      es gan lieku tomātu sablenderētu,vai pastu,to es noskatijos no krievijas raidijumiem,gan sk/kāpostu,gan borša zupai nedaudz uz beigām pielieku tomātu vai pastu,bet es to apcepu ar sīpoliem,burkāniem,boršas vēl ķiplokdaiviņu
Visu pirms vāru ar kauliņu gaļas gabalu,tad pievienoju kāpostus,grūbas,vai miežu putraimus,tad uz beigām pielieku ko apcepu.SK.kāpostu zupai ēdod piegriežu svaigu sīpolu un klāt piekož kartupeli mundierī.
siekala notecēja arī man:))

p_p      lieku gan tomātu mērci (vai pastu), gan auzu pārslas

tas1977      --a bet protams-putraimi biezuma efektam,protams sīpols,speķis,ķiploks,kartupeļu vietā var arī skābu ābolu un žāvētu melno plūmi. 2013-05-17

edmunds19692      Kuram šeit vegeta nepatīk? Vislabākā lieta - vegetu kaisīt uz sviestmaizēm. Garšīgi. 2013-05-20

ederss      Izmēģini ābolus svaigus pievienot tomātu vietā...pareizi teikts- katram jau tā garša sava...bet ir nedaudz kkāda receptūra jāsaglabā:)))) 2015-06-30

Līdzīgi jautājumi
Briseles kapostu marinesana (6 atbildes)Kur dabut juras kapostus un asinis? (13 atbildes)Maizes zupas recepte (11 atbildes)Tomatu zupas recepte (4 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu