Vēdzeles pagatavošana
šodien uz nervu pamata iesaistījos akcijā un nopirku vēdzeli. pilnīgi neko par to nezinu. kā man viņu gatavot?bembem 1 1 Zivs daudz ko panes, ļauj vaļu improvizācijai ;)
dulla_pauline 1 1 Man bi tādus nervus, kas makā neskatās.:D Gardākā zivs, kāda ēsta. Sacep un norij mēli.;D
sp69 2 1 Vēdzeli pienā jāizmērcē vispirms. Dūņu garša jānoņem. Tā visām dūņu zivīm jādara.
mojito 1 1 Neesmu eedis,bet runaa,ka esot varen garda...bet kaa pagatavot,vienreiz skatijos kaa M. Riitinsh Somijaa restoraanaa guva pieredzi taas gatavoshanaa,veelaka to atkaartoja LV.
e_rupucis Liec uz pannas un cep. Vēdzele jau tāda saldūdens menca vien ir :)
e_rupucis 1 P.S. Nekad, nekur neesmu vēdzeli mērcējis, jo vēdzele NAV dūņu zivs - vēdzelei patīk dzīvoties vietās kur ir akmeņaina vai smilšaina grunts, pa dūņām šī nerokas.
dulla_pauline 1 Spečuk, kādas dūņas upē jāmeklē?:D Cik man zināms, vēdzeles pārsvarā upēs dzīvojas. Vismaz manā Palsā .;)
Skaidrite_Leeninna 2 Neesmu pati ēdusi, bet šitai zivei esot salkana garša... Protams, garšas izjūtas un gaumes var būt dažādas.
cita_B nu fui tiem, kas saka, ka dūņu garša. man nenormāli rauj uz augšu dūņu garša.:((.varbūt pirms tam kaut kā ar garšvielām iemarinēt?
welcome_7 1 Ēdu kūpinātu, līdzīga mencai, pasausa..
Laimnese 1 1 Es parasti uzspiežu drusku citrona sulu,tad garšvielas santa marija,kas domātas zivīm un tad ir izvēle.Var vienkārši follijā un krāsnī vai miltos un olā un uz pannas.
kudala
2
3
nopanē miltu -stērķeļes -garšvielu maisījumā un liec uz pannas ... būs baigi OK!
visgaršīgākās ir vienkārši izceptas zivis
Always_Man Visgarshigaka vedzele ir cepta liela sviesta daudzuma,tikai pirms cepshanas,noberz kartigi gljotu ar varamo sali.
Zelta_rokas Galvenais cepot apkaisi ar cipshiem! Ir taadi ar dilleem! Nonjem duunju garshu! Un veel citronpiparinjus neaizmirsti uz akciju panjemt!
_Krasula_
Bērnībā diezgan bieži sanāca vēdzeles baudīt, jo tēvs visu mūžu ir bijis liels makšķernieks. Esmu kopā ar viņu vaktējusi naktsšņores, bijusi lieciniece skatam, kā no mazas upes pietekas viena pēc otras no akmeņu apakšas ar kailām rokām tiek izceltas slidenās iemītnieces...
Kādus gadus atpakaļ nopirku sasaldētu zivi uz tirgus. Teica, ka vēdzele. Cepu no vienas un otras puses, bet šī arvien cieta un sīksta...Tad aplēju ar ūdeni un turpināju vārīt...Nu, minūtes 40 aizņēma šis process. Pēcāk zvanīju tēvam uz laukiem, lai atsvaidzinātu savas zināšanas par vēdzeļu kulinārisko apstrādi. Normāli pietiekot ar minūtēm 10. Manējā visticamāk bija jūras vēdzele. Ar tām no jūras esot jāuzmanās- biežas parazītu pārnēsātājas.
JurisK Visvienkaarshaak pagatavojama folijaa ar garshvielaam, vai piilee nelielaa uudens daudzumaa. Dikti pasee dilles. Cepot - parasta garshiiga zivs, kaa jau te teica - mencveidiigaa, tikai treknaaka. Bet kreejums folijaa ljoti noder tik un taa. Duunju garshu neesmu jutis.
Lucy
1
Nav nekad manījusi,ka ir dūņu garša vedzelēm,nu vismaz tām kuras ķertas Gaujā.
Mēs tās vienkārši apviļājām miltos un cepam olīveļļā.
Garšīga zivs.
cirteejs Kur jūs visi tādas zivis dabūjat...balta skaudība pārņem...
JurisK cirteej, aizej uz Centraaltirgu, tur biezhi ir smukas veedzeles, svaigas, ne saldeetas.
violinn
Cep uz pannas sviestā vai eļļā ar kādu dilli, var citronu vai laimu paspiest virsū. Garšīga zivs bez mazajām asakām. Dūņu garšu ar neesmu manījusi.
Es vēl zinu, ka ķēpājas kamēr filejas sataisa un tad cep sviestā, bet man tas process pa garu. Nu jā, ar sāli gļotas jāparīvē nost.
Padalieties blendera un balto pupinu pagatavosanas receptes! (11)
Ikru salisana (13)