Vēdzeles pagatavošana

šodien uz nervu pamata iesaistījos akcijā un nopirku vēdzeli. pilnīgi neko par to nezinu. kā man viņu gatavot?

bembem  1 1 Zivs daudz ko panes, ļauj vaļu improvizācijai ;)

dulla_pauline  1 1 Man bi tādus nervus, kas makā neskatās.:D Gardākā zivs, kāda ēsta. Sacep un norij mēli.;D

sp69  2 1 Vēdzeli pienā jāizmērcē vispirms. Dūņu garša jānoņem. Tā visām dūņu zivīm jādara.

mojito  1 1 Neesmu eedis,bet runaa,ka esot varen garda...bet kaa pagatavot,vienreiz skatijos kaa M. Riitinsh Somijaa restoraanaa guva pieredzi taas gatavoshanaa,veelaka to atkaartoja LV.

e_rupucis      Liec uz pannas un cep. Vēdzele jau tāda saldūdens menca vien ir :)

e_rupucis    1 P.S. Nekad, nekur neesmu vēdzeli mērcējis, jo vēdzele NAV dūņu zivs - vēdzelei patīk dzīvoties vietās kur ir akmeņaina vai smilšaina grunts, pa dūņām šī nerokas.

dulla_pauline  1   Spečuk, kādas dūņas upē jāmeklē?:D Cik man zināms, vēdzeles pārsvarā upēs dzīvojas. Vismaz manā Palsā .;)

Skaidrite_Leeninna    2 Neesmu pati ēdusi, bet šitai zivei esot salkana garša... Protams, garšas izjūtas un gaumes var būt dažādas.

welcome_7  1   Ēdu kūpinātu, līdzīga mencai, pasausa..

Laimnese  1 1 Es parasti uzspiežu drusku citrona sulu,tad garšvielas santa marija,kas domātas zivīm un tad ir izvēle.Var vienkārši follijā un krāsnī vai miltos un olā un uz pannas.

kudala  2 3 nopanē miltu -stērķeļes -garšvielu maisījumā un liec uz pannas ... būs baigi OK!
visgaršīgākās ir vienkārši izceptas zivis

Always_Man      Visgarshigaka vedzele ir cepta liela sviesta daudzuma,tikai pirms cepshanas,noberz kartigi gljotu ar varamo sali.

Zelta_rokas      Galvenais cepot apkaisi ar cipshiem! Ir taadi ar dilleem! Nonjem duunju garshu! Un veel citronpiparinjus neaizmirsti uz akciju panjemt!

_Krasula_      Bērnībā diezgan bieži sanāca vēdzeles baudīt, jo tēvs visu mūžu ir bijis liels makšķernieks. Esmu kopā ar viņu vaktējusi naktsšņores, bijusi lieciniece skatam, kā no mazas upes pietekas viena pēc otras no akmeņu apakšas ar kailām rokām tiek izceltas slidenās iemītnieces...
Kādus gadus atpakaļ nopirku sasaldētu zivi uz tirgus. Teica, ka vēdzele. Cepu no vienas un otras puses, bet šī arvien cieta un sīksta...Tad aplēju ar ūdeni un turpināju vārīt...Nu, minūtes 40 aizņēma šis process. Pēcāk zvanīju tēvam uz laukiem, lai atsvaidzinātu savas zināšanas par vēdzeļu kulinārisko apstrādi. Normāli pietiekot ar minūtēm 10. Manējā visticamāk bija jūras vēdzele. Ar tām no jūras esot jāuzmanās- biežas parazītu pārnēsātājas.

JurisK      Visvienkaarshaak pagatavojama folijaa ar garshvielaam, vai piilee nelielaa uudens daudzumaa. Dikti pasee dilles. Cepot - parasta garshiiga zivs, kaa jau te teica - mencveidiigaa, tikai treknaaka. Bet kreejums folijaa ljoti noder tik un taa. Duunju garshu neesmu jutis.

Lucy  1   Nav nekad manījusi,ka ir dūņu garša vedzelēm,nu vismaz tām kuras ķertas Gaujā.
Mēs tās vienkārši apviļājām miltos un cepam olīveļļā.
Garšīga zivs.

cirteejs      Kur jūs visi tādas zivis dabūjat...balta skaudība pārņem...

JurisK      cirteej, aizej uz Centraaltirgu, tur biezhi ir smukas veedzeles, svaigas, ne saldeetas.

violinn      Cep uz pannas sviestā vai eļļā ar kādu dilli, var citronu vai laimu paspiest virsū. Garšīga zivs bez mazajām asakām. Dūņu garšu ar neesmu manījusi.
Es vēl zinu, ka ķēpājas kamēr filejas sataisa un tad cep sviestā, bet man tas process pa garu. Nu jā, ar sāli gļotas jāparīvē nost.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu