Pilngraudu maize

Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc šķiedrvielu daudzuma, krāsas...? Nosauciet kādu šķirni!

Lucy (2012-09-27 10:28)      Baltmaizi,ne graudu maizi praktiski nelietoju uzturā.
Ķelmēnu rupjmaize tā gan man garšo,tad Liepkalnu rupmaize garšo un pagāšo sestdien Saldū nopirku Kuldīgas garsīgā rudzu maize,bez rauga,arī laba.

wolands (2012-09-27 20:15)      Jā, slipēt graudus neslīpē gan - bija slinkums meklēt ko tur īsti dara. Bet tā jau nav, ka ir tikai klijas un milti - tur ir daudz dažādas frakcijas ap vidu .
fernfahrer - tici vai netici, bet vitamīni ir arī parastajos baltajos miltos, tiesa, maz:
http://www.buzzle.com/articles/whole-wheat-flour-vs-white-flour.html

Madara_Zuze (2012-09-29 15:36)      Maizi, kaa tadu, vispar nevajag lietot uzturaa. Tad nevajadzees teemas par riepaam risinaat.

Līdzīgi jautājumi
Ko darit ar maizes galiniem? (12 atbildes)Maizes zupas recepte (11 atbildes)Kur likt maizi? (13 atbildes)Cepeskrasni cepta maize (10 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010