Pupiņu zupa

Padalieties savā pieredzē, kā jūs vārat pupiņu zupu? - vai pupiņas novārat iepriekš, vai uzreiz visu kopā zupas katlā?

gribuBucju      Pupiņas novāru iepriekš. Tas ūdens,kur pupiņas vārījušās zupām nav izmantojams.(tā vismaz mana vecmamma mācīja)

barbarosa9      Vispirms pupinjas izmeerceeju, tad kopaa ar galju vaaru.Mana vecmamma un mamma arii taa dariija:)

nestandarts      Arī vispirms izmērcēju un tad vāru kopā ar gaļu. Ja pieber izvārītas, nav pupiņu zupai riktīgā garša. :))

flooze      vispirms no ribiņām novāru buljonu un pupiņas pašās beigās pievienoju iepriekš vārītas /man neviens tā nedara/ :))

Kam_Negadaas  1   Tas ūdens, kur pupiņas vārījušās, piedod pupiņu zupai pupiņu zupas (!) garšu un smuki mazliet sabiezina. Diez, kas tās par vecāsmātes receptēm Bučasgribētājai?
Tad paņem konservu bundžu ar mīkstām pupām un gatavai zupai piegāz klāt. Diez, vai tāda būs baudāma.

barbarosa9      mary, jaa arii tumshaas.Un tumsha zupa man patiik un garsho.
Piekriitu K_N, kas taa par zupu, ja pupinjas ieber novaariitas?Man taa negarsho.

Just_      Mana omīte arī vārīja pupas kopā ar gaļu. Ja pupiņas nomērcē un noskalo vairākos ūdeņos, tā zupa nemaz tik tumša nav. Un ja nu galīgi tā krāsa nepatīk, var taču ņemt baltās čabeļpupas.:)

p_p      Jep, arī manas abas omes pupas iepriekš mērcēja un tad vārīja kopā ar gaļu (žāvētu!).
Par krāsu - kārtīgai pupiņzupai ir jābūt tumšai!

Denija_      Esmu veģetāriete un gaļu nelietoju, bet pupiņu zupa sanāk ļoti garšīga arī bez gaļas. Pupiņas izmērcēju, noskaloju un lieku vārīties , pielieku burkānus, veselus vai sagrieztus tomātus, kādu lauru lapu un visu vāru kamēr gatavs, tad pielieku dažus kartupeļus un garšvielas: kurkumu, asefetīdu (sīpolu vietā), piparus, sāli un pavāru kamēr kartupeļi mīksti. Ja gribas tādu tā kā pārvārītu zupu - daļu zupas sablenderē un ielej atpakaļ katliņā:)
Garšo fantastiski!!

speele    1 Izmērcēju un nomazgāju pupiņas, un vāru kopā ar kūpinātu gaļu. Kas var būt labāks par šo! :)

[never]      Pupiņas novāru iepriekš, tad izvāru žāvētas ribiņas ar burkāniem, sīpoliem un nedaudz putraimiem, beigās pievieno pupiņas.

valda350      Ja zupa netiek gatavota pupiņu novārījumā,tad tā jau drīzāk ir dārzeņu zupa ar pupiņām!Un kas ir teicis,ka visām zupām jābūt zeltainām un ar caurspīdīgu buljonu!?:)))

p_p      Denija_, ziemā tu arī liec tomātus? vai tagad varbūt var likt tos konservētos tomātus?

danaja18      Vāru izmērcētas pupiņas kopā ar gaļu, vai arī bez gaļas, vienkārši buljonā. Bet reizē ar pupiņām piešauju klāt kādu sauju grūbas - manējiem tā garšo, tada tumīgāka tā zupa sanāk.

beauty_girl      Jā,tā ir manas bērnības mīļākā zupa.Un visgaršīgākā ir tieši no tumšajām šaberenēm.Baltajām savādāka garša un bērnībā es tādu nemaz neatzinu.Mana mamma vārīja gaļu un pupas kopā un es arī tā vāru.Tāpat jau,ja vāra no īstas lauku kūpinātas gaļas,tā tumšā krāsa rodas,bet no pupām vēl tas tumīgums.Mmmmm.

Palomino      Manai pupiņzupai sastāvdaļas, kā Never variantā, tik pupiņas vāru kopā ar visu.

marmorakaraliene      Tikai no tumšajām, iepriekš izmērcējot, pēc tam kopā ar gaļu vārīt. Žāvēto, protams. Sīpols, burkāni, karpeļi... Viss. un garšvielas - sāls, pipari un lozberlapas.

nannucis      Pupiņas vispirms aplej ar aukstu ūdeni,un ļauj lai pāris stundas uzbriest,pēc tam vāra zupu. 2009-10-25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu