Kur var izlietot pesto?

Līdz šim nesanāca nekur lietot gatavos pesto, bet te uzreiz uzdāvināja veselus trīs un dažādus - tradicionālo, latviešu variantu no vietējiem zaļumiem un no saulē kaltētiem tomātiem. Tuvākajā apkārtnē neviens ar to īpaši neaizraujas, tāpēc var būt ir kādas idejas, kā to veiksmīgi salaist kopā ar vietējiem ierastajiem ēdieniem, jo kaut ko speciālu gatavot nav ne laiks, ne arī īpašas degsmes!

Skaidrite_Leeninna      Tradicionāli ar pastu/makaroniem.

kudala      uz salātiem, uz grauzdētas maizītes, biezeņzupā... da kur tik ienāk prātā:)

Ingaxx      mierīgi pie tomātu - gurķu salātiem klāt, pie makaroniem, uz gaļas pa virsu arī ir normāli. Tāpat uz maizes ar sieru parasto vai to balto bumbu no burciņas, aizmirsu pēkšņi nosaukumu...

I_am_so_  1   tradicionālajam pesto tradicionālais variants - mozarella siers (ar/ bez bazilika) + pesto uzsmērēts + tomāta šķēle - vnk ideāli! :)))
tā ir, ka visur var likt - uz maizēm, ar makaroniem/ pastu, pie gaļām, zupās, mērcēs. man gan tas latviešu un sarkanais tomātu variants ne pārāk. neatvērtā veidā salīdzinoši diezgan ilgi uzglabājami leduskapī.

elsa      Ja galīga bezizeja , smērē uz rupjmaizes. Man garšo.

Solari      apcep tomātu, piliek melnās olīves. izvāra makaronus un gāž klāt tomātiem. tikmēr uztaisa mērci - pesto, olīveļļa, malts koriandrs, oregano (abi pēdējie nav obligāti), sāls, tuč cukurs, citrona sula + saldais krējums. pieliek klāt makaroniem, uzmet burbuli, liek uz šķīvja un pārkaisa ar sieru.

Vucis  1 1 Dievinu pesto! Liek klāt pie jebkura pastas vai dārzeņu ēdiena, pie sieriem, gaļas, salātiem jebkur! Tikai neesmu īsti pārliecināta par veikala pesto - 1x garšoju un ar pārliecību varu teikt, ka pašas mājās gatavotais ir 100x labāks.

Zhenija_Harta      Pieliku klāt vistai, karija vietā. Interesantas garšas nianses noķēru!

edmunds      arii uz maizes ir garshiigi, brokastiis :)

caress5      ... un Parmezänu pa virsu... un nevis apdävinäta, bet appestota. Nu un lieliski!! - iepaziisies ar jaunu eedienu.
Peec padziivoshanas Itälijä, säku visur likt klät Peperonchino (siikie sarkanie Chili). Rezultätä pamatiigi samazinäjäs säls pateerinjsh, eediens kljuva sätiigäks un garsho lieliski. Tikai katram jäatrod sava doza.
Pärsteidza ka tie labi sader arii ar sadajiem eedieniem! Iesaku pameegjinät.
2014-07-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu