Pilngraudu maize

Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc šķiedrvielu daudzuma, krāsas...? Nosauciet kādu šķirni!

Lucy (2012-09-27 10:28)      Baltmaizi,ne graudu maizi praktiski nelietoju uzturā.
Ķelmēnu rupjmaize tā gan man garšo,tad Liepkalnu rupmaize garšo un pagāšo sestdien Saldū nopirku Kuldīgas garsīgā rudzu maize,bez rauga,arī laba.

wolands (2012-09-27 20:15)      Jā, slipēt graudus neslīpē gan - bija slinkums meklēt ko tur īsti dara. Bet tā jau nav, ka ir tikai klijas un milti - tur ir daudz dažādas frakcijas ap vidu .
fernfahrer - tici vai netici, bet vitamīni ir arī parastajos baltajos miltos, tiesa, maz:
http://www.buzzle.com/articles/whole-wheat-flour-vs-white-flour.html

Madara_Zuze (2012-09-29 15:36)      Maizi, kaa tadu, vispar nevajag lietot uzturaa. Tad nevajadzees teemas par riepaam risinaat.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu