Pesto mērce
Vai kāds(a) varētu ieteikt kādu progresīvāku metodi, kā sasmalcināt baziliku pesto mērcei?.....lirica (2010-08-14 19:23) Man patīk blenderis. Nez vai kas labāks ir izdomāts?
Marija_Anna (2010-08-14 19:23) blenderis. ir nācies arī smalki, smalki plūkāt/griezt/berzt )
Giga1970 (2010-08-14 19:28)
Šodien tieši gatavoju pesto mērci pēc Ievas virtuves receptes:)
Kā būtu progresīvāk, nezinu. Varbūt samaļot baziliku ar mehānisko gaļas mašīnu. Mērci esmu taisījusi vairākkārt, bet par gaļas mašīnu iedomājos tikai, izlasot jautājumu:)
Es smalcinu ar blendera asmeni. Parasti gatavoju no 150g bazilika lapiņām un diezgan ātri tā lapu kaudzīte saplok. Gluži pjurē jau nevajag iegūt, nelieli graudiņi var palikt.
hortenzija5 (2010-08-14 19:31) Šodien blenderēju. Bet man tajā masā palika iekšā diezgan daudz bazilika lapu dzīsliņas, kā diedziņi, kas bojā mērces baudāmību....
Giga1970 (2010-08-14 19:38)
Jāā, dažas dzīsliņas man arī vienmēr paliek, kas zobu starpās ieķeras:)) Bet svaigi tomāti ar pesto mērci, vienalga, ir ņam, ņam!
Varbūt blenderis vajadzīgs jaudīgāks, varbūt lapiņas pirms blenderēšanas jāsagriež ar nazi vai šķērēm(kā es visu griežu virtuvē). Jāmēģina un jāatrod labākais variants.
PostScript (2010-08-14 20:31) Manam Philips blenderim līdzi nāca stikla trauks ar nazīšu asmeni, kam augšā iestiprinās blendera kāts. nezinu, kā viņš zinātniski saucas - tāds mazs smalcinātājs. tad nu tajā baziliks samaļas exelenti. pat kāti, jo es plūcu ne tikai lapiņas, bet visu augšējo bazilika dzinumu. nav nekādu diedziņu.
hortenzija5 (2010-08-14 20:45) Domāju, ka man arī ir normāls blenderis, pirkts Zepter firmā. Arī tam nāk līdzi stikla trauks ar nazīšu asmeni un kāts. Tikai liekas, ka asmens pa īsu, visu sasit pie trauka sienām, bet nesagriež. Laikam jau tomēr blenderis nav labākais....
baltroze (2010-08-14 21:59) Nezinu par kādām brīnumu lietām te runājat-tikai un vienīgi ar blenderi-sanāk ideāla mērce...protams-skatoties, ko kurš saprot ar pesto - kādām vajadzībām tas domats...ja salātiem,tad ar baziliku,pīniju riekstiem,olīvu eļļu.
elfa15 (2010-08-15 00:31) Nezinu, manuprāt pesto nevajag TIK daudz, lai būtu nepieciešams to taisīt blenderī. Smalcinu piestā, man ir tāda paliela, akmens. Un galvenokārt jau tādēl, lai saglabātos sastāvdaļu struktūra un nepārvērstos viss viendabīgā putriņā. Man tā garšo labāk.Tur smalcinu gan baziliku, gan ciedru riekstus, pielejot arī olīveļļu.
didi1 (2010-08-15 11:21) vienkārši- piestiņā. mazi riekstu gabaliņi man patīk :))
fifidrilla (2010-08-15 15:36) Kā īsti gatavo tp pesto? Ieinteresēja. man ir kaudze ar baziliku izaudzēts.
baltroze (2010-08-15 17:51) oij...ir vairaaki 10-i variantu..dazjaadaam vajadziibaam...raugies,ko ggogle piedaavaas...
hortenzija5 (2010-08-15 22:17) Es taisu tā: sablenderēju 100g bazilika ar 60g(paciņa) nedaudz apgrauzdētiem indijas riekstiem, pāris ķiploku daiviņām un 60g cietā siera.Sāli, piparus pēc garšas un eļļu, cik biezu grib. Es gribu biezu - smērējamu.
Giga1970 (2010-08-15 22:30) Tieši tāda recepte ir arī"Ievas Virtuvē", tikai siers ir minēts Parmas siers un rieksti - ciedru rieksti.
SP69 (2010-08-16 07:50)
Šitādus tekstus lasot pirmdienas rītā, siekalas sakrien mutē. Neskatoties uz tikko paēstām brokastīm.
KĀRDINĀTĀJAS!!!
Skaidrite_Leeninna (2010-08-16 10:20) Vakar es arī gatavoju to pesto, SUPER garšīgi sanāca:)
Mylina (2010-08-16 11:11) beidziet kārdināt... gaidu kārtējo 2dienu, kad atvedīs sieru pesto mērcē. mmmm... :)
cloudberry (2010-08-16 11:34) pesto ir pesto, bet vasaraa pie grilletas galinjinas daarzaa taisu taadu mixli - tomaatu sasmalcinu, baziliku smalki sakapaaju (neblendereeju, lai saglabaatos gabalinji, iztiektu bez ciedru rixtiem), mazu kjiploka daivinju, drusku oliivelljas un tejkarotiiti medus - uz karstas tikko no ogleem njemtas galjinjas shitas liekas kaa dievu baudiijums!
ednens (2010-08-16 14:44) vajag blenderēt tikai lapiņas, tad nebūs to stiebru no kātiem.....
hortenzija5 (2010-08-16 17:37)
Ar diegiem nav aršana! Šodien nopirku Philips blenderi+putotāju+smalcinātāju un steidzīgi izmēģināju sasmalcināt dažādus zaļumus. Brīnišķīgi! Nekādu dzīsliņu!
Un pesto mērce atkal uz tomāta šķēlītēm!
Bet par to mērci, kas ar medu, man jāsaka, ka man apkārt nav medus cienītāji (tikai es viena).Pat grilētai vistiņai saož medus marinādi...
ittucite209 (2010-08-26 08:45) protams ka blenderii
Atbildes 1 līdz 21 (kopā 21) |