Kabaču ikri
Šogad man dārzi;nā īpaši padevušies i kabači, i cukinīši, i pupas, i zirņi, nu abet visa kā briesmīgi daudz. Vai Jūs nepateiktu kādu recepti lauku tantei? Apnikušās tās visas vecās, zināmās...
tante_no_laukiem (2008-08-04 22:06)
Mīļie ohujīši, nu nava tanī receptes. el. vē nikā prātīga par kabačiem, izmeklējos visādi, gurķu recepšu gan ir dau. A varbūt der arī šiem? Lapsī, meit, manas vecās receptes ir tikai 2-vas: vai nu iemarinēju, vai arī atstāju pa ziemu aukstā istabā un kad ievaigās, tad griežu nost.Un vēl meit, es iru tante, nevis tanta.
Spicīt, es pa nopietnam , a Tu man šitā, (berta aizavainojās biškuci).
JurisK (2008-08-04 22:21) 1 Še tev tantii viena recepte no onkuļa - saucās ikra kabačkovaja (kabaču ikri)! Tos kabačus vai cukinus sagriez plāni un cep cepeškrāsni palēnām, kamēr mīksti un sausi. Pēc tam mal kopā ar ceptiem sīpoliem, visādām garšvielām, laikam tomātus arī. Vispār princips - jo sausāki, jo labāk. Nu un pēc tam, kā parasti, ēd pati un citus pacienā!:))
MaijaOga (2008-08-05 17:30) to visu, + vēl tomātus, katlā iekšā un ar olīveļļu sacepina. ziemā labā ņamma, var ēst kā salātus, var piejaukt gaļu un taisīt kā karsto sautējumu, un var arī izmantot biezzupai - a `la soļanka :)
irimi (2008-08-05 19:49) Tak kabačus pilnīgi visur var jaukt klāt, visos iespējamos dārzeņu sautējumos/zupās, viņiem tak pašiem savas garšas nav. Esmu arī zaļus kabačus salātos klāt likusi, tā teikt "apjomam", vai savulaik kotlešu gaļai, kad gaļas tā pamazāk bija. Par konservēšanu nemācēšu teikt, tas gan nav mans lauciņš.
tante_no_laukiem (2008-08-05 19:57)
Paldies visiem, kas palīdzēja .
irimī meit, par to jau es ar zinu, ka kabacis/ķirbis ir riktīgi ģeldīgs daudziem ēdieniem un taisu gan kabaču kotļetus, gan karbonādes, to berta māk, bet tagadiņ viņu ir par daudz nava kur likt, man vairāk interese, kā ziemai tos saglabāt.
Ezjule (2008-08-11 18:52) 1 Mazos kabacīšus jau var marinēt tāpat kā gurķus ,zaļos zirnīšus var saldētavā glabāt porcijās,briseles kāpostiņus arī.Tāpat sviesta pupiņas.No kabačiem var taisīt kabaču ikrus,burkās iekšā un uz pagrabu-arī ziemā labs noiets.;)
tairo (2008-08-11 19:54) Taisi tante lečo! Tā ir mana mīļākā recepte ziemai. Visas saknes: kabačus, burkānus, sīpolus, kāpostus, tomātus sagriezt kubiciņos, katru atsevīšķi apcept eļļa un likt lielā katlā . Pieliec sāli, garšvielas, mazliet vēl pasutini un karstu liec pa tīrām burkām, vāko ciet. Ziemā burciņu attaisīsi pieliksi kartupelīšus - super ātrā zupe gatava ! Tad es taisu arī sakņu kotletes : uz rīves sarīvē kartupeli,burkānu, var tos pašus Tavus kabačus, piegriez smalki sīpolu + kādu olu un cep uz ēllas. Super garšīgi un galvenais sātīgi-daudz apēst nevar... Labu apetīti!
tests6 (2009-09-01 17:57)
Iz delfiem:
Vispirms kabačus sagriež gabaliņos un apcep, tad samaļ. Tad liek katlā un liek klāt kas patīkās-sāli, cukuru, pats par sevi saprotams, kaut ko tomātveidīgu-pastu, vai pašus tomātus, var likt papriku (to ari iepriekš var samalt), burkānus, sīpolus, selerijas sakni (visu maltu), maltus melnos piparus utt, vārdu sakot pēc garšas, un ja arī kaut ko nepieliksi, nekas slikts nenotiks. Tad nu vāri visu to pļecku pusstundu,45 minūtes.Var uzreiz likt uzreiz burkās ar skrūvēejamo vāciņu vai ēst tāpat. Burkās stāv labi.
senga (2011-03-18 16:11) MANA RECEPTE.sagriež darzeņus,kabacus gab,papriku ,ķiploku ..vairakas daiviņas...sāls,pipars..eļļa ,cukurs,pec izjūtām...tomatu mērci pievieno beigās...garšīgi..vari pamēģināt..