Pupiņu zupa
Padalieties savā pieredzē, kā jūs vārat pupiņu zupu? - vai pupiņas novārat iepriekš, vai uzreiz visu kopā zupas katlā?gribuBucju Pupiņas novāru iepriekš. Tas ūdens,kur pupiņas vārījušās zupām nav izmantojams.(tā vismaz mana vecmamma mācīja)
barbarosa9 Vispirms pupinjas izmeerceeju, tad kopaa ar galju vaaru.Mana vecmamma un mamma arii taa dariija:)
mary_raksa
... vecmammās der ieklausīties ...
Un, ja iet runa par raibajām pupiņām, tad zupa sanāk stipri tumša, ja nenovāra iepriekš.
Paldies! :)
nestandarts Arī vispirms izmērcēju un tad vāru kopā ar gaļu. Ja pieber izvārītas, nav pupiņu zupai riktīgā garša. :))
mary_raksa barbarosa ---> vai ari tumšās pupiņas vāri uzreiz kopā zupā?
flooze vispirms no ribiņām novāru buljonu un pupiņas pašās beigās pievienoju iepriekš vārītas /man neviens tā nedara/ :))
Kam_Negadaas
1
Tas ūdens, kur pupiņas vārījušās, piedod pupiņu zupai pupiņu zupas (!) garšu un smuki mazliet sabiezina. Diez, kas tās par vecāsmātes receptēm Bučasgribētājai?
Tad paņem konservu bundžu ar mīkstām pupām un gatavai zupai piegāz klāt. Diez, vai tāda būs baudāma.
barbarosa9
mary, jaa arii tumshaas.Un tumsha zupa man patiik un garsho.
Piekriitu K_N, kas taa par zupu, ja pupinjas ieber novaariitas?Man taa negarsho.
Just_ Mana omīte arī vārīja pupas kopā ar gaļu. Ja pupiņas nomērcē un noskalo vairākos ūdeņos, tā zupa nemaz tik tumša nav. Un ja nu galīgi tā krāsa nepatīk, var taču ņemt baltās čabeļpupas.:)
p_p
Jep, arī manas abas omes pupas iepriekš mērcēja un tad vārīja kopā ar gaļu (žāvētu!).
Par krāsu - kārtīgai pupiņzupai ir jābūt tumšai!
Denija_
Esmu veģetāriete un gaļu nelietoju, bet pupiņu zupa sanāk ļoti garšīga arī bez gaļas. Pupiņas izmērcēju, noskaloju un lieku vārīties , pielieku burkānus, veselus vai sagrieztus tomātus, kādu lauru lapu un visu vāru kamēr gatavs, tad pielieku dažus kartupeļus un garšvielas: kurkumu, asefetīdu (sīpolu vietā), piparus, sāli un pavāru kamēr kartupeļi mīksti. Ja gribas tādu tā kā pārvārītu zupu - daļu zupas sablenderē un ielej atpakaļ katliņā:)
Garšo fantastiski!!
speele 1 Izmērcēju un nomazgāju pupiņas, un vāru kopā ar kūpinātu gaļu. Kas var būt labāks par šo! :)
[never] Pupiņas novāru iepriekš, tad izvāru žāvētas ribiņas ar burkāniem, sīpoliem un nedaudz putraimiem, beigās pievieno pupiņas.
valda350 Ja zupa netiek gatavota pupiņu novārījumā,tad tā jau drīzāk ir dārzeņu zupa ar pupiņām!Un kas ir teicis,ka visām zupām jābūt zeltainām un ar caurspīdīgu buljonu!?:)))
p_p Denija_, ziemā tu arī liec tomātus? vai tagad varbūt var likt tos konservētos tomātus?
danaja18 Vāru izmērcētas pupiņas kopā ar gaļu, vai arī bez gaļas, vienkārši buljonā. Bet reizē ar pupiņām piešauju klāt kādu sauju grūbas - manējiem tā garšo, tada tumīgāka tā zupa sanāk.
beauty_girl Jā,tā ir manas bērnības mīļākā zupa.Un visgaršīgākā ir tieši no tumšajām šaberenēm.Baltajām savādāka garša un bērnībā es tādu nemaz neatzinu.Mana mamma vārīja gaļu un pupas kopā un es arī tā vāru.Tāpat jau,ja vāra no īstas lauku kūpinātas gaļas,tā tumšā krāsa rodas,bet no pupām vēl tas tumīgums.Mmmmm.
Palomino Manai pupiņzupai sastāvdaļas, kā Never variantā, tik pupiņas vāru kopā ar visu.
marmorakaraliene Tikai no tumšajām, iepriekš izmērcējot, pēc tam kopā ar gaļu vārīt. Žāvēto, protams. Sīpols, burkāni, karpeļi... Viss. un garšvielas - sāls, pipari un lozberlapas.
nannucis Pupiņas vispirms aplej ar aukstu ūdeni,un ļauj lai pāris stundas uzbriest,pēc tam vāra zupu. 2009-10-25
niica
Es arī nomērcēju un vāru kopā ar gaļu.
Pupinas vienalga kuras.
Veel pupiņu zupai labi ja sanāk no kupinaata kaulina
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 23) | nākamās >> |