Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni

Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni : ( Garšīgi! )
Marināde : uz 1 litru ūdens
1 glāze cukurs,
1glāze 9% etiķis,
2 ēdamkarotes sāls.
Kārtīgi izmazgātās un izkarsētās burkās liek ķiplokus ( 2 līdz 3 daiviņas uz 1 litra burku ), šķēlēs sagrieztus gurķus ( kam izņemta sēklotne) , kabačus un pašā burkas virspusē kādu paprikas gabaliņu. Uzlej karstu marinādi , aizvāko, sasedz ar deķiem un spilveniem un līdz rītam notur, ja darbošanās notiek vakarpusē. Un tad mudīgi uz pagrabu, lai nenoēdas uzreiz : )
PERSONĪGĀ PIEREDZE.

Jautā EXCAPADE 2005-09-14 12:36

la_femme (2005-09-14 16:03)  2   Un gribi teikt, ka stāv un burkas "nešauj" gaisā ? es to pašu variantu taisu, pirms marinādes 2x aplejot ar karstu ūdeni... un nemaz nevajag pāraugušus, der arī normāla izskata gan gurši, gan kabači, gan citi līdzīgie...

Nichil (2005-09-14 17:55)      Marinādei interestas attiecības, būs jāpamēģina!
Ja burkas sterilizētas un kārtīgi tiek sasegtas, tad nešauj nekur.Ja es šaubos, tad šitādos variantos piemetu mazliet acetilsalicilskābes(aspirīns parastais).Droši, ka nešaus.

eliine (2005-09-15 13:12)      1 glaaze etikjis???????????????

dzeguze_ (2005-09-15 13:18)      eliine - 9% etiķis vispār nav etiķis, bet susla kaut kāda!


A vot pamēģināju, tomēr man jau sākumā šķita, ka 1 gl. cukura uz litru ir par daudz, vot i piemetu mazāk, bet tāpat bija par saldu!

Spicis (2005-09-29 21:57)    1 Labākie ir gurķīši ungāru gaumē, ražoti Indijā, pieejami visos lielveikalos, cena 0,55Ls 0,7l burka. :)

Ezjule (2005-10-14 17:51)    1 spici: mājās ražotie feināki...un pats galvenais izmaksā tikai ap 0.50 Ls -3l burka(jūti atšķirību?):)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu