Baziliks ziemai
Lūdzu, vai kāds varētu dot padomu, ko darīt ar baziliku, lai to saglabātu ziemai?P.S kaltēti garšaugi man diez ko negaršo,tāpēc ļoti gribētos dzirdēt kādu citu variantu
Smaidona (2011-07-31 21:28) Nu tokš ieliec saldētavā.
_Biezaa_vecmaamina (2011-07-31 21:29) Nu ja, ka saldētavā. /piekrītoši pamāj ar sirmo galvu/ Mēs fāterlandē frīzējām visu, kas nekust!
karbonaade (2011-07-31 21:37) Uztaisi pesto un saliec saldētavā. Pati neesmu mēģinājusi, bet dzirdēts no kruta pavāra.
ezhuks2009 (2011-07-31 21:38) 1 Tāda doma ir gan! :) Vai griežat tikpat smalki kā dilles?
zilani (2011-07-31 21:38) Sablenderē un daļu turi olīveļļā kā piedevu pie salātiem, bet zupām saldētu saldētavā - var lapiņām, var blenderētu :)
hewy (2011-07-31 21:43) Līdzīgi kā ar eļļu, var arī apliet ar vīna etiķi - salātiem.
_Biezaa_vecmaamina (2011-07-31 21:45) 1 Nav jāgriež, var visus mest iekšā kā ir un pirms pievienošanas ēdienam ar tādu japāņu harikiri nazi pa virsu, kamēr sasalis un dikti labi drupačās sabirzt. Dilles es arī veselas turu saldētavā, kātus ne, lapiņas, mana õme gan sasmalcināja un ar sāli atjauca, sapildīja burciņās un turēja ledusskapī.
edmunds (2011-07-31 21:51) pastaisiits pesto jau pat nav jaaliek saldeetavaa, pietiek ja ledusskapii.
Vucis (2011-07-31 21:59)
Mans pesto sapelēja lecskapī :-(
Ilgi raudāju.
Skaidrite_Leeninna (2011-07-31 22:22) Tieši paštaisīts pesto jāglabā saldētavā, ledusskapī - tikai ātrai apēšanai.
Lucy (2011-08-01 09:30)
Visus zaļumus saldēju,idiāli,kā svaigi.
Bazeliks,kā svaigs,ļoti patīk tā smarža,garša.
ezhuks2009 (2011-08-01 09:56) Lielais PALDIES visiem, kuri padalījās pieredzē! :)
edgars5 (2011-08-01 10:12) Baziliks....garšīga piedeva!!! Bet...........kas ir pesto?????
saulete (2011-08-02 19:27) Sagriezu nedaudz paturēju lai apvīst un apliet ar rafinētu saulespuķu vai olīveļļu.
senga (2012-08-08 21:54) Var izžāvēt un sasmalcināt,būs garšīga piedeva ēdienam,
Leonilla (2012-12-06 18:18) Es pagājušajā gadā izdarīju tā - bazilika lapas sagriezu gabaliņos un ieliku plastmasas kastītē. Lapas bija sausas, tāpēc, kad sasala, tad nesalipa vienā masā, bet bija tādas kā birstošas, tikai sasalušas. Un pie ēdiena garšo sasodīti labi :)